Врсте гусака за домаће узгајање са фотографијом и описом

Гуси
Почетни произвођачи перади често се суочавају са питањем избора доброг узраста гусака, који би био изузетно продуктиван, непроменљив спољним факторима, отпоран на разне болести. За оне који су се први пут одлучили да имају ове птице, нудимо опис најпопуларнијих раса, што ће бити компетентан избор.

Горковскаа (Линда)

Лидер међу гускама су Линдовски, који су посебно популарни у Немачкој, Француској, Мађарској, Руској Федерацији, Украјини. Горки гуске су прилично велике величине, велике тежине, подолговато тело. Посебне карактеристике птица су присуство на челу “удараца” који се појављују крајем 6.-почетка седмог месеца и бијелог перја.

Упознајте се са оплемењивачким карактеристикама Линда гуске.

Горки бреед

Да ли знате? Раса Горки је израсла у касним 90-тих година прошлог века у Нижниј Новгород региону укрштањем неколико врста гусака: кинеских, Арзамас, Ландес, итд Године 1994, раса је званично назван – Линду ..

Међу предностима птица су:

 • велике величине. У просеку, телесна тежина одрасле гуске је 8 кг. Већ 3-4 месеца након рођења, потомци теже преко 4 кг;
 • плодност. Линда – беаутифул хен, 5-6 месеци, почиње да носи јаја, за период који поставе јаја масе до педесет 170 г јаја имају одличне особине: високу плодност – 90%, одрживост риба током инкубације – до 80%, стопа преживљавања младих животиња – до 90%;
 • непрецизност у исхрани. Представници Линдауове расе нису избирљиви у храни, као што су зелена трава или мешовита сточна храна;
 • прилагодљивост на тешке климатске услове, отпорност на мраз и високе температуре;
 • мирно, мирно расположење;
 • укусно, меко, дијетално месо.

Горки бреед
Међу минусима расе се може приметити:

 • склоност поразу хелминитета;
 • потреба за сталним приступом води;
 • смањен имунитет у офф-сезони.

Уз могућност редовног ходања гусака на водним тијелима, разне болести почињу да се развијају, доле, месо је покварено.

Кхолмогори

За месне пасмине гуске, популарне на територији пост-совјетских земаља, могуће је носити Кхолмогорски. Његови представници имају јак устав, издужен врат, конвексни моћни сандук, дуга крила, бела или сиво-бела боја. Кхолмогоров се може препознати карактеристичним масивним конусом на кљуну, који расте на полугодишњим гозиљама. Кљун и шапе птица су наранџасте боје. Под одговарајућим условима, Кхолмогорски гуске могу да живе до 17 година.


Њихове кључне предности су:

 • непрецизност у храни. Може јести и хранити, и зелену траву и мешовиту храну и другу храну;
 • мирна и мирна природа. Гуси не показују агресију, мирни су, брзо постају везани за кућу;
 • одлична отпорност на многе болести;
 • продуктивност. Птица брзо добија тежину, извор је укусног, дијетног меса, квалитетног перја и пада.

Али кхолмогори на пољу јаја не може се похвалити. У години женка полаже максимално 40 јаја, 80% њих је оплођено, 50% сека након инкубације. Овај индикатор се сматра просечним. Сексуално зреле птице постају за три месеца. Гоосе су прелепе, брижне мајке, али лоше кокошке због тежине.
Кхолмогори
Такође, гусама су потребне процедуре за воду, па би требало да организују своје вештачке рибе.

Велики сиви

Украјинског порекла – Борковски, руски – Степа Тамбовскаа: Велики сиви под којим се сматра – у 50-тих година прошлог века, настала је нова врста гусака. Птице припадају умереном категорије, имају широку тело, изражен стомак, моћан груди, благо заобљена мишиће, компактан главе, снажан Беак, наранџасто-црвена нијанса. Гуси имају сиве, тамно сиве перје са белом бојом на стомаку.


