Упутство за употребу Гамавита за зечеве

Гамавит
С обзиром на све већу толеранцију животиња у односу на различите антибиотика који настаје на основу њиховог неписменог и / или превише често примене, многи пољопривредници донети одлуку о потреби за привреду у њеним различитим имуномодулатомим дрога.

У овом чланку ћемо говорити о једном од ових лекова за зечеве назване Гамавит.

Шта је Гамавит

Гамавит – сложени формулација која садржи довољно широк спектар витамина, аминокиселина, неорганске соли и другим компонентама, која има широку акцију нарочито, имуномодулаторног, рехабилитацијских после разних трауме, и антибиотике и такође помаже телу животиње носе са интоксикације варирао генеза.
Гамавит
Овај лек се такође често користи за побољшање перформансе великих група скелетних мишића животиња, као и повећање отпорности животиња у односу на различите физичке оптерећења.

Да ли знате? Животни век зеца у дивљини је отприлике годину дана, док зечеви узгајани у заточеништву могу да живе до 8-12 година.

Посебно добро, овај лек је погодан за животиње у стању озбиљног стреса, у припреми за различите такмичења, изложбе, путовања итд.

Састав

Састав Гамавит-а садржи прилично обиман списак различитих супстанци, оваква разноврсност је неопходна првенствено за постизање таквог вишеструког лека и смањење вероватноће развоја разних компликација и нежељених реакција.
Гамавит
Ево индикативне листе супстанци које чине њен састав.

  • Витамини: цијанокобаламин, пара-аминобензоева киселине, рибофлавин, аскорбинска киселина, калциферол, д-биотин, холин хлорид, фолна киселина, никотинамид, пиридоксалхлорид, тиаминхлорид, динатријум со, менадион, инозитол;
  • аминокиселина: ДЛ-аспартат, Л-леуцин, Л-глутаминска киселина, Л-аргинин, Л-метионин, Л-валин, Л-триптофан, Л-серин, глицин, Л-фенилаланин, ДЛ-леуцин, итд;..
  • неорганске соли: натријум фосфат, натријум хлорид, калцијум аспартат, гвожђе нитрат, магнезијум сулфат;
  • Остале компоненте: аденозин трифосфат, урацил, глутатион, холестерола, глукозе, натријум пируват, аденинсулфат, 2-дезоксирибозом, натријум ацетат, тимин, аденин сулфат.
Да ли знате? Највећа величина ушних зечева регистрована од стране мушкарца била је око 80 центиметара.

Упутства за употребу

Пре него што почнете да узимате овај лек својим животињама, неопходно је јасно разумети да се терапија, дозирање лека и начини његовог примене значајно разликују код одраслих зечева и младих животиња.
Гамавит
У наставку ћете пронаћи детаљне препоруке како правилно примијенити Гамавит за различите старосне групе зечева.

Такође ћете бити корисни да сазнате о симптомима и третманима за обичне болести зеца. Такође, научите како да третирате кокцидиозу, пастерелозу, миксоматозу, ране у уста зечева и шта да радите ако киње кине.

Овај лек се користи у сврху лечења и као превентивни агент. Дозирање лека у овом случају значајно се разликује.

У сврху третмана, овај препарат се даје за 0,3-0,5 мл за сваки килограм тежине животиња, а са превентивним – 0,1 мл за сваки килограм тежине животиња.

Одрасли зечеви

Адулт појединци активни лек намењен за лечење и превенцију различитих матичних компликација, Хиповитаминоза, разних заразних болести и инвазивне природе, тровања, у периоду након операције, када пиометре, на разне изложбе, превоз, и други ниво стреса ситуацијама конкуренције.

Важно! У процесу давања лијекова зечевима, пазите се на њихове задње ноге, јер те могу рефлексивно ударати у тренутку убризгавања.

Трајање превентивног курса са дозом од 0,1 мл по килограму животињске тежине је око 2-4 недеље. Учесталост примене је 1-3 пута недељно, у зависности од прелиминарног стања ваших зечева.
Гамавит
За повећање оплодње и олакшавање рада, Гамавит се примењује на 0,025-0,05 мл на килограм тежине животиња на дан парења, као и 1 недељу пре очекиваног рођења младих и непосредно пре порођаја.

Са терапијском сврхом, овај лек се препоручује у комплексној терапији са етиотропним лековима до три пута дневно у трајању од 3-5 дана. Начин примене се бира на основу препоруке ветеринара, и може бити субкутан, интрамускуларан или орални.

Код различитих тровања, Гамавит се примењује једном у петоструком дозирању у комбинацији са другим стандардним лековима.

Новорођени зечеви

Гамавит младе животиње често вршена на првог, трећег, петог или седмог дана свог живота како би појачавају функције имунолошког, смањују вероватноћу одговора раног морталитета и вероватно развој хипотрофија и убрзање тежини у профилактичке дозама (0,1 мл / кг телесне тежине) .

Важно! За младе животиње, орални начин примене је најбољи. Ово ће значајно смањити инвазивност поступка и смањити ниво стреса код животиња.

У различите поремећаје нутриент цицле, успорен раст код младих животиња, физичког развоја и сет тежине препоручује се администрира лек у профилактичке дози (0,1 мл / кг телесне тежине) 1 пута дневно недељу дана.
Гамавит

Контраиндикације и повреде

Гамавит нема контраиндикација за апликацију и не би требало да изазове најмању штету организму ваших животиња у складу са информацијама које су назначене у службеном упутству леку.

Једина контраиндикација у употреби лека може бити индивидуална нетрпељивост ваших зечева у односу на било коју компоненту лека, најчешће се манифестује у различитим алергијским реакцијама.

Услови складиштења

Ампуле са супстанцом морају се чувати на температури од +4 до + 25 ° Ц, док не дозволити да се замрзне. Неопходно је осигурати безбедност лека од деце и животиња, не дозвољава леку да дође у додир са посуђима у којима је храна спремна за људе, као и разне кухињске површине.
Гамавит
Рок употребе од датума производње је 1 година.

Дакле, надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете све одговоре у вези са употребом лекова Гамавит за зечеве. Запамтите да пажљиви ставови према вашим кућним љубимцима нужно ће бити награђени у облику великог легла и значајног профита који можете зарадити приликом продаје.