Вентилација у коктејли, за шта је то? Какве врсте вентилације постоје

Вентилација у кокошињској кући

Сви мисле да је сама изградња куће живине све, али није тако, и даље је неопходно да је опреми одговарајућом опремом. Можда мислите да ово није ништа компликовано, већ да се изграде кост, гнезди, направи освјетљење и вентилацију.

Ако је све учињено погрешно или се нешто пропусти, онда ваше птице могу престати да трчају, што није баш добро.

Кућа птица мора бити опремљена, узимајући у обзир многе факторе: исправно осветљење, вентилацију и циркулацију ваздуха у просторији, правилно постављање хранилице, посуде за пиће, гнезда и тако даље. Да бисте то урадили, можете научити како опремити фарме живине на живинским фармама како бисте све учинили исправно у својој кући за кокошке и пружили птицама максималан комфор.

Зашто вам је потребна вентилација у кокошији?

У суштини, сви власници који имају пилеће цоопс на локацији знају да у њој треба вентилација, али не сви они знају како да то правилно направе. Постоји неколико врста вентилације, које се могу опремити кућом.

Постоји неколико начина да направите вентилацију у куци:

Ако сте направили вентилацију због прозора, важно је да нема нацрта

 • Најлакши начин за врсту вентилације је опремање прозора у кучићи, али не можете допустити урез у прозору.

  Оптимална локација прозора биће изнад врата, односно кроз врата ће ући хладан ваздух, а кроз прозор ће се загрејати топло.

 • Други начин је мало компликованији. Састоји се из прављења две рупе на крову удубљења, у коју су две цијеви убачене у једну мању, а друга мало већа.

  Овај метод је најпогоднији за зимску вентилацију.

 • Трећи начин је инсталирање вентилационих система. Али најприкладнија је за опрему живинара и великих живиних кућа.

Многи власници пилића не знају у потпуности зашто је потребна вентилација у кући. У том циљу ћемо вам дати неколико примера како бисмо одговорили на ваша питања о постављењу вентилације у коктели.

Приликом приступа свежем ваздуху у кунићој кући осигурано је уклањање штетних испарења амонијака.

Ови парови доминирају у свакој кући кокоши, а поред тога имају неповољан мирис, па су опасни за живину (птица се може отровати). Шта може утицати на губитак производње јаја, болести живине, а понекад и њихове некрозе.

Ако постоји вентилација у просторији, то осигурава одржавајући оптималну температуру ваздуха у кући кокошке куге.

Сви знају да високе температуре негативно утичу на добробит птица, нарочито током лета, вентилацијски систем је веома важан за обезбеђивање циркулације ваздуха у просторији.

Такође, помоћу вентилационих система у пилићима, обезбеђена је оптимална влага. Ако је пилећа колача веома мокра или сува, перад ће се осећати веома непријатно. Најоптималнији показатељи зрачне влажности ће варирати у цифрама од 59-79%.

У лето, пилетина је веома загушљива, тако да се температура ваздуха може регулисати помоћу вентилације.

Захтеви за вентилацију у кући кокошке куге

Ми пописујемо основни захтеви за систем вентилације цхицкен цооп:

Мора да се чисти у кући за кокошке

 • Први неопходни услов је да обезбеди снабдевање свежег и чистог ваздуха до пилетине. Велики број птица у кући кокошке троши пуно ваздуха и заузима пуно простора, птице су у тешком стању.

  У просечним параметрима, пет птица треба додијелити један квадратни метар терена.

 • Други услов који се мора узети у обзир је да ваздух који улази у пилетину, долази са улице. Уколико дође до удара у зимском периоду током године, температура собне површине се смањује, што може врло штетно утицати на здравље живине.

  Поред тога, птица је веома осетљива на нацрте. Због тога је неопходно пажљиво размотрити распоред вентилације у кокошији.

  Специјалисти у овој области препоручују у кучишту да угради вентилациону маску са малим рупама, што ће у великој мјери смањити губитак топлоте кроз који ће свеж ваздух проћи.

 • Трећи услов за присуство свежег ваздуха у сточарству је његова стална берба из легла.

  Такође, непријатан мирис у соби може створити стајаћу воду или разорену храну. Због тога, увек морамо пратити ово.

