Упутства за примену ђубрива и стимулатора раста “Цветен”

Биљке
У узгоју биљака – за башту и бобичасто биље, у хортикултури, цвјетништву, користе се најбољи стимуланси, тестирани дуготрајном праксом. Посебно је неопходна њихова употреба у неповољним временским условима и климатским променама током развоја биљака.

Да ли знате? Један од најчешће коришћених прелива је припрема “Цветен”.

“Цветен”: зашто користите лек

Цветен
“Цветен” то је акцелератор раста за биљке, стимулише цветни квалитет и обиље јајника и повећава формирање плода. Лек значајно смањује отказ јајника код бобичастог и поврћа. Осим тога, “Цветен” је такође стимулатор расту воћки, убрзање њиховог сазревања и повећање приноса.

Важно! Ако поредите друге лекове за јајника, онда је “Цветен” повољно другачији – уз његову употребу, принос у просеку повећава за 25-30%.

Производ се може користити на заштићеном и отвореном тлу. “Цвет” се користи да стимулише цветање и сазревање воћа – купус, пасуљ, парадајз, краставци, грожђе, јагода, бугарски бибер.

Да ли знате? «Цветен »побољшава укус плодова.

Састав и механизам деловања лека

“Тсветен” има следећи опис: у саставу препарата – сет храњива неопходних за биљке и натријумове соли гиббереличних киселина. Дакле, “Цветен” је и ђубриво и регулатор раста.

Важно! Главни механизам акције “Цвет” је брза замена у биљци фитохормона гибберелина, која узрокује цветање.

Упутство за употребу: како правилно уредити и применити “Цветен”

Агент “Тсветен” има следећа упутства за употребу: 1 г праха разблажен у 500 мл воде на собној температури. Залијевати запремину у контејнер и распршити равномерно сваки биљка са врха и дна – лишћа и стабљика.

Важно! Спреј треба радити рано ујутру или увече (пожељно непосредно пре заласка сунца). Оптимално време је без вјетра, суво. Раствор се користи само свеже припремљен – није ускладиштен, јер губи своје особине.

Прскање
Разређени “Цветен” и његова намјена према фазама раста биљака: парадајз – са почетком цветања 1., 2. и 3. четкице, односно три пута; краставци два пута – почетак цветања и масивног цвијећа; купус два пута – фаза од 6 или 8 листова и фаза чворова.

Стимулант “Тсветен” у упутству за различите врсте усева указује на: потрошњу радног раствора је 0,5 л / 15 м2 М. м за поврће и око 1 л / 3 грмља – за грожђе. Вишеструко прскање – 2-3 пута за биљке и 1 пут за грожђе.

“Цветен”: предности коришћења

“Тсветен” савршено се бави неповољним природним и климатским факторима (изненадно хлађење, суша) – култивисани усеви цветају и доносе воћу. Припрема даје раније услове првог усева и повећава укупан принос.

И погодно је и користити – скоро све култивисане усјеве су засадјене у приближно истом тренутку, респективно, и одмах се обрађују заједно.

Класа опасности и мере предострожности

Средства заштите
Лек “Цветен” је умерено опасан, али пре наношења, морате носити личну заштитну опрему. Препоручљиво је користити хаљину или предпору и арматове, гумене кућне или медицинске рукавице, заштитне наочаре, маску за лице или респиратор.

Када радите са њим, забрањено је јести, пити, пушити, додирнути лице рукама. Након што је посао завршен, уклоните радне предмете, оперите руке сапуном, исперите, исперите уста водом.

“Тсветен”: како правилно складиштити лек

“Блоом” се чува у сухим, добро проветреним просторијама, на местима која нису доступна деци, птицама и животињама.
Рок употребе – 2 године од датума ослобађања на температури од -25 ° Ц … + 30 ° Ц