Ова врста карактерише таква предност:

 • добра овипозиција: током једне сезоне гуска може срушити до 60 јаја тежине до 175 г, док се одрживост зидова достиже до 70%;
 • брза тежина. До 9 недеља тежина птице достигла је 9,5 кг;
 • издржљивост, активни карактер;
 • прилика да се ради без рибњака;
 • ниски захтеви за дијету.

Велики сиви
Минус ове врсте је релативно ниска стопа преживљавања младих, око 60%. Поред тога, сиве гуске су осветољубиве, дуго се сећају починитеља и могу се чак осветити и након одређеног времена.

Од древних времена говеђа маст је на листи корисних производа који се користе у народној медицини за лечење респираторних обољења.

Тулуз

Једна од најстаријих гуза је Тулуз, узгајана у Француској, у Тулузу у 17. веку, кроз удомљавање дивљих гусака. Тулони су прилично велики, имају тамно сиву боју, пролазећи на дно у бело. Птице имају масивно тело, велики, снажан врат, компактна глава са равним наранџастим кљуном, кратки али снажни удови. Неки представници расе расте тзв. “Торбице” испод вилице и велике масне оштрице у пределу стомака.

Ова врста гусака има масу кључних предности:

 1. Масивност, велика тежина. Жива тежина гандера у просјеку достиже 8-10 кг, гуске – 6-8 кг. У доби од 8 недеља појединац расте до 4 кг.
 2. Брзи раст.
 3. Неудобно јести.
 4. Висококвалитетно перо и доле.
 5. Акумулација великог масног слоја.

Тулуз
Међутим, Тоулоусе гуске неактиван, па се веома слабо прилагођена врсти хране пашњака, они су осетљиви на параметрима високе влажности и ниске температуре, које утичу на њихове производне капацитете. Што се тиче јаје, просечне жене су 25-35 јаја годишње до 190 САМКО – лоше кока, гуске стопа преживљавања је само 50-60%.

Италијански

Италијанска пасмина птица је популарна широм света захваљујући необичном укусу меса и масних јетре, од којих се чини одличним референтним газама. Међутим, врлина Италијана се не завршава тамо. Имају леп изглед, слично лабудама, савршено прилагођавају лошим климатским условима, могу се држати без језера.

Италијанске гуске се одликују бијелим перјем, малим, компактним тијелом, малом главом, кратким вратом и чак и назад. Одрасли мушкарци расте до 6-7 кг, женски – до 6 кг. Птице се одликују одличним својствима репродукције: током периода ношења жена може да положи 40-50 јаја тежине до 170 г, чија је отпорност 70%. Гус достиже зрелост до 240. дана свог живота. Италијани имају снажну, снажну и независну диспозицију, никад се не мешају са гускама других раса.
Италијанска раса гусака

Да ли знате? Птице су биле одгајане у Италији, због чега су добили своје име. Упркос изврсном укусу меса перади, посебно се узгаја за производњу јетре деликатесе, чија тежина може да достигне 600-700 г, што је око 7% укупне масе.

Битка код Туле

Тула борбене гуске су изузетно мобилни, пугнациоус и пугнациоус карактер, имају изврсну издржљивост, снагу, изражене квалитете стварног борца. Користе се како у циљу добијања укусног дијетног меса, тако иу сврху борбе.

Физиолошке особине тела и јединствена структура кљуна одређивале су борбене особине птице. Има јак, снажан труп, широк леђа и дубоко сандук, моћна крила, мишићне удове. Кљун је кратак и грбав, специјално дизајниран за изазивање смртоносних удара. Боја – сива, са глиненим нијансама. Мушка телесна тежина варира од 5 до 7 кг, женке – 5-5,5 кг. Тула се бори са гусама

Упознат са уобичајеним врстама дивљих гусака.


Предности расе су:

 • нежност у неги и исхрани;
 • издржљивост, виталност и трајни имунитет;
 • способност да издржи мразе, грејање.

