Све о раси пилића «Загорска лососа»: опис, карактеристике, фотографија

Загорск лосос
Међу бројним пилићима, “Загорск лосос” јасно се разликује и није само необично име и боја која одговара, већ и његове карактеристике. Више детаља о раси, о посебностима његовог садржаја – у чланку.

Порекло расе

Раса је повучена током Совјетског Савеза на Институту за живину Сергиев Посад, који се до 1991. године звао Загорск. Званично, фетус четири елитне раса је регистрован 1955. године.
Загорск лосос

У рејону су учествовале следеће расе:

 • “Иурловскаиа Воцал”;
 • “Руска бела”;
 • “Рходе Исланд”;
 • “Нев Хампсхире.”

Име се даје у част града и сенка перја пилића, подсећа на боју лососовог меса.

Опис изгледа

Птица средње величине с широким, незнатно издуженим тијелом, чак и леђима и држањем. Торак је конвексан, широк, са крилима који се благо уклапају у тело. Реп је мали, савијен горе. Моћне шапе без перја, светло жута боја. Дугачак врат држи заобљену главу, са благо закривљеним жутим кљуном и сјајним црвеним грбом и наушницама.

Упознати са таквим месним и јајним пасмама пилића као што су: Плимутрок, Москва, Кучин јубилеј, мајстор сиве и тетра.

Боја пилетина у доњем делу стомака, на грудима – лосос, крила су прожета браоном, на репу од неких перја су црне. Печенице могу имати три боје: црно, бело, жуто-браон. Тежина одраслих: петели – до 3,7 кг, пилићи – 2,2 кг.

Позитивне и негативне стране расе

Први плус се види у прикладној природи птица, нису агресивни, лако се слажу са осталим члановима паковања, поред тога, имају добар матерински инстинкт.
Загорск лосос

Међу осталим предностима:

 • без проблема прилагоди се на новом месту;
 • отпоран на стрес;
 • на продуктивност не утичу кретање или замена пениса;
 • висока продуктивност у две области: месо и јаје;
 • захваљујући чврстој шкољци, производња јаја толерише транспорт;
 • непрецизност у храни и условима;
 • јак имуни систем;
 • висок проценат преживљавања (млади растови – 90%, одрасли – 80%).

Међу недостацима:

 • кокоши су превише мобилни, лако могу скочити преко ограда, могу уништити садњу баште;
 • склоност ка гојазности.

Али прве и друге дефекте се лако елиминишу.

Да ли знате? Пиле и пелене су препознате као симболи и препознатљиви знаци многих држава и провинција. Дакле, на пример, пенис је приказан на грбу Кеније, један је од симбола Португалије, дивља пилетина је национални симбол Шри Ланке.

Продуктивност расе

“Загорски лосос” практично није инфериоран са јајним крстовима:

 • почиње да се помера у доби од четири месеца, понекад мало раније;
 • просечна тежина јаја – 65 г;
 • продуктивност за годину – више од 200 јаја.

Загорск лосос

Одржавање и негу

Опремом пада и пилећа кола, треба имати у виду да птица воли да лети на вишој надморској висини. Двориште за шетњу треба да буде ограђено мрежом и надстрешницом, како не би тражили своје љубимце у башти и на оближњој територији. У кокошињој кући је неопходно установити склоништа виша него код обичних раса.

Важно! Ћелијски садржај ове врсте није препоручљив: индикатори јаја и меса се погоршавају.

Карактеристике хране

Најмањи поједини храњени су са кувано јаје, након неколико дана дају сижу, здробљене житарице. Затим су се постепено уводили у дијететске мекиње, исецкане поврће и воће, зеленило. Обавезно дајте пилеће рибље уље, додајући га у храну. Од два месеца прелазе на дијету за одрасле. Одрасли појединци се снабдевају мјешовитим сточњацима, избалансирани, са потребним адитивима.
Загорск лосос
Зрно, поврће и воће су дати, додајући креду, шкољку. Можете дају исецкан сирову рибу, али строго у једном делу, тако да је било свеже. И каша се добија из житарица биљних пилинга или врховима, на кисело или кувана вода додат као минерала и витамина бонемеал, насецканим јајима.

Важно! Зими, када је паддзија птица ограничена, треба поставити посуду са грубим зрном песка како би успешно искочила храну у зиму.

Нијансе репродукције

Одмах треба напоменути да је репродукција има једну битну ствар: да уклоне хибридни раса, ако жена “Загорскаа”, мушки би требало да буде ни “Корниш”, или “Кучински Јубилеј”, а ако је мушки “Загорски”, женски би требало да буде расе “Нев Хампсхире” или “Адлер силвер”.

Следећи дијаграм изгледа овако:

 1. Изаберите високе и здраве особе са највећом продуктивношћу.
 2. Старост кокоши не би требало да буде краћа од седам месеци, кокер пет мора бити осам.
 3. Обе особе у исхрани повећавају количину витамина и протеина.
 4. Јаја се помножавају помоћу инкубатора, у ту сврху се средњи материјал одабира до 60 г и положи у једну серију.
 5. У првој деценији температура у инкубатору је подешена на +37,7 ° Ц, а затим се спусти на +36,9 ° Ц
 6. Изгубљене пилиће се држе у инкубатору док се не осуше и не пасти.
Да ли знате? Пилићи се могу парити са неколико партнера. Потомству је било најпотпуније и здравије, жена је у стању да извуче семе слабог партнера.

Пилићи Загорске салмонидее

Новорођенчади се већ разликују по полу: петљи су светло жути, а пчелиње су обележене црним тачкама. У доби од пет дана, перје почињу да расте на крилима: црни петљи, црвене кокошке кокошке. Одрастајући, жена на грудима и стомаку стиче боју која је специфична за расу.
Пилићи
Пилићи су веома брзо добија на тежини: рађа са тежином од 35-40 г, до три месеца Петлићи већ теже до 2 кг, кокошке достигне тежину до узраста од шест месеци. У закључку, желео бих да кажем да је ова раса кокошке “Загорскаа лосос” – вредан и практичан избор за велике фарме пилића и кокошињац за десет особа. Ове птице су се показали једнако добро у јајету, а у сектору меса, и добила позитивне повратне живине пољопривреднике.

Видео: Загорски лосос псићи пилића


Loading...