Упутства за употребу течног биохумуса

Течни биохумус
Добра жетва и здрав развој вртова и баштенских култура немогуће је без њиховог сталног храњења. И покретање овај поступак мора бити добро пре садње (у фази семена потапањем), а затим наставити да задржи. Као што је познато, ђубрива су минерална и органска, што је једнако неопходно за биљке. Паразита течност – специјално дизајниран за произвођаче и баштована, органски ђубрење, ефикасне и лаке за коришћење, али пре него што почнете да га примени, корисно је да разуме шта је то и како то ради.

Састав течног биохумуса

Течни ђубриво Биохумус је концентрирани раствор који садржи све “састојке” природног биохумуса.

Да ли знате? Концепт “биохумуса” настао је из ушћа латинске речи “хумус”, што значи земљиште (у смислу тла) и префикс “био”, што указује на органски живот. Тако је биохумус биолошко ђубриво, укључује микроорганизме корисне за тло, чија витална активност убија патогену микрофлору и засићује тло корисним елементима. Према технологији производње, ово ђубриво је производ који се добија као резултат прераде гнојива земљотемима, другим речима може се рећи да биохумус чини црве.

Биохумус

Основа биохумуса је компост који се обрађује црвом. Напољу, врло је сличан уобичајеном плодном земљишту, што је, у великој мери, Међутим, поред компоста, ђубриво такође садржи и додатне корисне компоненте које биљкама треба за добар раст и развој. У течном биохумусу све ове компоненте су већ растворене и максимално припремљене за асимилацију биљака.

Петнаест до трећине паразита припада натријума и калијума соли хуминских киселина од хуминских и фулвиц киселинама, пола и изнад – органске супстанце – аминокиселина, природних регулатора раста, спорови земљишта микроорганизама, сојеви бактерија азот фиксирање.

Осим тога, у Биохумус су све и Макроелементи основни микро неопходни за биљке: азотни – 1 до 2%, фосфор – од 1,5 до 3% Калијум – од 1,2 до 2% (састав азота-фосфор-калијум компонента течном Биохумус треба бити не мање од око 3 грама на 1 литру ђубриво), као и калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, а у мањој мери – бор, цинк и бакар (међутим, удео тешких метала у Биохумус не прелази максимално дозвољене концентрације за тла).

Биохумус Биохумус садржи велики број витамина.

Садржај водоника биохумуса није већи од 7,5; влажност – од 40% до 45%, садржај пепела – од 35% до 45%.

Произвођач гарантује одсуство семена корова, хелминтх јаја и других микрофлора штетних за биљке у биохумусу.

Све корисне супстанце у течности биохумуса су исправно и коректно избалансиране, што одређује максималну ефикасност ове употребе ђубрива.

Да ли знате? Глиста, пролази кроз ваше утробе остатака вегетације форми јединствена супстанца, која, пада назад у земљу, одржавају је корисно за повезивање биљке – они спречавају цурење и атмосферске земљишта, дезинфекцију и структуру га. Ниједно друго живо биће нема такве способности.

Зашто користити течност биохумус: особине супстанце

Сам по себи биохумус јача биљке, убрзава раст и процесе фотосинтезе и метаболизма. Као резултат, повећавају се декоративне особине усјева и њихов принос. Али течно ђубриво прилагођава се као концентрирани екстракт Течни биохумус Поред тога, има најјачи антимикробни ефекат на семена и саднице, повећавајући њихову заштиту од штеточина и болести.

Биохумус садржи све наведене производе животног доба црва и његове микрофлоре, што одређује повољан ефекат овог ђубрива.

Конкретно, биохумус:

  • структуре и ревитализира земљиште, враћа им плодност и спречава активност патогених микроорганизама у њему;
  • стимулише развој биљака, помаже им да разбију и брзо апсорбују нерастворне или тешко доступне минералне супстанце пронађене у осиромашеном тлу;
  • повећава отпорност биљака према патогенима и болестима као што су, на пример, пепелнице, трулежи и аскохитоз (посебно ефикасном ђубриво за стаклене поврћа и собних биљака), штетног дејства штеточина, као и да временске непогоде и других негативних фактора;
  • помаже брушење брже (понекад два пута), и саднице и саднице дрвећа – боље је узети корен;
  • доприноси правилном развоју цвећа, повећава њихов број и очекивани животни вијек, што је корисно за сваку биљку, али посебно важно за декоративно цвеће у затвореном;
  • убрзава воће сазревања (око две недеље), повећава њихов број, укуса и корисних квалитета (повећањем садржаја биљних шећера, протеина и витамина), док такав ефекат нема везе са хемијским стабилизаторима и акцелераторима раста;
  • спречава акумулацију нитрата у биљкама, везујући тешке метале и радиоактивне супстанце у тлу.