Тула гуске су добре кокошке, могу да издрже до 25 јаја по циклусу. Што се тиче минуса расе, примећују споре стопе птица, само за две године добијају своју максималну тежину.

Важно! Није препоручљиво држати птице других раса са Тула “борцима”, јер бесмислени карактер првих ће довести раздор у “колектив”. Посебно опасни су мушкарци који су стигли до четврте године.

Легарт

Данске гуске Легарт у својим спољним својствима подсећају на талијанску раса. Њихова препознатљива својства сматрају се смиренијом диспозицијом, пријатељским карактером и добром раном зрелошћу. Јединствена својства легара су:

 • апсолутно бела боја без мрља;
 • Моћно, незнатно издужено тело са равним, јаким леђима;
 • пухица и перје високог квалитета, чврсто притиснути на тело;
 • равно врат средње дужине;
 • Компактна глава са кљуном наранџасте боје без кривине;
 • нема “бумп” на глави или “ташне” испод вилице.

Геесе Легарт

Са правилном исхраном, гуска може добити тежину до 10 кг, гандер – 9-11 кг.
Легари нису муцни према условима притвора, они добијају тежину на пашњацу, лако се раде код куће. Они су задовољавајућа кокошка, за куцање одустају до 40 јаја са приносом до 65%. Гослата су јаки, физички здрави, имају високу стопу преживљавања и активно повећавају тежину.

Корисно је сазнати када гуске почињу да трче код куће.

Кинески

Чистоће кинеских гусака тешко је заменити другим врстама. Они имају меку, издужено и дуги врат, велики грумен на чело, јаја у облику трупа, груди држе високе и јаке крила у великој мери. Постоје две подврсте “Кинеза”: сиво и бело, разлике између којих су у боји.
Кинески сиви
Тежина одраслог мушкарца варира између 5-5,5 кг, женке – до 4 кг. Гусци-кинески могу задовољити високу продуктивност: женка може да даје 50-70, а понекад и до 100 јаја тежих 120 г. Принос младих животиња је 75-80%, од чега 99% преживи. Такође, птице ове врсте су прилично тврде, а не захтевају услове њиховог одржавања и исхране, али се одликују бесмисленим, бучним и немирним карактером.
Кинески бијели

Кубан

Распрострањена потражња у Украјини, Русији и Молдавији стекла је Кубанску гусу гусака, узгајаних на Кубану прелазећи Линда и кинеске птице. Упркос чињеници да се “Кубан” не може похвалити великим димензијама, цењени су због високих перформанси. Током периода чарапа женка полаже до 90 јаја са масом од 140-150 г, у којима је преживљавање младих животиња након инкубације 85%.

Кубан гуске одликује повишеним издужено тело, велике главе са грумена у предњем делу, заокружена груди, густе сиво-браон перје са карактеристичним тамно браон траком на глави и врату.

Гуси имају добре квалитете, за које су узгајивачи вредни пажње:

 • добра репродуктивност;
 • одлични индикатори хатцхабилити;
 • адаптација на различите временске услове.

Кубанска раса гусака
Раса није без недостатака: то је неприкосновени изглед због боје и перја коже, спорости стопе раста младих и непријатељског, ужасног карактера.

Ландес

Почетком КСКС века у Француској је било да се ишчепркати нову врсту – Ландес, спољашње знакове који су: масивни брода у облику торзо, широким грудима и велику главу, дебео, дугачак врат, а торбу на стомаку, и јединствени образац перја на крилима у облику пахуљица.

Да ли знате? Чистоће гандерландских гусака практично се не гаји. У највећем броју случајева, гајене гуске гуске, прешле са италијанским, мађарским птицама, добијале су деликатесу – велику фазу која је тежила до 800 г.

Одрасли мушкарци могу доћи до масе до 8 кг, укрштених до 10 кг. Женске гуске, иако нису лоше кокошке, али дају малу поколу – до 30 јаја, са процентом отвора – 45-50%.
Земља гусака
Земљораднице су вредноване за:

 • способност раста велике јетре – до 800 г;
 • могућност добијања квалитетног оловка до три пута годишње;
 • одличан матерински инстинкт;
 • Храбра природа гандера и њихова способност да се старају за стадо.

