Spoločné druhy vtákov a ich opis

jarabicaPartridge – vták patriaci do rodiny Fazanovovcov a poriadok pohanov. Vzhľadom na malú veľkosť je veľmi agilný a rýchly. Charakteristickou črtou jarabíc je ich mimoriadne vysoká schopnosť prispôsobiť sa vážnym klimatickým podmienkam, kvôli ktorým vták Nájdete ju takmer na severnej pologuli, od arktického kruhu k americkým subtropom.

Snehuľa horský

Snehuľa horský

Tundra ptarmigan žije v severných šírkach, kde vedie usadený a kočovný spôsob života. Jeho vzhľad je veľmi podobný bielemu oriešku, čo je dôvod, prečo sa v spoločných priestoroch môžu tieto druhy jarabíc veľmi ľahko zameniť.

Zvyčajne tundrové druhy takýchto vtákov uprednostňuje zostať v malých skupinách. Párenie sa vyskytuje na jar a pri hniezdách hľadajú kamenisté plosky, ktoré sú hojne zarastené lišajníkmi.

Ptarmigány sú čoraz viac pestované doma na úrovni s: kurčatá, kačice, husi.

Hniezda v tundry môže byť tiež postavená na svahoch kopcov, na miestach, kde rastú kríky. Obvykle je hniezdo plytká, ktorého dno je pokryté rôznymi stonkami, listami a bylinkami.

Snehuľa horský

Najčastejšie tento druh skrýva svoje hniezda pod veľkými skalami alebo kríkmi. Približne na konci júna ženy odložia zo 6 na 12 vajíčok, v období inkubácie ich strážia. Keď vznikne nebezpečenstvo, najprv sa ukryjú a potom sa všetkými možnými spôsobmi pokúsia odstrániť nebezpečenstvo od svojich potomkov.

Farba vtáka je oškrabá, horná časť tela je husto pokrytá škvrnami hnedej farby. V lete farba nadobudne šedivší odtieň. V hlavných jarabách sa stále držia na zemi, kde sedia na vysokých kameňoch.

Strava je pomerne rozmanitá a zahŕňa bobule, mladé výhonky a púčiky vŕbovej alebo trpaslivej brezy, rovnako ako listy a kvety iných rastlín.

Dôležité! V súčasnosti sa populácia tohto druhu výrazne znížila. Z tohto dôvodu v mnohých krajinách existujú štátne programy na ochranu.

Kamenná jarabina

Kamenná jarabina

Podľa štruktúry tela je kamenná jarabica podobná šedej časti, ale od nej sa líši vo väčšom množstve. Biotop tohto druhu sa vzťahuje na veľkú oblasť od Kaukazu a Altai.

Aj v prírodných podmienkach sa v strednej Ázii nachádza vták. zvyčajne jarabice a mnoho z ich druhov žijú v horských roklinách, na dne ktorého riekou tečie.

Farba kamenných jarabíc je pomerne škvrnitá, šedo-šedá farba so modro-ružovým nádychom. Tento druh v oblasti oka má charakteristický vzor vo forme krúžku.

Kamenná jarabina

Na bokoch sú tmavé priečne pásy a brucho má hrdzavý odtieň. Dĺžka tela je 35 centimetrov a hmotnosť je od 350 do 800 gramov, rozpätie krídiel je 47-52 centimetrov.

Žena tvorí približne 16 vajíčok, líšia sa hlinito-bielym odtieňom škrupiny, ktorý je pokrytý hnedými škvrnami. Doba inkubácie trvá tri týždne.

Diéta obsahuje rôzne druhy ovocia, bobúľ, obličiek a zŕn. Vták môže zo zeme vyťahovať rôzne korene a žiarovky. Aj v potravinách sú hmyz: pavúky, húsenice a chrobáky.

Desert Partridge

Tento druh žije na území od arménskej vrchoviny po Indiu a od pobrežia Perzského zálivu po strednú Áziu. Predtým sa lokalita týkala aj južnej časti Európy.

Desert Partridge

Zvyčajne tieto vtáky žijú v podhorí, na miestach, kde sa nachádzajú rokliny, rokliny a kameň. Ochotne sa usadili v blízkosti prameňov a potokov. Uprednostňujte kopcovitú krajinu s malou travnatou alebo krovinovou vegetáciou.

Perie vtákov má šedo-piesočnatú farbu s mierne ružovým nádychom.