Вермикомпост за различите биљке Важан квалитет биохумуса је да његова акција почиње скоро одмах након примјене и траје деценијама. За разлику од неких других ђубрива (на пример, који садрже хлор који штети биљкама), биохумус се може увести у земљиште у било које доба године и погодан је за све врсте земљишта.

Захваљујући свим овим особинама, ђубриво “Биохумус ликуид” пронашло је широку примену у различитим облицима (од примјене на тло прије прскања и сипања семена).

Важно! Није неопходно одмах користити раствор течног биохумуса, боље је пустити да остане топло најмање четири сата и тек онда у воду. Током периода јајника и након цветања, ђубрење не треба изводити.

Упутства за употребу течног биохумуса

И тако, Главни начин коришћења биохумуса јесте примена ђубрива у тло (на отвореном или у цветним лонцима – за унутрашње биље). Што се тиче свих других ђубрива, паразита апликација односи на брзину поступка примене, која по правилу треба да користити раствор за 10% (један део течно ђубриво до десет делова воде), али може значајно варирати у зависности од индивидуалних захтева биљака и такође њихова старост и фаза раста.

Биохумус за јагодичасте усјеве
Тако, за зелене, спанаћ, зелена салата, лук и бели лук је оптимално недељно храњење раствор паразита течност припремљена стопа 0,2 литара по кофу воде, вештачког дјубрива захтева употребу поврћа двоструко мање концентровани раствор и за јагодама и друге берри Само 60 мл течног хумуса је довољно за канту воде.

Вртно цвеће се двапут месечно напаја раствором од 10-15 мл течних ђубрива по 1 литар воде, цитруса и грожђа – са истом периодичношћу од 0,25 литара по канту воде. Течност Биохумус је ефикасна када се користи за врхунску обраду затворених биљака. Треба их залијевати током вегетације не чешће него једном у два месеца.

Сипање семена у биохумус је други начин употребе ђубрива. Пола литра ђубрива користи се за клијање 1 кг семена. Раствор треба да се припреми двоструко слабије као за обрађивање корена (0,05 мл по 1 литру воде). Време намакања у различитим културама је различито.

Биохумус за саднице
Семе поврћа, диња, перголе, копра и украсних биљака могу се натопити 24 сата; редквица, салата, спанаћ, лук и бели лук (семена) – 12 сати или мало дуже; махунарке – око шест сати; грожђа, лимета и цитруса – не више од једног сата, а кртоле – а још мање: максимално пола сата.

Течни биохумус се такође користи за бригу о садницама. Непосредно пре него што га слети на отвореном простору, припремљено слабо растворово ђубриво се сипа у припремљену јамо, што је резултат саднице много бољи укорењен и мање болестан.

Важно! Слаби корени садница могу се сагорети нормално за одраслу биљку са раствором ђубрива. Због тога, у овом случају, требало би да смањите препоручено решење за одређено решење за културу у пет (!) Времена.

Такође је корисно распршити лиснатих биљака течним биохумусом, али овде концентрација треба бити прилично слаба – око 0,005 мл ђубрива по 1 литар воде. Поступак не треба изводити током цветања, али током периода сазревања је неопходно.

Предострожности

Вртне рукавице
Употреба течног паразита не захтева поштовање неких посебних мера предострожности, јер супстанца није отрован. То ђубриво немам стомак или слузокожу и не продире у заузврат коже микро довољно пре посла носе гумене рукавице, а након његовог завршетка – добро оперите руке водом и сапуном.

Течност се пакује у полиетиленске боце, које су потпуно безбедне са становишта ватрогасних прописа.

Важно! Ако, међутим, капи ђубрива дођу у очи или на кожу, неопходно их детаљно испирати са пуно текуће воде, ако се прогута – да оперете стомак слабим раствором калијум перманганата.

Услови складиштења

Корисна својства течног биохумуса очувају се за годину и по дана од датума производње наведеног на паковању. Истовремено, ђубриво складиштите пожељно на тамном месту, али у сваком случају не под директним сунчевим светлом. Ако је контејнер са ђубривом који је остављен у викендици замрзнут – немојте га зезати: након повратка у течност, вермикомпост се може користити за његову намену и не губи својства.

Падавина такође није индикација несигурности ђубрива, али пре употребе, бочицу треба добро потресати.

Дакле, паразита течност – то је потпуно безбедно, еколошки и згодан за коришћење органско ђубриво, што је корисно, како у земљи или у башти, а простор за унапређење стакленика, докле год знате како да га користите.