Упркос достојанству, птице ове расе имају низ недостатака: слабо изражени инстинкт инкубације, ниско постављање јаја.

Схадринскаиа

Прилично стара раса Схадринскога гусака је узгајана на територији покрајине Перм прије три стотине година. Као и сви “старији”, има велики број недостатака, међу којима су ниске естетике и лоша продуктивност. Међутим, многи недостаци су изгубљени у позадини вишеструких предности:

 • адаптација у тешке климатске услове;
 • добра виталност;
 • одличан укус меса;
 • висок ниво оплођених јаја;
 • активност;
 • непрецизност у храни, могућност употребе свих врста житарица.

Схадринскаиа гуске
Женка може да одложи у једном циклусу од 25 до 30 јаја тежине 140-170 г. Зрела женка може да достигне тежину 4,5-5 кг, мужјака – 5,5-6,5 кг. У узрасту од 5 месеци, тежина младих износи преко 5 кг.

Мађарски

Универзална раса гусака, од којих су представници су савршени за месо, глупости и јетре, сматра се мађарски, резултат укрштања са гуске Ландес расе. Мађарски живина – гиганти имају масивни велики, али кратко тело, округле груди, равна леђа, масивна врата средње дужине, кратке, у мишићима ногу, малом главом са наранџастим кљуном. Тежина одраслог мушкарца је 6-7 кг, женке – 5,5-6 кг.

Узгој мађарских гусака занимљив је из неколико разлога:

 • вредно, дијетално месо и јетра;
 • високо квалитетно перје и доле;
 • брзих стопа повећања телесне тежине.

Гос-Мађари су лежали на 35-40 јаја. Хунгариан роцкИзлучивање гозија током инкубације је 65-70%, стопа преживљавања младих животиња је 97%. Међу минусима птице може се запазити:

 • негативна толеранција влаге и ниских температура,
 • висок степен инциденце,
 • кратак период полагања.

Адлер

Као резултат преласка локалних сивих гусака Краснодарске територије са сивом гуском великих раса, добила се нова врста птица Адлерскаја. Ова врста је савршено прилагођена врелој клими, одликује се одличним укусом меса, виталношћу, непристојношћу у садржају.

Гуси су средње величине, са дугим тијелом, прилично широким, снажним сандуком, а не дугим вратом и малим екранима наранџасте боје. Тежина одраслог мушкарца је 6-7 кг, женке – 5-6,5 кг. Гоосе карактеришу ниско постављање јаја – 30-35 јединица теже до 170 г. Плодност јајних ћелија – 80-90%, проценат лутања – 60%.
Адлерова пасмина
Недостаци расе одређују посебност његових прогенитора – велике сиве гуске. Ово – низак проценат преживљавања младих животиња, као и апсурдни, немирни карактер.

Арзамас

Једна од најпродуктивнијих узгоја гузе је с правом Арзамасскаиа, узгајана за избор меса дијетета. Такође, представници ове расе су коришћени да учествују у борбама.

Арзамасске птице имају одличан конститутив који карактерише низ јединствених квалитета:

 • бијели, густи перје;
 • предиван грациозни врат;
 • Мала, уредна глава са наранчастим кљуном;
 • мали удови;
 • велике очи плаве боје;
 • равно, чак и назад.

У просеку, тежина мушкараца достиже 6 кг, женке – 5,5 кг. Гоосе годишње доносе око 20 јаја тежине 170-175 г.
Арзамас гнездо
Међу предностима расе су:

 • добро здравље, издржљивост;
 • задовољавајућа стопа фертилитета;
 • отпорност на вањске факторе;
 • изврсна сигурност младих животиња.

Вистине

Гисе Вишине се разликују од других, пре свега по структури тела. Имају малу, компактну величину тела, малу овалну главу, врат у облику лука, кратке удове.