 • Четврто стање је важно. Пилећа кола треба увек да буду чиста и уредна. Посебно треба очистити чистоћу, пошто се разни мали глодари могу растворити, што ће својим присуством дати непријатност птицама и загађивати ваздух.
 • А пети услов да бисте утврдили да ли сте у праву у вентилацији, у одређеном временском периоду морате остати у коктелу. А ако осећате главобољу или недостатак ваздуха, онда нешто није у реду, а вентилациони систем мора бити измењен.

Какве врсте вентилације постоје за уређење кокса

Након што смо вам рекли о потреби вентилације у кућу и захтевима који су нам постављени, време је да разговарамо о врстама вентилације.

Постоје три врсте вентилације: природна вентилација, усисна и издувна вентилација и механичка вентилација. О сваком од њих ћемо разговарати одвојено.

Основне карактеристике природне вентилације

Природна вентилација се углавном користи током лета

Уређај природног вентилационог система у просторији се користи за мале копче, у којима ће бити мали број птица. Овај начин испуштања ваздуха се обезбеђује отвореним вратима или отвореним прозорима, ако их има. Али у том редоследу да у просторији није било низа.

Да није било ветра у соби, неопходно је правилно дизајнирати прозоре. Најбоља локација прозора је изнад врата кокпита, али можете поставити прозор и испод плафона. Што је добро за свеж ваздух да уђе у просторију и сунчеву светлост.

Природни начин вентилације најбоље се користи у љетњој сезони, када се врата и прозори кувара могу стално отварати. Штавише, ова метода захтева сталан надзор од стране особе.

Оваква вентилација се врши учешћем температуре ваздуха унутар кукуруза и споља, брзине вјетра, притиска ваздуха и других параметара ваздуха.

Спусти ову вентилацију у коктели неће бити труднинбкзвбз рехзниб рда, главна ствар која ради, дала је прилив свежег ваздуха и одлив утрошеног, а не стварајући јак вјетар.

За већу ефикасност такве вентилације На прозор можете поставити браву или затварач, тако да можете с времена на време затворити или отворити прозор.

Можда у поређењу са другим врстама вентилације такав систем није сасвим савршен и уопште захтијева сталан надзор. Али боље је имати такву вентилацију него нико. И посебно птице попут светлости које ће проћи кроз прозор.

Шта су то позитивне и негативне квалитете природна циркулација ваздуха у коктели, споменули смо:

 • Плус природна вентилација лежи у једноставности употребе и његовом уређају.

  Да бисте инсталирали овај начин вентилације, не морате трошити материјал на било коју опрему, а процес инсталације прозора за вентилацију не захтева строга упутства.

 • Постоји и негативан фактор такве вентилације.

  Најважнији недостатак је дејство времена на вентилацију, односно, на примјер, током летње сезоне загревање зрака у кокошињској кући и на улици ће бити исто или ће на улици бити више. Још један такав систем вентилације веома је под утицајем временских услова као што су брзина вјетра, смјер вјетра и други.

Такође је занимљиво прочитати о изградњи куће својим рукама

Шта је систем за довод и издувни систем? И како то учинити сами

Испушна и издувна вентилација је најпогоднији начин кружења ваздуха у кокошињој кући него природни начин. Иако су неки знакови слични једни према другима.

Овакав начин циркулације ваздуха у куци је врло добар за употребу у јесен-зимској сезони. Циркулација испоруке и издувних гасова је најефикаснија и практична у употреби.

Да бисте монтирали такву вентилацију, биће вам потребне цеви дужине два метра и пречника 200 милиметара. За уградњу мале кокошке колаче довољно је користити један пар цеви. Једна од њих ће извршити функцију снабдијевања свежег ваздуха у кућу, а друга ће обезбедити одлив издувног ваздуха.

Сада ћемо размотрити све фазе изградње система за довод и издувну вентилацију у кући кокошке, с властитим рукама:

Шема снабдевања и издувног система

 • Прва ствар која треба да се уради је две рупе на крову кокпита, рупице се изводе према пречнику цеви.

  Најбоља опција била би ако цев из употребљеног ваздуха ставите изнад шатора, а цев кроз коју ће свежи зрак доћи на супротној страни, то јест даље од смјеса, боље.

 • Пређимо на осигурање издувне цеви.

  Потребно је учинити тако да је крај ове цеви за циркулацију ваздуха у просторији изнад на један и пол метра. Од кога следи да у самој колиби треба остати мали део цеви, негде 20-25 центиметара.

