Техничке карактеристике и карактеристике комбината “Полесие”

харвестер
Чињеница да је комбајни “Полесие”, произведен у фабрици “ГОМСЕЛМАСХ” у Белорусије граду Гомел, се извози у многим земљама и представљати озбиљну конкуренцију страним аналога, није велико изненађење. Брзина којом су Гомел дизајнери, инжињери и радници постигли такав успех је пресудан. На крају крајева, крајем деведесетих, предузеће је произвело само опрему за сакупљање крме, која прикупља пољопривредне производе за силажу. И тек почетком 2000-их, по први пут су почели да производе много компликованију опрему за жетву жита. И за такво историјски незначајно време, производња предузећа достигла је међународни ниво квалитета.

Уређај комбајна “Полесие”

Заправо, комбинација се састоји од два главна дела: гумени агрегат монтиран на шасију са самим погоном, и заглавље, што представља механизам за сечење стабљика житарица.

Препоручујемо да прочитате Како одабрати мини-трактор да ради на парцели, о карактеристикама мини-трактор “Уралетс-220” и “белоруског 132н”, као и научити како да своје руке мини-трактор са трактором хода и мини-трактор са разбијање оквир.

Глатко се састоји од:

харвестер 1 – пријемна комора; 2 – једнокрвна кабина; 3 – складиштење бункера; 4 – електрична инсталација; 5 – истовар конвејера у верзији сугре; 9 – дефлекторски уређај; 7 – чворови стресача; 8 – контролисане пнеуматске точкове; 9 – јединица за чишћење зрна и уклањање прераде отпада; 10 – водећи пнеуматски точкови; 11 – гумена јединица; 12 – лествица кабине

 • нагнута комора која преузима масу сјечења из фрезе и шаље је до гребена;
 • млевени механизам који одваја зрно од масе стабљика;
 • јединицу за чишћење која одваја одвојено зрно, која се пролази кроз решетку и израђује се на домаћем терену, док истовремено протиче ваздух из легла;
 • трескач који коначно дели масу трупа која је долазила из јединице за чишћење, након чега се у бункер одјел потпуно чисто зрно;
 • кутиј за складиштење, опремљен сензорима који прате ниво пуњења, рупице за узорковање и вијчани уређај за истовар зрна;
 • електрана у виду дизел мотора са осам цилиндара;
 • електронски уређаји који контролишу прераду зрна и контролишу га, као и посматрање рада комбината помоћу рачунара на возилу;
 • преносна јединица и контрола рада;
 • Кабина, која задовољава све захтеве комфора и опремљена грејањем, вентилацијом и контролним панелом.

харвестер

Друга компонента комбајна “Полесие” је жеталица, која користи ЗХКК жетелице.

Да ли знате? Први светски берач за жетву жита био је пројектован и изграђен у САД још 1836. године. Био је на коњу или бифтону.

Техничке карактеристике комбината “Полесие”

Моделски асортиман комбинација “Полесие” представљају јединице које имају техничке карактеристике и специфичне функције дизајниране за обављање различитих пољопривредних задатака:

 • Модел комбајна, означен извозном класификацијом као ГС05, намењен је малим сеоским фармама, за које је техника јефтина, мала, економична, али истовремено и доста продуктивна. У складу са овим захтевима, ГС05 успешно се савладава с млевењем зрна и зрна семена. Комбајн сеје квалитативно, осваја, одваја и чисти усјеве, акумулира зрно у бункеру, а затим истовара у моторна возила. Овај модел је у стању да обради не-житарски сектор усева, који се формира од сламе. ГС05 дизел мотор опремљен 180-210 КС је левак има запремину од 4,5 кубном метру, са системом за чишћење вршидбу систем трохкаскаднои један бубањ и пружа перформансе цхетирохклависхном Схакер 7.2 тона зрна по сату.
 • харвестер

 • Комбајн ГС10, поред тога што је у могућности да обавља све функције претходног модела, он је продуктивнији и може се носити са било којим нивоом приноса зрна. На њој се монтира дизел мотор са 250 коњских снага, процесор користи један бубањ вршидбу систем са пиатиклависхном шејкер примењује систем трохкаскаднуиу пречишћавање има бункер запремину од 7 кубних метара и има капацитет од 15 тона жита по сату.
 • Комбајн ГС10