Цијењу расу за своје високе карактеристике меса. Гандер може порасти до 7 кг, гуска – до 6 кг. Већ за два мјесеца тежина гусака износи 4 кг. По 10 месеци, сексуална зрелост птица. Жена може да произведе до 40 јаја у години од 160-170 г. Велика половина јаја је оплођена, 75% преживи.

Са једним трупом можете добити 70% меса, који има одличан укус – умерено маст и благи.
Гипс Вишине – снажна, здрава, савршено прилагођена спољним условима, непретенциозна у неги и незахтевна у исхрани.

Важно! Због својих високих физичких параметара, висококвалитетног и здравог генског базена, ове врсте гусака најчешће се користе за узгој нових, напреднијих врста птица.

Емден

Емден гуске, чији дом је мали немачки град Емден, привлаче узгајиваче јако здравље и брзу телесну тежину. Већ на 60. дан живота птица добија више од 4 кг, до одраслог периода, његова тежина је 10 кг.
Емден раса гусака
Птица не показује никакве проблеме са храњењем, савршено толерише режим пашњака. Гуси пасмина Емден имају прилично масивно тело, дебео, кратки врат, велика глава с светлом наранџастим кљуном. Посебна особина расе је промена перја. Младе гуске имају светло сиву боју, за два месеца постају густо сиве, а већ одрасли су потпуно сиви или бијели у боји. Овипозирање јаја од женке је 35 комада тежине 180 г.

Емден гуске су задовољни не само са укусном месом, већ и са високим квалитетом и перјем.

Сазнајте зашто су гузе болесни и које методе лечења.

Сукховскаиа

Сукховска гуска, која је дом Словачке, града Сухе, данас нема велику географску ширину и одраста је на неким фармама у Европи. Посебна анатомска својства птице су: дугачко, широко тело, велика глава, снажан врат, средња дужина, јак равни кљун. Гуси имају глинасту боју са белим уметцима на стомаку и грудима.

Сукховска раса припада средњим птицама. Тежина мушког мушкарца достиже 6,5-7,5 кг, мање женке – 5,5-6,5 кг. Гоосе има неколико кључних предности:

 • вредност меса и перја;
 • Ундеманд за режим садржаја и исхране;
 • одличан укус меса;
 • способност прилагођавања клими и околини.

Сукховскаиа гуске
Истовремено, Сукховске птице не могу задовољити високу поставу јаја – само 14-16 јаја по зиду.

У пост-совјетским земљама ова врста није популарна. Често се гаји на територији Словачке.

Роменскаиа

Упркос егзотичном називу Ромске гузе, они су прилично обични представници домаћих птица. Птице су локална украјинска пасмина, која се узгаја у региону Суми у граду Ромни. Спољно, птице Ромиње се не разликују од уобичајених великих сивих гусака. Имају само другачију нијансу перја на врату и боју на врху кљуна.

Важно! Римска стијена има тамни врх клина, а на њеној бази је мали стан бијелог перја.

Спољашње особине гусака су следеће:

 • прилично мобилно, масивно тело;
 • средњи дуги врат;
 • широк натраг;
 • велики стомак са огреботинама масти;
 • мала глава са кратким кљуном.

Уз правилно храњење, тежина одрасле гуске може да достигне 6-9 кг. Јајцница је ниска – до 20 јаја масе 150 г, ђубрење – 80%, стопа преживљавања – око 60%.
Роменскаиа гуске
Ромске птице су одлични родитељи, жена има високо развијен матерински инстинкт, а мушки је одличан заштитник. Поред тога, гуске су непрестане у исхрани, не захтевају посебне услове за одржавање, дају квалитетно дијетално месо.

Рајн

Немацка пасмина гузе, Рајн, стекла је велику популарност због производње јаја и ране зрелости.

Да ли знате? По први пут се појавила раса на територији Немачке 1940. године, али није имала много тога. Тек након што су гуске доведене у Мађарску 30 година касније, препознате су широм свијета.