Na stranách sú pozdĺžne široké hnedé pásy. U mužov tohto druhu je hnedo-čierny prúžok na hlave, ktorý sa mení na druh “väzby” okolo burtic. Hmotnosť dospelých jarabíc je 200-300 gramov.

Miesta, kde sú usporiadané hniezda, sú svahy kopcov, útesov, miest pod kameňmi, v blízkosti stromov a kríkov. V období pred inkubáciou vajíčok sú samica a samica spolu a kŕmia sa pri hniezde. Zvyčajne samica ukladá 8 až 16 vajec a hneď po tom, ako začne múru inkubovať.

Muži sa častejšie nezúčastňujú násadových vajec, ale sú blízko hniezd. však tento druh je monogamný, tak spolu s mláďatom sa môže stretnúť samička aj samec.

Viete? Od roku 1995 je jarabica národným symbolom amerického štátu Aljaška.

Biela jarabica

Biela jarabica

Veľmi krásny výhľad, ktorý rastie na 38 centimetrov a získava približne 700 gramov hmotnosti. Má malú hlavu s malými očami a krátkym krkom. Malý zobák je dostatočne silný, trochu ohnutý.

Krátke labky sú pokryté hustým perím, ktoré spolu s ostrými pazúrikmi umožňujú vtákom dobre udržiavať v zime sneh. Keď sa poveternostné podmienky zhoršia, vykopávajú sa v snehu malé priehlbiny, v ktorých počasie nepriaznivé počasie.

Biela jarabica

Bežná strava – Rastlinné rastlinné rastliny: mladé výhonky rôznych kríkov, kvetov, bobúľ a semien rastlín, močiar. Krmivo 97% pozostáva z vegetácie a 3% krmiva živočíšneho pôvodu (larvy, červy, brouky a muchy).

Tento druh zriedka letí a väčšinou vedie pozemský spôsob života, beží dobre a je prekrásne maskovaný. V zime si bielka biely ako biotop vyberá takzvané “snehové komory”, kvôli tomu roztrhne chodníky v snehu. V takomto prístave sa vták skrýva pred predátormi.

Je to školský vták, ale je od neho oddelená počas obdobia rozmnožovania. V tomto čase sa vytvárajú páry reprodukujúce potomstvo.

Viete? Popísané druhy môžu tolerovať podmienky extrémnej chladu, zachovania síl a energie v snehovej komore.

Korunovaná jarabica

Korunovaná jarabica

Na rozdiel od väčšiny ostatných druhov koruna nie je na otvorenom priestranstve s malým množstvom vegetácie, ale v tropických lesoch, kde je ťažké nájsť.

Dospelý dospelý dosahuje výšku až 25 centimetrov. Hlavným znakom druhu je jasný a nezvyčajný vzhľad.

Farba vtákov je takmer čierna, s výrazným modrým odtieňom u mužov a zelenou u samíc. Na hlave mužov je karmínová karmínová šarla, ktorá sa vo svojom tvare podobá strapce.

Korunovaná jarabica

Korunovaná jarabica sa zvyčajne živí ovocím a semenami, ale na rozdiel od iných druhov v strave prevažuje potravina živočíšneho pôvodu. Patria sem rôzne druhy hmyzu a dokonca aj suchozemské mäkkýše.

Aj druh sa líši a jeho neobvyklý spôsob hniezdenia. Namiesto násadových mláďat v jamke, takéto jarabice vztýčia veľké hniezdo s vchodom a strechou. Väčšina žien vedie už dosť dospelé mláďatá do hniezda, zatiaľ čo jemne zavrie vchod s pobočkami.

Drogová jeseň s dlhými nohami

Drogová jeseň s dlhými nohami

Habitátom tohto druhu sú suché lesy Malajzie, Sumatry a Bornea. Vtáky sú dostatočne veľké, dĺžka dospelého dosahuje 36 centimetrov.

Partnery biotop – tropy, kde sú husté lesy, najmä bambusové húštiny. Niekedy sa zástupcovia tohto druhu môžu stretnúť aj na kilometer nadmorskej výške.

Vták je dosť plachý, preto sa čo najrýchlejšie pokúša skryť sa od osoby. Je ťažké vidieť, ale je ľahké počuť v noci, keď korýtka vydáva hlasné zvuky a šíri sa na veľmi dlhú vzdialenosť.

