Преглед аутоматског инкубатора за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Уз одржавање велике фарме или једноставно масовном узгојом птице, непожељно је поверити само инкубацију пилића само на кокошке кокошке, јер проценат отвора у овом случају није висок.

Решавање овог проблема може помоћи посебном аутоматском уређају, у којем цео период инкубације одржат ће се оптимални услови за развој пилића.

Поред тога, готово све сорте омогућавају да се добије најмање 20 пилића по полагању јаја. У овом чланку обраћамо пажњу на домаћи инкубатор Р-Цом Кинг Суро20, који се већ доказао са позитивне стране и често га користе домаћи произвођачи перади.

Опис

Кинг Суро20 је инкубатор корејске скупштине намењен за узгој пилића, патака, гусака, папагаја, препелица и фазана. Ако су сви услови коришћења испуњени, проценат његове продуктивности може бити 100%.

Да ли знате? Први примитивни инкубатори су коришћени пре више од 3000 година. За загревање јаја, Египћани су спалили сламу и контролисали температуру “око”. На територији СССР-а, масовна производња инструмената почела је 1928. године, а сваке године домаћи пољопривредници су добили све нове, побољшане моделе.

Овај уређај се разликује од другог оригиналног дизајна стамбеним и висок квалитет производње: инкубатор дизајниран узимајући у обзир све потребне пропорције и задржавање центар гравитације, чиме је могуће да не брине о броју јаја постављених унутар (у сваком случају, уређај ће задржати стабилност).
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Најважније је да Кинг Суро20 не оставите на директном сунчевом светлу, на мјестима са високом влажношћу или млазом.

Откријте спецификације су инкубатори у домаћинству као «Еггер 264″, “Квоцхка», «гнездо 200”, “Соватутто 24”, “Риабусхко 70”, “Риабусхко 130”, “лав 280”, “Универсал 45”, “Подстицај -4000, ИФХ 500, ИФХ 1000, Стимул ИП-16, Ремил 550Цд, Цоватутто 108, Несусхка, Титан, Стимул 1000, Блитз, Пепељуга “,” Јаноел 24 “,” Нептун “и” АИ-48 “.

Што се тиче додатних карактеристика овог инкубатора, онда би требало да обухвати велики прозор да прати процес инкубације, аутоматски ротациони систем јаје, пуну аутономију у питању одржавање температуре и влажности унутар уређаја, као и чврсте тело, што чини ова опција још више погодан за дом користите.

Размотрите све његове карактеристике и функционалност у детаљима.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Техничке спецификације

Да бисте добили општу идеју о инкубатору Р-Цом Кинг Суро20, вреди упознати са својим техничким карактеристикама, додијељене на основу ових или других критеријума:

 • тип уређаја – аутоматски инкубатор домаћинства;
 • укупне димензије (ВкШкД) -26.2х43.2х23.1 цм;
 • тежина – око 4 кг;
 • материјал за производњу – заштитна од пластике;
 • напајање – од 220 В;
 • потрошња енергије – 25-45 В;
 • температура унутар инкубатора, одржавање влаге и клизање јаја – у аутоматском режиму;
 • окрените тип – конзолу;
 • тачност сензора температуре је 0,1 ° Ц;
 • Земља поријекла – Јужна Кореја.

Видео: преглед инкубатора Р-Цом Кинг Суро20

Многи добављачи дају гаранцију од 1 или 2 године на овај модел, међутим, судећи по повратним информацијама корисника, не би требало бити приговора о његовом учинку чак и након дужег временског периода.

Карактеристике производње

Поред главних техничких карактеристика инкубатора, учинак у смислу узгоја различитих врста птица неће бити ништа мање информативан.

Да ли знате? Према једној од верзија, модел овог инкубатора добио је име у част краља Суроа, који је владао Кимгван Каиа у древној корејској држави од 42. године.

Упркос чињеници да комплетан уређај има само једну фиоку да положи јаја, он је прилагодљив и може се поставити једнако добро као пилетина и патке, гуске и препелице јаја, и јаја неких других врста птица.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Разлика ће бити само у њиховој количини:

 • просечна јаја кокошака – 24 комада;
 • препелица – 60 комада;
 • Патка – 20 комада;
 • гуска – просечно од 9-12 комада (зависи од величине јаја);
 • јаја фазана – 40 комада;
 • јагоде папагаји – 46 комада.
Важно! За погодност постављања јаја на палету, инкубатор укључује посебне дистанцере од меканог, врло еластичног материјала, што омогућава постављање јаја различитих величина у инкубатор.