 • После фиксирања издувне цеви идите на прикључак доводне цеви. Мора да постоји супротно. Преко крова кокошке кокошке треба остати око 30 центиметара, али већина у соби.

  Али мора се узети у обзир да око 25 центиметара празнине треба остати на поду.

 • Да би се спречило пад атмосферских падавина у цев, а затим у кокпиту, неопходно је савијати цеви у облику слова “Г”. Али такодје не можете направити такву кривину, али само ставите кишобране на сваку цијев.
 • Током рада такве вентилације, мале цеви могу да се формирају у цевима, па се цеви морају мењати. Међутим, како би се ово избјегло, потребно је обрадити цијеви. Прво, кити, а затим сликати.
 • Током времена када почнете да постављате цеви на крову, плафону или зидовима коцке, пукотине могу случајно да се формирају. Стручњаци саветују у формирању пукотина, избо своју даску, јер у великој мери може погоршати правилан рад вентилацију у просторији.
 • На крају склопа цеви потребно је провјерити њихова поузданост причвршћивања. Ако нису ефикасно фиксирани, могу се причврстити на рафтерс.

Минус овакве ваздушне вентилације је присуство цеви у просторијама кокса.

То је све оно што је укључено у систем за довод и издувавање. Али, ако живите у клими са хладним зимама, цеви могу бити фиксне решетку, или једноставно покрити или крпу ако је потребно.

Која је механичка вентилација ваздуха у кокошији?

Механичка вентилација се у већини случајева користи на великим фармама живине

Веома ретко се користи механичка вентилација у домаћим пилићима.

Главна ствар није перцепција, таква вентилација је велика потрошња електричне енергије.

Према томе, ако се птице гајите само за сопствену потрошњу, онда се трошкови не могу исплатити. Али то није толико битно да ли сте у стању да уради обичан природну вентилацију својим рукама, то је савршено носи са уклањањем лошег довод ваздуха и свеже, као и повлачење лоше испарења и прекомерне влаге.

Овај начин вентилације Користи се у великим просторијама, у којој се гаји велики број птица.

Такав систем вентилације типичан је за фарме живине, велика предузећа и тако даље. Овај начин вентилације сличан је методи испоруке и испуштања, али само уз коришћење напредних технологија.

Ове технологије се састоје у коришћењу вентилатора за циркулацију ваздуха. Они се укључују и искључују помоћу контролних панела или могу самостално да раде.

Али, ако размишљате о одгајању птица, онда је инсталација било какве вентилације саставни дио. А процес уградње вентилације не води вам пуно времена и труда.

Механичка вентилација се састоји од уградње две цијеви и вентилатора, али гдје ће се лоцирати зависи од врсте циркулације:

 • Довод циркулације ваздуха. Ако је вентилатор уграђен у доводну цев.
 • Циркулација издувног ваздуха. Ако је вентилатор уграђен у издувну цев.

Позитивне и негативне карактеристике механичка циркулација ваздуха:

 • Наравно, овај начин вентилације ће бити много продуктивнији од горе наведених. Али за удобност коју морате платити.

  Када инсталирате ову врсту вентилације, морате купити не само цеви, већ и вентилатор, жице за електричне инсталације, прекидач и друге мале предмете.

  Али мора се такође заборавити да уколико струја није доведена у кућу за кућу, онда ће то довести до додатних трошкова.

 • Али, упркос толико тежак недостатку, постоји позитивна страна ове врсте ваздушне вентилације. Ова вентилација не зависи од временских утицаја, од пораста године и других фактора.

Који је процес успостављања опреме за механичку вентилацију?

Овај процес почиње успостављањем две цијеви. Ово се ради потпуно исто као и системом испоруке и издувних гасова. Али на доњој цеви на крају потребно је бушити неколико рупа кроз које ће кондензати изаћи. На овај начин можете избјећи затварање.

Следећа фаза инсталације је проводити струју на мјесту гдје ће се вентилатор сједити. У овој фази, морате одлучити гдје ће се прекидач наћи.

Најчешће се користе две варијанте његове локације:

 • Један прекидач врши функцију укључивања светла и ваздуха за цртање.
 • Или користите прекидач са два дугмета. Прва за светлост, друга за истезање.

И последња ствар коју треба да урадите је да сами инсталирате вентилатор, у десну цев. И цео процес уградње механичке вентилације је готово.


Loading...