Сестре за ћурке – уради то сами

Нутс фор пурсес
Један од обавезних атрибута куће са пурановима је склоност. Овај дизајн има низ типова и могућности производње, од којих је сваки погодан за оне или друге услове у кућишту. Многи фармери више воле да живе сами, јер је ово једноставна и јефтина структура. О томе како да изаберете изградњу смола за вашу птицу, како узети у обзир захтеве и, заправо, како то учинити – касније у чланку.

Која је употреба рођења у кући?

Насстом који се назива хоризонтално постављен у размаку једне од других дрвених шипки или стубова, који служе као перверзно место за ноћни одмор и спавање. Изградња куће за пилиће или ћуркама перцхес је обавезно, јер овај вид птица ноћи најближи природно.

Упознајте се са посебностима садржаја ћурака у зиму код куће.

Анатомски легс оф Бирдс Пхасианидае породице (укључујући ћурки) су конфигурисани тако да чврсто схвати дрвене одговарајући пречник. Спољна живина није најбоља опција због високог ризика инфекције бактеријама и гљивама из легла.
Нутс фор пурсес
При изградњи куће овај дизајн треба узети у обзир такве тренутке:

 1. Дужина, пречник и растојање парцела једни од других треба одредити на основу броја стоке и просечне величине ћурки. Такође је вредно размислити о величини куће.
 2. Треба имати на уму да ће вреле љетне ноћи птице покушати да се држе даље од других, тако да ће заузети више простора.
 3. Цело стадо би требало слободно ставити на першу, птице се не би требале такмичити за место, гурати и пасти. У супротном, у стадо, агресија, подела и траума могу почети.
Узгајивачи живине треба знати опасна болест за ћурке, а нарочито од за лечење синуса и пролив у ћурки.

Како направити склоништа за ћурке својим рукама

У условима мале куће и броја стоке, склоништа могу се градити независно. Материјали за производњу су често на свакој метохионици, ау случају њиховог одсуства, све што вам треба је лако купити.
Нутс фор пурсес

Врсте конструкција и материјала за производњу

Обично се користи дрвена греда са заобљеним ивицама да би се направила смола. Што се тиче врсте кошара – има их многих, па је потребно одабрати, на основу величине стада и изградње куће.

Ако планирате да узгајате пуране, морате се побринути за удобност птица. Научите како правилно изградити ћурку, а такође узмите у обзир и детаље прављења пића за ћуретине својим рукама.

Размотрите главне варијанте:

 1. Једна прича. Налази се на удаљености од 40-50 цм од зидова куће. Од предности: погодност чишћења, хигијена. Међутим, постоје и недостаци: дизајн је згодан за мало стадо, са великим бројем стоке таква употреба простора није рационална.
 2. Мулти-тиеред. Барице обично нису на истом нивоу, већ на различитим (“херрингбоне”) како би се придржавали санитарних услова. Са овим дизајнерским простором рационално се користи, али може бити проблема са чишћењем. За удобност чишћења од легла, греде треба поставити на шарке или на било који други начин како би се могли уклонити.
 3. Угао. Шипови су причвршћени за два суседна зидина. Дизајн може бити једнофазни или вишеслојни. Угаони положај је погодан за мале стоке, за удобно чишћење греде морају бити уклоњене.
 4. Преносни (хигијенски) рост. Изгледа као стол, на коме се поставља палета, а палице су причвршћене у неколико редова (обично 1-3) на једном нивоу. Из назива јасно је да овај дизајн омогућава одржавање високог нивоа чистоће. Међутим, погодна је само као привремена градња или са малим бројем ћурки.

Нутс фор пурсес

Процес производње

Основни захтеви за дизајн:

 1. Удаљеност од пода: 80-100 цм.
 2. Удаљеност до плафона: 80 цм.
 3. Удаљеност између пречника: 50-60 цм.
 4. Простор за један примерак: 40-50 цм.
 5. Секција траке: ширина 7 цм, висина 7-10 цм.
Сигурно ћете бити заинтересовани за читање о корисним особинама и једењу јаја, меса и јетре.