Откријте опреме: Беларус МТЗ 1221 ДТ-54, МТ3-892 ДТ-20, МТ3-1221 “Кировец” к-700 “Кировец” к-744 и “Кировец” к-9000 Т-170, МТ3 -80, МТ3 320, МТ3 82 и Т-30, који се такође могу користити за различите врсте радова.
 • Најтраженији је данас комбајн “Полесие” КЗС 1218, према међународној класификацији ГС12, може радити у било којем времену иу било којој клими, практично игноришући сложеност поља или садржај влаге у зрну. Јединица је прилагођена да ради на најширем ширењу нивоа приноса, у секунди може проћи кроз себе најмање 12 килограма косине и током сат времена отапати више од 18 тона производа. Овако високи перформанси комбинују дизел мотор са 330 коњских снага, присуство два бачва за млевење, проширено подручје одвајања заједно и побољшано чишћење. Овај модел се такође може носити са не-зрнастом компонентом сакупљеног масива, формирајући се од стабљика ваљака или их срушити у силажу.
 • харвестер

 • Модел ГС14 је моћан комбинат намењен за обраду великих пољопривредних површина са високим приносом свих усева под мљевењем. Модел дизел мотор опремљен 400 коњских снага, користи дупли бубањ вршидбу система схестиклависхни шејкер и трохкаскаднуиу да очисти систем за чишћење, обим бункер од 9 кубних метара и развој перформанси истовар уређај 100 литара на сат.
 • харвестер

 • Полесие ГС16 – још моћнија техника дизајнирана да ради на пољима са највећим приносом. Уређај је у стању да рукује свим расним културама у најтежим условима рада. ГС16 има дизел мотор 530 коњских снага, користи вршидби систем доубле-друм, два ротационој мућкалици има запремину бункер 9 кубних метара и има капацитет истовара јединица 100 литара у секунди.
 • харвестер

 • На крају, ГС812, Спада у средњу класу и намењен је за сакупљање ниске или средње културе. У стању је да ради у условима лошег проходности, има удобну кабину, опремљеном клима уређајем и рачунаром на возилу. Овај модел има дизел мотор са 210-230 кс, користи једним ваљком Тхресхинг систем и цхетирохклависхни шејкер има бункер капацитета 5,5 запремине метара и 12 тона жита по сату.
 • харвестер

Да ли знате? Највећи комбајн зрна у свету призната од стране америчке јединице ХР 10.90 из компаније Нев Холланд, који је донео у Гинисову књигу рекорда захваљујући чињеници да је он био у стању праг 135 тона пшенице по сату.

Карактеристике дизајна

Дизајнери “Полесие” комбиновање, као и инжењери и радници, његову израду, успела да створи јединицу која се разликује дуго рад без одржавања, отпорност на велика оптерећења, лакоћу управљања, лакоћу кретања по било ком основу и, што је најважније, стабилан чист вршидби.

комбајни

За позитивне квалитете комбинираног дизајна неопходно је рангирати и снажне моторе, висок ниво продуктивности и уштеде енергије, удобно радно мјесто комбајна и прилично тих рад строја.

Најпопуларнија и приступачна средства за данас су култиватори и мотоблоки. Кроз употребу прилога уз помоћ ходања трактор може ископати и спуд кромпир, уклоните снег, копају земљу, као и употребу као косилицу.

Могућности за комбајн “Полесие”

Инсталирани на технологији Хомел хеадер ширине од 4 до 9,2 метара имају високу ефикасност, што је осигурано високом фреквенцијом резања уређаја за резање, што чини 1108 потеза сваке минуте. Сама машина за резање је опремљена поузданим прстима који имају резне ивице које обезбеђују чисто резање стабљика и истовремено самочишћавају.

харвестер

ХИДРОПНЕУМАТИЦ који цилиндри добијају спуштање и подизање уметање, елиминише могућност оштећења кућишта додавач и неправилности заглавља широм области.

Монтирана на заглављу је уређај дизајниран за сакупљање репица или кукуруза. У случају кукуруза, ови уређаји помажу да одвоји цобс од стабљика биљке, добијена тхресхед цобс и стабљике ситно исећи за накнадну припрему силаже.

Хидропнеуматски акумулаторХидропнеуматски акумулатор

Системско млевење комбинује “Полесие”

Овај систем је дизајниран тако да обезбеђује гутање чак и влажних и облачних усјева. Да би то учинили, специјалан убрзавајући бубањ повећава брзину кретања резане масе, коју испоручује нагнута комора, усклађујући је са бројем обртаја гуменог бубња. А бубањ убрзања, чинећи дистрибуцију униформе покретне масе, ефикасно смањује притисак на бубањ и главну конкаву.

харвестер

Сламач и систем чишћења

Белоруске машине користе високо ефикасно савремено чишћење зрна, захваљујући којем зрно улази у бункер у висококвалитетном стању.

харвестер

За ово, на пример, пет-кључни седам-степени сламчасти шофер обезбеђује кључеве са потребним ширењем висине. Кретање покрета тастатуре једни према другима створено је прилично високо како би се зрно боље изрезало од сламе.

