Зец је направио гнездо и не роди: разлоге за шта да раде

Бунни
У породичном животу зечева постоје и проблеми.

Они могу да се парите, али не затрудните, а понекад не желе имати потомство уопће.

Да видимо из којих разлога се то може десити и како да решимо овај проблем.

Колико дана зец рађа?

Трудноћа зеца се јавља након успешног парења и у просеку траје од 28 до 30 дана.
Бунни

Зашто зец не затрудни

У основи, зечеви не затрудњавају или не желе да се парају због свог незнања о основама узгајања зеца. Такође, узроци могу бити различите патологије унутрашњих органа или привремени болни услови.

Најчешћи узроци ове појаве:

 • тесно повезано парење;
 • старост;
 • неухрањеност;
 • време;
 • смањен сексуални лов;
 • молтинг;
 • прекомерна експлоатација;
 • карактер;
 • нимфоманија;
 • анафродизија;
 • фреемартинизам.
Важно! Пазите на сталну доступност чисте воде за пиће током последњег термина зечева за трудноћу. Ако нема воде током рођења, дехидрирана и беспомоћна животиња може да једе своје потомство, а господар не зна ни да је испорука била.

Близу упаривања

Када породица зејева сроди своје блиске рођаке, стада се дегенерише, потомци су рођени слаби и мали. Штавише, потомство од тесно повезаних парења често је рођено неплодно – неспособно за зачепљење.
Парење
Управо због тога је неопходно стриктно ограничити интра-породичне везе и забележити податке о парјењу у посебном часопису, гдје треба забиљежити информације о родитељима.

Старост

Не-фамилијално доба је један од најчешћих узрока недостатка потомства код животиња. Ограничавајућа старост која је на располагању за рођење потомака је у доби од 4-5 година. Након овог доба тзв. Врхунац почиње у зечевима.

Решење проблема је стална регистрација старости животиња, коју користе за узгој и стално их мењају.

Важно! У исхрани зечева треба бити довољно беланчевина од поврћа, тако да они не напуштају потомство и нису је поједли.

Неправилна исхрана

Опасни фактор због недостатка парења код зечева је недостатак и редундантност у храњењу. Недостатак витамина и корисних микроелемената може довести до хормонског дефицита. Код зечева у таквим условима нема жеље за парењем, а код мушкараца сперматозоиди губе активност.

Прекомерно храњење је такође лоше за плодне функције животиња. Тело се акумулира великом количином масти, што смањује сексуалну активност зечева, способност да замисли. Прекомјерна тежина утиче на стопу смртности ембриона, почетак феталне трудноће, пад квалитета млека.
Бунни
Да повећате тежину животиње уз подхрану, потребно је додати хљеб, кукуруз, кромпир и смањити количину грубе и сочне хране у исхрани. Надражујуће зрно штетно за животиње. То може проузроковати тровање и поремећај хормоналних система.

Због времена

Једнако лоше за сексуалну активност зечева утиче и на превише вруће и ледено време. Такође, зечеви се нервозно умножавају са кратким трајањем дневног времена. Повољни услови за активно парење ових животиња су лагани дан не мање од 10 сати, а температура ваздуха није већа од +25 ° Ц.

Да ли знате? Заједнице се погрешно називају глодавци, у ствари су лагани.

Смањење сексуалног лова

Период опадања сексуалног лова пада у јулу и августу. Стога, зечеви регулишу своју сексуалну активност, како не би носили и не би могли да подлежу своје потомство јесењем. У јесен је да се зец припрема за зиму, акумулира маст.

Према томе, трудноћа у овом периоду за њих није најбоља идеја. Помозите зечевима и решите проблем у овој ситуацији није вредно тога. Најодговарајућа акција је да обезбеди пуну и богату витамином дијету, тако да се животиње смирено припремају за зиму.
Бунни

Моултинг

Ствар је у томе што се хормонска позадина животиња смањује током муљења. У овом тренутку, животиња се осећа слабим и без заштите, па самим тим ограничава репродукцију, не дозвољавајући мушкарцима да се приближе.