Бирдс Рајна стене имају малу тело, компактан главу са малим наранџастим кљуном, изражајне плаве очи, средње дужине врат, широка рамена и трим удове.

Представници меса ове врсте је веома укусна, исхрана, а величина јетре задивити чак и искусне одгајиваче, јер у нормалан режим исхране, може да достигне 400 г Дневни мале тежине – око 7 кг, женка је лакше – 5.5-6 КГ. Овипоситион просек – 45-50 јаја по циклусу, док хатцхабилити потомства је једнак 65-70%. За два месеца маса гозија је већа од 4 кг.
Рајска рај за гуске
Због доброг укуса меса и непристојности у бригу о Рајни, раса се данас гаји на индустријском нивоу и на малим приватним фармама.

Псков балд

У КСИКС веку као резултат укрштањем беле фасадом гуске раса домаћих гусака, насељених у Псков региону, је примио птице размножавају – Псков ћелави. Његове анатомске карактеристике су:

 • Масивно тело, мало хоризонтално;
 • широко, дуго назад;
 • Велика глава са кратким наранчастим кљуном, која има мали раст;
 • велике изражајне очи;
 • снажни удови мале дужине.

Посебност ћелавих гусака је светла бела тачка која се налази у предњем дијелу. Перје – сиво-сива, понекад постоје представници врсте с плавичастом или сивом бојом.

Тежина женског плешавог плешћа је 5,5-6,5 кг, мушки тежи више – до 7 кг. Стопе производње јаја су ниске – само 15-25 јаја по циклусу. Смањење младих животиња – 70%.
Пскову плешаву гузу
Пскову ћелаву карактерише:

 • добра прилагодљивост режима пашњака;
 • одличан матерински инстинкт;
 • добар укус и квалитет меса;
 • издржљивост, отпорност на тешке временске услове;
 • брзо того.

Међу минусима, примећује се лоша производња јаја и ниска преваленца расе.

Упознајте се са особинама растућих гослингс у инкубатору, а такође научите шта их хранити од првих дана живота.

Владимир глине

На фарми живине у Владимиру добијена је оригинална гуска под истим именом. Њени преци су Тулуз и Кхолмогори гуске. За њихову тамно браон боју, птице се називају глинастим. Савршено су састављени, имају велико тело, масивни широки врат, заобљени грудни кош. Тежина одрасле птице може достићи до 9 кг, док мушки порасте до 7-9 кг, женски – 6-7 кг.

Треба поменути, али Владимирске гуске практично немају недостатака, а међу њиховим предностима могу се идентификовати:

 • висока својства меса, пада и перја;
 • екстремна једноставност у неги, исхрани и одржавању;
 • отпорни имуни систем, отпорност на различите болести;
 • добро развијен инстинкт родитеља;
 • одлична овипозиција.
Научите како направити рибњак за гуске и патке својим рукама.

Владимир глина гуске
Владимир гуске су дивне кокошке. Они леже до 45 јаја на 190-200 Упркос чињеници да је хатцхабилити у периоду инкубације је 45-50%, стопа преживљавања младих животиња је једнака скоро 100%.

Красноозерскаиа

Краснозоозерские гуске су узгајали Новосибирск узгајивачи, захваљујући преласку локалних врста гусака са Линда, италијанским и кинеским представницима. Све птице ове врсте имају густа бела перје, Хазел боју очију, средње устав, широк конвексан груди, уредно главу, танке наранџаста кљун боје, фине, лабуд врат, прилежућа на телу средње величине крила.

Да ли знате? Посебна карактеристика црвених гусака је присуство на чело мале “бумп”.