Да ли знате? У Русији, раж, пшеница и јечам ошију срп, косење је сматрано грехом.

Обимна млин област, која се налази на ситу и трохкаскаднаиа турбофан пречишћавање и равномерном расподелом токове ваздуха на сито, омогућавају да производимо квалитетне чисту жито.

Промена интензитета протока ваздухаПромена интензитета протока ваздуха

Кумулативни бункер за зрно и резервоар за гориво

Количина контејнера за складиштење комбајна, у зависности од модела, креће се од 4,5 до 9 кубних метара. Они су у доброј корелацији са количинама које могу транспортовати камиони за превоз зрна. Сензори нивоа пуњења и специјални прозори за узорковање зрна су уграђени у канте за отпатке.

харвестер

Комбајни су опремљени 600-литарским резервоарима за резервоаре од пластике, који омогућавају јединицама да раде довољно непрекидно, без губитка времена на честим пуњењима.

Кабина

У комфору, кабине белоруских берачака нису много инфериорније у салонима за путничке аутомобиле. У смислу простора, они су очигледно супериорнији. Застакљивање кабина ствара изврсну видљивост третираног поља, а кабине су поуздано заштићене од вибрација и буке и опремљене су климатизацијом.

харвестер

Сви чворови комбајна и читав систем су под контролом уграђеног рачунара, који је у складу са савременим ергономским захтевима веома погодан за комбајн.

харвестер

Додатна опрема

Опционално, белоруски комбајни за жетву могу бити опремљени опремом за сакупљање силова, који повећавају заглавље и омогућавају да силовање буде строго дуж саме ивице заглавља, смањујући губитак зрна на минимум уз помоћ репица репица.

харвестер

Посебан сет опреме кукуруза омогућава истовремено издувавање кукуруза од пачкака и млевење стабљика кукуруза за силажу. Комбинујте са комбајнером “Полесие” заглавља, намењеној за сјеме соје и сунцокрета.

Као опцију, можете користити редуктор да смањите брзину ротације бубња.

Рад Полесие комбината

Као што је већ наглашено, белоруска техника може се радити у било ком климатским условима иу сваком времену. Машине су способне да жваке и осуше мокре и меке житарице, крећу се на вискозним земљиштима, а истовремено обезбеђују висок квалитет зрна.

Важно! Економија белоруских берачара задовољава савремене светске стандарде.

Стопа потрошње горива

Количина горива која се троши за рад комбајна зависи од снаге мотора инсталираног на овом или оном моделу, као и условима рада уређаја. На пример, најпопуларнији модел ГС12 у просјеку троши око 26 литара дизел горива по хектару култивиране површине. Код номиналне снаге 330 коњских снага, специфична потрошња горива је 206 грама по киловат-сату.

Резервоар гориваТзаливајући резервоар

Обим примене

Начин на који се белоруски комбајни за зрно понашају у стварним условима рада јасно се види из видео снимка:

Видео: Комбинирајте Полесие ГС12 у пољу

Видео: комбајн КЗС-1218 “ПАЛЕССЕ ГС12”

Предности

Уз високу продуктивност, економичност, квалитетно прашину зрна и пролазност, Белоруске машине привлаче и јасно изражена економска оправданост њихове набавке. Њихови странци не само да су скупљи, већ и скупљи у поправци, одржавању и куповини резервних делова.

харвестер

У међувремену, белоруски комбајни, који су много јефтинији по себи, омогућавају уштеду у процесу даљег пословања, ретко неуспјех и, ако је потребно, заобилазе јефтине поправке.

Као резултат тога, ова технологија се брзо исплати и даје прилику да остварује брзу добит.

Недостаци

Са свим својим јасно израженим заслугама, белоруски комбајни нису без недостатака.

харвестер

Потрошачи пријављују губитке зрна, које се значајно повећавају на нагибима или низбрдицама. Ово је последица прекомерне дужине бубња и платформе за акцелератор. Ово је такође захваљујући малом углу висине сламчице. Постоје потешкоће у укључивању сламера за скидање сламе, а ту су и жалиоци о жетелицама који се често деформишу.

Важно! Узрокује да се цензура брзо сагорева на сунцу, а често – и потпуно пада са боје на јединицу.

Коментари

Ипак, већина коментара потрошача о белоруским производима је позитивна. Пољопривредни произвођачи, писци, на пример, званични сајт “ГОМСЕЛМАСХ”, често обратите пажњу на високе перформансе белоруских машина, њихова способност да раде у тешким условима, јасно рад услуга, поузданост и рад без проблема и угодном окружењу за комбаинора.