Сазнајте и шта треба урадити уколико раббит очи фестер зашто је крв зечева за заштиту зеца од комараца зашто су зечеви не парење зашто зечеви умиру, шта да радимо ако је зец жваће кавез.

Прекомерна операција

Заједнице имају такве физиолошке карактеристике да поново могу затрудњети одмах након инфекције. Овим приступом, зец истовремено храни своје потомство и носи следеће. Ову особину често користе узгајивачи, парење зечева 1-3 дана након секса.

Таква прекомерна експлоатација доводи до чињенице да зец расте старије раније, одбија да плива раније. За две године су исцрпљени, једу потомство, хране храну и воде рачуна о њима. Прекомерно експлоатисани кунићи честих побачаја, зечки се рађају с порокама.

Важно! Ограничити количину утрошених хране садржи фитохормона: детелина, Соррел, луцерка, грашак, кељ, кукурузни лист и цвекле Топпер.

Да би се избегле такве појаве, парење је пожељно да се спроведе не пре 30 дана од дана испоруке. Потомство се узима од мајке за месец и по. Тако ће зец око 2 године моћи да произведе квалитетно и здраво потомство.
Бунни

Карактер

Због природе зрелог зеца, она мозе напустити парење неискусним мужевима. Ово се објашњава чињеницом да су знојне жлијезде код младих мушкараца дале посебан мирис, непријатан за одрасле женке. Овај проблем се може решити поправљањем женске у првих неколико пута током кавеза. Онда се навикну једни другима.

Нимпхоманиа

Понекад хормонске патологије код жена доводе до одбацивања парења. Најчешће је то због нимфоманије – стања повећане сексуалне ексцитабилности.

Да ли знате? Нимфоманија код зечева се често назива бубрежна материца.

Са таквом повредом, слуз се константно ослобађа од вулве, зец је преувеличан, али не дозвољава да буде покривен и може повредити особу када покушава да је поправи за парење.
Ова болест се третира сексуалним хормонима. Узроци његове појаве повезани су са неухрањеношћу, болестима репродуктивних органа и надбубрежних жлезда.

Анапхродисиа

Анафродизија је још једна хормонска патологија код зечева, када су сексуални циклуси прекинути, еструс је ослабљен или потпуно зауставља. Појава патологије је повезана са лошим условима притвора, неуравнотеженом исхраном, неадекватним расвјетом, гинеколошким обољењима и наглим температурним флуктуацијама.
Бунни
Анафродизију указује на одсуство лова на 3-4 месеца.

Прва помоћ у овој болести је додавање витаминазе хране у исхрани. Ако то не помогне, онда је животиња предмет одбацивања. Декоративни зеци подлежу хормонском третману и примају витамине и минерале.

Важно! Ако се сексуални лов не манифестује на 48 месеци, потребно је да контактирате ветеринара за помоћ.

Фреемартинизам

Фреемартинизам се односи на анатомске или физиолошке абнормалности у структури гениталних органа животиња. Такве патологије нису третиране, не постоји способност репродукције потомства.

Зец је направио гнездо и не роди се

Код кунића, као и код других врста животиња, често се јавља феномен лажне трудноће. Појављује се ако нема фузије сперматозоида са овулама током парења.

Иако концепција и нису имали раббит почиње да се понаша као трудна – то улаз за потомство, једе више, она прегледа маље на грудима, груди и повећати им долази млеко.
Бунни
До 15-20. Дана имагинарне трудноће, њени симптоми изненада нестају сами. Понекад, у овом случају од ветеринара се захтева да управља животињским хормонима.

Може ли зец родити касније од термина?

У неким случајевима, гестационо доба може порасти на 36 дана. Ако након овог периода зец не роди, онда има озбиљне патологије и она хитно треба помоћ.

Зецима је потребна константна брига и брига, а како би се благовремено дали здравом потомству, морају се узети у обзир њихове физиолошке и психолошке карактеристике. Одржавање животиња у одговарајућим условима и пажљива пажња на њих гарантује успех у њиховој култивацији.


Loading...