Птице имају високе стопе раста. Тежина мушког мушкарца достиже 6,5-7 кг, женски – 5-5,6 кг. Постоје случајеви када је маса мушкараца износила 11 кг. Овипозиција жена – 48-52 јаја тежак 160-180 грама по циклусу. Излаз младих је преко 70%, а стопа преживљавања је 97%.
Красноозерскаиа раса госи
Главне предности ове расе су:

 • брзи раст;
 • висока стопа преживљавања младих животиња;
 • одлична производња јаја;
 • прилагодљивост за пашњаке;
 • одличан укус меса;
 • издржљивост до озбиљних климатских услова.

Недостатке црвенокоса гусака су практично одсутне.

Скривено

Закривљена гуска, познатија као трака, сада је изгубила своју корисничку намену и углавном се користи као украсна гуска. Ова раса се може препознати по необичном облику перја, који се благо увија у горњим дијеловима тела: крила и реп. Уређене гуске имају компактне димензије, широки врат средње дужине, оштар наранџасти кљун.

Одрасли појединци могу добити тежину до 6 кг, док је тежина женке 4,5 кг, мушка – 5,5 кг. Јајцница је ниска – до 25 јаја тежаких до 160 г, лажљивост – око 75%.
Проклетство гузе
Предности тракастих трака су њихове високе естетске квалитете. Са становишта продуктивности ова врста није од интереса за узгајиваче.

Обросхинскаиа

Обросхинскаиа гуске су добијене крајем педесетих година прошлог века на фарми Обросхино, Украјина. Прогностичари су били локални бели, сиви, кинески и велики сиви.

Представници Оброшинског имали су мишићаву, компактно тело, широку грудну кошу, равну, озбиљну леђа, малу главу са наранчастим широким кљуном. Одрасли мушкарци достижу тежину од 7 кг, женке – до 6 кг. Зрелост гуске долази девети месец њеног живота. За један циклус овипозиције, он може да произведе 30-40 јаја, тежине 160 г. Плодност је 90%, стопа преживљавања је 70%.
Обросхинскаиа гуске
Гусице су савршено прилагођене локалним климатским условима, добро су смештене на пашњацима, веома су одрживе и опстају. Дају фино укусно месо и висококвалитетно перо.

Переиаславл

Широка потражња у областима Украјине набављена је од гнезда Перејаслава, која је одрастала средином прошлог века. Напољу, представници ове врсте су слични њиховим кинеским “браћама”. Имају исти сиви перје, јако тело, малу главу са малим конусом на подножју кљуна.

Гуске Перејалавл су класификоване као умерене, тако да је тежина одрасле особе релативно мала – 5-6 кг. Жене су једне године способне да произведу 50-60 јаја, од којих ће 70% младих извести током инкубације. Гусиат су рођени довољно јаки, њихова опстанка је преко 90%.
Переиаславскаиа гнезда
Упркос слабој раној зрелости и малим показатељима меса, Перејаслав гуске су вредноване за добру одрживост, отпорност на мраз и топлоту, висок проценат преживљавања потомака.

Постоје многе расе гусака, које се могу узгајају код куће, одликују различити индикатори превременост, продуктивности, производње јаја, издржљивости, и тако даље Н. Међутим, представници свих врста потражње из особе стварање одговарајуће услове заштите, исхране и одржавања, тек тада се можемо надати. да добије квалитетан дијететски производ и живахно потомство.

Повратне информације од мрежних корисника

У основи из неког разлога наши људи воле веће, веће … Иако су нам једном писали да труп на продају није много бољи. Можда не могу ући у пећницу.
А линдовские, вероватно, стварно ће се приближити. То је индустријска птица. Са њом не постоје такви проблеми као код камена, посебно добро успостављени, али продуктивност је добра. Због тога је створена.

И. Горбунова
хттпс://фермер.ру/цоммент/1041973#цоммент-1041973
Можда најбоља раса за продају младих животиња су кинеске гуске. Они су велика оплодња јаја и велика производња јаја. Они и сјести гослингс.
Врло добро, како пуни познавалац газова Игор Орел пише, у ту сврху, и липе са својим високим постављањем јаја.

Леонид Олечиевич
хттпс://фермер.ру/цоммент/1034164#цоммент-1034164