Приликом употребе нових творничких шина, морају бити пажљиво брушени и заобљени горње ивице како би се спречиле повреде ногу. За косу могу се користити и листопадне и четинарске врсте.

У првом случају, дрво се савија мање и не емитује тачку, у другом случају може бити неопходно инсталирати носаче. За третман четинарског дрвета треба користити вентилатор.
Солдеринг ЛампЛамеласта лајсна за обраду дрвета четинара

Сада када смо сазнали какве врсте пашњака постоје и који су захтеви за њих, можемо започети изградњу. Размотрите корак по корак производњу најчешће и делотворније изградње смола за ћурке – вишеслојни поглед.

Погледајте листу тренутних крижања ћурки: висококвалитетни претварач, Бронзе 708, канадски произвођач, Вицториа и Биг 6.

Потребни материјали и алати:

 • шипке жељеног пресека и дужине (за стадо од 10 ћуркова ће трајати 4-5 м);
 • потпорне решетке са делом од 10 к 10 цм;
 • плоча од поцинкованог челика (величина је 40 цм шира од пречника);
 • ексери или вијци;
 • авион;
 • брусни папир (брусилица);
 • чекић;
 • видела.

Сандпапер

Фазна производња:

 1. За тачнији и пажљивији рад, направите цртеж куће и тачно примените на њега локацију прозора и врата, гнезда, хранача. Одлучите гдје најбоље можете поставити склоност, узимајући у обзир све наведене захтеве. Најприкладније мјесто за постављање смола је леђа, најтоплији и осамљенији дио куће. Такође, одлучите колико колона дизајн треба да има.
 2. Одрежите жељену дужину греда, третирајте их са авионом, а затим са брусилицом или брусилицом. Греде за подршку не могу се заокружити.
 3. Подно греде морају бити причвршћене на зидове куће под углом од 40-50 ° уз помоћ вијака, ноктију или клинова.
 4. На подупирачима означите локације свих пречица и направите жлебове. Њихова величина би требала бити 5 мм већа од ширине греда.
 5. Поставите водоравне шипке у жљебове и проверите структуру за деформацију. Ако су се браве снажно савијале, неопходно је направити реквизите.
 6. Под изградњом се поставља неколико плоча, на којима је постављено поцинковање. То ће служити као преносиви лежиште за легло. Да је користите, било је згодно и сигурно, странице можете савити за 2 цм и очистити га са бугарском.

Ово довршава производњу једноставног дизајна.
Нутс фор пурсес

Основе успјешног узгајања дома у кући

Успешан садржај ћурки није ограничен само на израду удобне смеле, иако је то важно. Подсјетимо неколико основних правила у њихову култивацију:

 1. Ове птице имају прилично велике величине, које треба узети у обзир при изградњи куће. Једном појединацу треба 1 квадратни метар. м.
 2. Птицама треба двориште за ходање, у супротном добијају тежину и почињу болести.
 3. Птице су веома осетљиве на исхрану, посебно младе у периоду активног раста, тако да је опасно штеди преживљавање птица.
 4. Птица сасвим лако толерише хладноћу чак и до -20 ° Ц, али да би одржала постављање јајета, ознака на термометру не би требала падати испод 5 ° С.
 5. Продуктивност перади је мање зависна од осветљења, што је предност над пилићима.
 6. Заједничко одржавање ћурки и других птица на једној територији је забрањено, нарочито заједно са младим животињама и пилићима.

Садржај ћурки
Једном је вредно пажљиво проучити захтјеве и основна правила за узгој ове врсте птица, те се тешкоће могу избећи. Водите рачуна о изградњи простране, чисте, удобне куће, размишљајте о исхрани – ово је већ значајан део успешног садржаја. И такође – пружите птицама угодан одмор у облику угодног острижја, поред тога, апсолутно га могу направити сви.