Momentálne takmer nič nie je známe o hniezdenia druhu. Z nájdených a prešetrených hnízd možno usudzovať, že samice ležia medzi 2 a 5 vajíčkami, ktoré sedia 18-19 dní.

Viete? Obyvatelia Malajzie prišli so zaujímavým spôsobom, ako loviť takéto jarabice. Na to napodobňujú nočné výkriky a lákajú ich do špeciálnych pascí.

Biela hrdla Spurs Partridge

Biela hrdla Spurs Partridge

Obýva sa vo vlhkých horských lesoch Srí Lanky v nadmorskej výške 1500 metrov nad morom. Dospelý dospelý dosahuje 33-36 centimetrov. V podstate sa strava skladá z rastlinných potravín – bobule, semená, rizómy.

Pre hniezdanie hniezd si vyberajte zarastené svahy údolí rieky, pretože na takých miestach je najjednoduchšie skryť potomstvo od dravcov.

Biela hrdla Spurs Partridge

Počas párenia sa vtáky zhromažďujú v pároch, ktoré sa nerozkladajú ani po výskyte potomstva. Počas obdobia monzúnového obdobia, ktoré trvá od novembra do marca, samica položí dve vajcia. Dospelé mláďatá sa držia blízko svojich rodičov a rýchlo sa naučia získať vlastné jedlo.

Desert Partridge

Desert Partridge

Prebýva v horskej alebo opustenej oblasti, kde vedie sedavý životný štýl. zvyčajne vtáky sa zhromažďujú v pároch alebo v malých kŕdľoch. Fly pomerne vzácne a na krátke vzdialenosti.

Väčšinou sa pohybujú na zemi, rýchlo uniknú predátorom po horských svahoch, kde sa schovávajú v štrbinách a medzi kameňmi. V potravinách jesť semená obličiek a rastlín, rovnako ako malý hmyz.

Veľkosť vtáka je dokonca menšia ako veľkosť holuba a hmotnosť kurčiat je iba 200 gramov. Na šedej farbe s mierne ružovým nádychom, na bruchu sú šikmé pásy hnedej a čiernej. Na hlave mužov je tmavý pás, ktorý sa podobá obväzu v očiach.

Hniezdiace miesta sú kamenité svahy hôr s minimálnou vegetáciou. V polovici mája má žena 8-12 vajec.

Dôležité! V skutočnosti jarabice patria do tej istej rodiny ako černohlávek, teda do Teterevinu.

Madagaskarské jarabice

Madagaskarské jarabice

Žije na ostrove Madagaskar v húštinách kríkov a vo vysokej tráve. Často sa vyskytuje na kultivovaných poliach, kde vták hľadá jedlo.

Rovnako má rád opustené polia, ktoré sú zarasované burinami. Veľkosť dospelého je takmer 30 centimetrov.

Charakterom tohto druhu je jeho polygamia, inými slovami – samci spolu s niekoľkými ženami. Tiež vtáky majú výrazný rozdiel v farbe podľa pohlavia.

Muži majú jasnejšiu farbu, čo im umožňuje prilákať veľké množstvo samíc. Po párení sa žena nachádza pomerne veľké murivo, niekedy pozostávajúce z dvadsiatich vajec.

Dôležité! Tento druh je endemický, to znamená, že jeho zástupcovia môžu žiť len na Madagaskare.

Krištáľ obyčajný

Krištáľ obyčajný

Obytky lesov, ktoré rastú na nízkych horách južnej Číny, možno nájsť aj v Tibete. Zástupcovia druhu môžu žiť vo vysokej nadmorskej výške: od 1500 metrov do 2700 metrov nad morom.

Dospelí sa nelíšia a obvykle majú dĺžku 25 cm. Vo voľnej prírode sú keramické vtáctvo držané v pároch alebo v malých skupinách až desiatich jedincov.

Farba hnedo-hnedá, s malými čiernymi škvrnami. Na čiernych bodoch na krku môžete určiť pohlavie vtáka, pretože muž má viac.

Krovinaté jarabice

V období od apríla do júna sa vytvárajú páry, po párení tvoria samice 4-5 vajec. Krovinate jarabice nevytvárajú hniezda, ale robí zdiva priamo v zemi v koreňoch stromu alebo pod kríkom.

Napriek svojej malej veľkosti je to veľmi odolný vták, schopný prežiť aj v extrémnych podmienkach Arktídy a trópy. Ale napriek tomu niektoré druhy potrebujú ochranu, bez ktorých môžu jednoducho zmiznúť.