харвестер

Аналоги

Најпознатији конкуренти белоруских аутомобила су скупови светски познатих произвођача:

 • Америцан Јохн Деере са својим моделима серије Т и В и водећим моделом Јохн Деере С680и линије;
 • охн Деере С680и

 • Америцан Цасе ИХ, представљајући модел Цасе ИХ Акиал-Флов 9230 и Цасе ИХ Акиал-Флов 9230;
 • Цасе ИХ Акиал-Флов 9230

 • Америцан Цхалленгер са својим комбајама Цхалленгер ЦХ647Ц, Цхалленгер ЦХ654Б и Цхалленгер ЦХ670Б (660/680);
 • Цхалленгер ЦХ647Ц

 • Немацка Цлаас и модели Лекион 770-750 и Туцано – 480/470 и 450/320;
 • Лекион 770-750

 • Канадски Массеи Фергусон са машинама МФ АЦТИВА С и МФ Бета 7370;
 • МФ АЦТИВА С

 • Италиан Лаверда, Специјализована снага М 306, модели Лаверда РЕВ 205 ЕЦО, Лаверда60 ЛКСЕ и Лаверда ЛЦС 296;
 • М 306 Специјална снага

 • Америцан Нев Холланд и његове комбинације серија Нев Холланд ЦКС 8000, састоји се од седам модела – од ЦКС 8030 до ЦКС 8090;
 • Нев Холланд ЦКС 8000

 • Руссиан Ростселмасх са својим агрегатним моделима Ацрос 590 Плус и Торум 780, Нива Еффецт и Вецтор 410;
 • Ацрос 590 Плус

 • Руска “Красноиарск комбајна”, “ производњу машина Енисеи 1200 и Иенисеи 950.
 • Иенисеи 1200

Врло брзо савладати ново да комбајна, белоруски машински инжењери су направили модел “Полесие” комбајна, који су се показали свој максимум, чак иу условима јаке конкуренције међу произвођачима међународне репутације.

Повратне информације од мрежних корисника

Добар дан!
Прошле године је купио Полесие 1218.
Паинт падне на све стране, на плочи из реда на чишћење 2008- га -опиат токова, захвата је истрошена, лева страна заглавља куца сита за сваку другу цлинг замењен,
систем аутоматизације не функционише (контрола губитака).
Гаранција се не врши, Око сто грешака, и ИЗГРАДЊА и ПРОИЗВОДЊА.
Две године гаранције – ово је изјава Гомселмасх-а и више.
Животни век од 10 година је декларација ГОМСЕЛМАСХ-а, а не ВИШЕ, од Бога, ако ће радити пет година.
Суседи су се смејали да сам купио ово чудо од шуме 1218.
На колицима за транспорт жетве, КРИВО задња осовина је заварена, за само једну сезону гума на задњим точковима колица за главу је једла. И то, жиранти су стигли 2008. године, одмахали су главом и отишли, и морао сам купити нови пар гума. Овдје је квалитет производа ГОМСЕЛМАСХ-а и гаранције
На крају сезоне 2009 планирам да направим комплетан технички преглед Полесие 1218 комбинујући са апликацијом АКТ РОСТЕКХНАДЗОР. и наравно да ћу објавити ове материјале на сајтовима

Николаи Георгиевицх
хттпс://фермер.ру/форум/убороцхнаиа-техника-селскохозиаиственнаиа-техника/29198
Ја настављам из мог искуства. Да бисте све очистили у правовременом и релативно кратком времену, потребан је комбајн са снагом од 300 КС на 500 хектара, ово је комбајн за жито. Он ће моћи да уклони такво подручје у просеку од 13-17 дана (зависи од времена, капљица росе и бунара). Просјечни једноставни комбајнер ће бити и други дан, без икаквих ломова. О Полесие и Ростов, види дилера од највећих у нашем подручју, као што су Полесие нити било без проблема, сваки резервни део, чак и мотори и Тхресхинг машине (у најекстремнијим случају). Ако изаберете из чињенице да су је боље представили, Добриниа, на форуму је неколико позитивних коментара. Вектор је све исто скупо, мало додати и узети шуму 1218, његових 900 хектара више него довољно.

алекс плакари
хттп://форум.зол.ру/индек.пхп?с=сховтопиц=4026виев=финдпостп=106204
Постоји у нашем селу (не ја) Лида-1300 или било шта добро о томе не могу рећи.
Узмите или ГС – било који, или Ростселмасх – било који (осим НИВА) не пребијате главу егзотичном.
Па, или светски брендови као што су ЦЛААС, Јохн Деере, Нев Холланд итд.

Хизел
хттп://форум.зол.ру/индек.пхп?с=сховтопиц=4026виев=финдпостп=106291