Зец зрна дрвени кавез: разлоге за то

Заједнице
Заједнице – дуготрајне животиње из породице Заитсев. Претходно су ове животиње држале искључиво у потрошачке сврхе, користећи своје крзно и месо за јело. Тренутно, често се зец може посматрати као украсни љубимац.

Зашто зец заглави кавез

Често власници кунића обратити пажњу на такве детаље – љубимац почиње да жваће на кавез, са овим околност је више брине о власницима украсних животиња. Ово није изненађујуће: власници таквих животиња обично посвећују велику пажњу, окружујући их пажљиво и бринући о свакој прилици.

Важно! Два килограма зеца може да пије исту количину течности као пас тежак 10 кг. Тако свежа вода у довољним количинама животињама је једноставно неопходна и за пољопривредно и украсно.

Заиста, овај проблем је врло чест и постоји неколико највероватнијих разлога за његов настанак.
Зец је жвакао кавез

Недостатак чврсте хране у исхрани

Један од најчешћих разлога зашто зец може да заглави кавез јесте недостатак чврсте исхране у исхрани. Стога животиња покушава да попуни осећај празног желуца.

Недостатак корисних супстанци у телу

Још један типичан узрок је недостатак витамина и минерала. Ако животиња осећа недостатак соли, она ће заглавити кавез, посебно обраћајући пажњу на места са траговима мокраће. Стога покушава да обнови равнотежу соли.

Ви ћете бити корисно читати о томе како да се одреди пол зеца, који утиче на животни век зечева, када и како се то брендирања зечеве зашто зечеви не расту или угојити као и сазнати шта изазива агресију код жена зечева и смирујуће техникама.

Сексуално сазревање

Сексуалне способности ових животиња постале су ријеч. Њихово сазревање долази веома брзо, на пример, зечеви средње величине раде се спремни да се парита већ у доби од 14-15 недеља.
Зец је гњечио кавез
У природном станишту, животиње независно проналазе хранљиве материје које им је потребно, а код куће су присиљени да једу само оно што даје власник. Понекад се не ради о количини хране, већ о показатељима квалитета. Можда му није довољно само угљикохидрати, које му дајеш на вишку, он му треба протеинску храну.

Да ли знате? Ако зечеви нису ограничени репродукцијом, онда после 90 година, један зец би живио на сваком квадратном метру наше планете.

Зубе расту

Иако зец спада у породицу Заитсев, по природи је глодавац. Животиња је власник 28 зуба и способна је да изводи свако друго 2 жвакања, а за вријеме цијелог живота растући предњи секутићи. То јест, стални рад са зубима – за њега је норма.

Узгајивачи за затезање захтевају шивање, иначе њихов неконтролисан раст може угрозити здравље животиња. Дакле, сасвим је могуће да животиња једноставно држи предње зубе. Иако обично, ако је исхрана довољно чврста крмача, овај проблем се не би десио, јер су таква храна природна абразива.

Из досаде

Може се догодити да је зец, посебно украсни кућни љубимац, који цео дан седети у кавезу, само досадно. У овом случају то значи да му треба нешто да гнијежи, али нема ништа близу при руци, тачније под његовим зубима.
Зец је гњечио кавез

Жели ходати

Важан фактор у животу вашег кућног љубимца је ходање. Ако сте власник декоративне животиње, дај му довољно да би била уморна од трчања у кући, а можда ће то бити довољно да смири осећа увече.

Научите како направити кавез, шупу, шупу, кућу, посуду за пијење, храну и сјенило за зечеве.

Како одгурити зеца да заглави кавез

Покушајте да пратите неколико једноставних препорука које би требало да помогну вашем љубимцу да престану да извлачи кавез:

  1. Ставите неколико зелених грана дрвета различитих врста у кавезу на животињу. Треба их редовно мијењати. У хладној сезони можете бити задовољни са сувим гранама, али пожељно је да се ради о гранама воћа.
  2. Унесите савршени извор у мени.
  3. Покушајте да ставите неколико малих камења у кавез.
  4. Користите у храни свежу храну. У хладној сезони дајте храну обогаћену витаминима или једноставно витаминима.
  5. Покушајте понекад дати своје кућно љубимце тако да му није досадно, ако је могуће, пустите га да трчи по кући.
  6. Периодично уредити уличне шетње у зечевима, могуће је наћи између траве тачно оно што му је потребно.

Раббит погриз дрвени мач
Испуњавање горенаведених препорука ће вам највјероватније ослободити проблем, а ваш љубимац ће вам престати да узнемирава. Треба напоменути да иако овај проблем не треба занемарити, не би требало да буде превише надувана.

Прегледи из мреже

Без обзира на то да зечеви с времена на време нису заглављени од дрвеног зебра, ставите их на храну. Може бити гране трешње, врбе, планинског пепела, купуса купуса. Или их ставите у кавезе било каквих дрвених штапића. Још један врло добар говеђи гране.
ирина-номер1
хттп://ввв.линик.биз/форум/кролики-гризут-кролцхатник#цоммент-48366
Када зец гнежи решетке кавеза, то показује да зец има врло мало чврсте хране у својој исхрани. Ово, пре свега, мешавине зрна. Ово може бити посебан пакет за криминалце, који се продају у продавницама кућних љубимаца или можете их креирати независно. Круну се може дати бисерни јечам, овсена каша, пшеница, јечам. Понекад је могуће понудити сечење мале овсене каше или посушеног круха: најбоље је код отробова. Крекер се може подмазати у муљу. Поред тога, дрво може и мора да даје гране дрвета: врбе, јабуке и крушке.
Лили
хттп://ввв.линик.биз/форум/поцхему-кролик-обгризает-деревианнуиу-цхаст-клетки#цоммент-121912


Loading...