Функционални инкубатор

Р цом Краљ Суро20 – јединствени модел инкубатора, јер поред позитивних спољним подацима, овај уређај има и читав низ битних карактеристика које чине процес инкубације јаја је крајње једноставан и интуитиван, чак и почетник узгајивачи живине.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Главне функционалне карактеристике укључују:

 • могућност аутоматске уградње и одржавања температуре и влажности у складу са спољашњим условима (за ово је вештачка интелигенција инструмент табле и шведски сензор повећане тачности);
 • аутоматско окретање јаја;
 • јединица за влажење са аутоматском пумпом;
 • аутоматско влажење за само неколико минута притиском на дугме “+” у трајању од 10 секунди;
 • Могућност коришћења ручице за подешавање за дозирање долазног ваздуха;
 • Присутност технологије РЦОМ, обезбеђивање једнаке дистрибуције проток ваздуха без директних дувачких јаја;
 • избор температурних јединица између Келвина и Целзијуса;
 • присуство аларма за промену температуре када одступају од постављених вредности;
 • Безбедност свих поставки у меморији инкубатора и информација о нестанку струје.

Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Све функционалност уређаја постала је могућа због специфичности његовог дизајна. Дакле, чврста кућишта уклања могућност акумулације кондензата, ротирајућа држач гријача олакшава контролу, а присуство водених бочица омогућава вам да допуните воду са максималном тачношћу.

Вероватно ћете бити заинтересовани да читате како да изаберете прави инкубатор домаћинства.

За унос свежег ваздуха у инкубатор и минималне топлотне губитке, испоручују се 4 рупе за ваздух и смањује оптерећење на аутоматској пумпи, чиме се продужава век трајања, могуће је захваљујући специјалним ваљцима (постоје и 4).

У доњем дијелу, послужавник за јаја има валовиту покривачу, тако да издувавање изрезаних пилића неће клизити преко површине, а пилиће нису повређене.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Предности и мане

Неке предности описаног модела су дати горе, али ово нису све предности Кинг Суро20 – листа плуса може се проширити, укључујући следеће:

 • брза монтажа и демонтажа трупа (ова могућност је посебно важна за негу и дезинфекцију инкубатора);
 • електрична јединица која се може уклонити, која се, ако је потребно, врло једноставно очисти;
 • Присуство сва три дугмета на поклопцу, што знатно поједностављује контролу уређаја;
 • добра стезност конструкције, омогућавајући задржавање свих наведених параметара микроклиме;
 • наношење на креирање само еколошки ослобођени пластични материјали који у комбинацији имају и антибактеријска својства.

Ипак, када говоримо о меритуму модела, не можемо напоменути недостатке краља Суро20.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Најчешће укључују такве нијансе:

 • цев напуњена водом може додирнути испод поклопца помоћу грејног елемента и растопити, па сваки пут када затворите уређај, мораћете да га пажљиво пратите;
 • због спорог рада пумпе, инкубатор такође полако акумулира потребне вредности влаге, тако да га можете напунити водом пре него што спојите цев;
 • Понекад могу постојати проблеми са системом ротације када се инкубирају гуска јаја, јер они теже много више пилетине (у таквим случајевима морате их ручно исправити);
 • за правилан и стабилан рад инкубатора погодна је само дестилована вода, а важно је и да нема прекида са струјом – искључивање напајања доводи до брзог губитка топлоте уређаја, што утиче на развој пилића.

Упутства за употребу опреме

Не покушавајте да повежете уређај, ако не разумете све компликације свог рада.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Уз најмању кршење услова за монтажу или повезивање, може доћи до погрешног рада, што може довести до оштећења или оштећења положених јаја.

Припрема инкубатора за рад

Пре него што наставите да прикупљате уређај, одредите специфичну локацију свог смештаја. У одабраној просторији температура треба држати на + 20 … + 25 ° Ц, а ниво буке и вибрација треба да достигне максималне могуће ниже границе.

Препоручујемо читање о томе како дезинфиковати инкубатор пре полагања јаја, како дезинфиковати и пранити јаја прије инкубације, како положити пилеће јаје у инкубатору.

Осветљење може бити средње или нешто изнад просека, али главна ствар је да директни зраци сунца не дођу до уређаја. Што се тиче директног рада са инкубатором, све припремне активности и подешавање су сведене на низ међусобно повезаних фаза:

 1. Прво, отворите кутију помоћу инкубатора и проверите присуство свих елемената које треба укључити у комплет (не морате да избацујете кутију: биће погодно за даље складиштење уређаја). Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
 2. Након што извадите инкубатор, отпустите два завртња који повезују управљачку јединицу са прозором за преглед и, савијањем још 4 ручке, одвојите га.
 3. Чврсто причврстите силиконску цев у рупу која је намењена за то и проверите да није заглављена.
 4. Брадавица из цеви из прозора за преглед мора бити убачена у рупу у управљачкој јединици, а затим спојити уређај на прозор за гледање и причврстити са два вијка (али не превише затегнути).
 5. Сада цут гаскет погодни испаравање (по величини зависиће од испаравања: 50-55 мм – 50%, 70-75 мм – 60%) и уклопити обзору прозору помоћу две игле.
  Важно! Испаривачке блазине (продаје се засебно) треба заменити најмање једном у шест мјесеци, али специфичнији датуми зависе од квалитета коришћене воде (као што је горе наведено, пожељно је да се дестилује).
 6. Повежите тело уређаја, палету и подлогу на њега. Сада остаје само да ставите јаја.

Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Означи јаја

Процес постављања јаја може се назвати најлакшим задатком када се ради са инкубатором Кинг Суро20, јер све што треба да урадите је да их уредите и поделите простор посебним партицијама које долазе уз то. Међутим, овде постоје неке нијансе.

Саветујемо вам да прочитате како правилно инкубирати пилеће, патке, ћуреће, гуске, препелице, индотина јаја.

На пример, јаја треба ставити само оштар крај доле, и тако да није превише притиска на суседе (у близини велики јаје је боље ставити мањи, тако да не долазе у контакт током инкубације).

Када су сви тестиси заузели своје место, можете затворити поклопац (прозор за преглед) и наставити сакупљати конзолу и пумпу.

Видео: полагање јаја у инкубатору

Да бисте то урадили, урадите следеће акције:

 1. Уметните алуминијумске цеви у оквир тако да се прилично уклапају.
 2. Поставите конзолу на равну површину и чврсто причврстите причврсне вијке. Друга страна се сакупља слично првом. Конзола мора извршити спор скретања јаја, око 90 степени сваки сат, али чак и ако се чини ти се да то није увек придржава том интервалу, рад ће помоћи да се ублажи пријаву механизма за пренос и радни део ВД-40 спреј.
 3. Сада, да бисте сакупљали пумпу, исеците силиконску цев од 35 мм и уметните га у њу, као на слици 1-2 (то се обично ради када га купите).
 4. Исеците 1,5 метарску цев на два дела и убаците монтирану брадавицу у њега (Слика 1-3). Ако цеви не улазе у сам крај, онда пумпа не мора рачунати на добар рад пумпе.
 5. Уклоните два вијке на кућишту (слика 1-0) и ставите отворену страну и склопљене цевног прикључка (слика 1-5). Повуците део “ц”, тако да је ушао у стега «Д» (веза треба да буде чврсто), а затим поравнати улазу и излазу цеви (означена као «У» и «оут») и затворите кућиште. Наравно, све цеви и жице морају пролазити слободно, без стезања.

Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Инкубација

Прикључивањем конзоле и пумпе у инкубатор, остаје само да га укључите у мрежу за напајање и можете започети рад. Од првог старта уређај ће радити са фабричким подешавањима, тј. Задржати температуру на +37,5 ° Ц, а влажност – око 45%.

Ако вам ове вредности не одговарају (могу се разликовати у зависности од одабраних врста птица), онда их морате мењати ручно помоћу дугмади испод приказа. Након прикључења напајања, дисплеји ће трепере и пумпа ће се покренути неколико секунди.

Важно! Приликом првог покретања може доћи до непријатног мириса, што се сматра нормалним.

У исто време, на екрану ће се појавити верзија инкубатора, а затим ће се звучати 15 секунди. Заједно са овим видећете тренутну температуру и влажност приказану на екрану, који ће започети блиц.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
Ако после одређеног времена, из неког разлога, исхрана инкубатора је прекинута, онда ће први индикатор освјетити након поновног повезивања. Након првог активирања, уређај ће доћи до фабричких поставки око сат времена након почетка, јер вештачкој интелигенцији треба времена да се одреде оптималне вредности окружења.

Вреди пажати на неке друге карактеристике приликом рада са Р-Цом Кинг Суро20:

 • ако је неопходно зауставити претварање јаја 3 дана прије појављивања пилића, довољно је извадити инкубатор са грамофона и ставити га на сто, уклањајући сепаратор јаја;
 • ако се на уређају приказује неколико врста птица, а затим 3-4 дана пре њиховог очекиваног изгледа, могуће је преместити јаја на броодер, чија улога ће савршено одговарати другом инкубатору;
 • када се узгаја папагаји или друге незреле птице пожељно је претворити јаја у руке, обављајући ову процедуру 1-2 пута дневно;
 • на Р-Цом Кинг Суро20 нема специјалних тастера за укључивање или искључивање, па када је процес инкубације завршен, искључите кабл за напајање.

Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20

Пилећи штапићи

Прве пилиће могу се појавити неколико дана пре очекиваног завршетка инкубације. Нужно су посадили на другом топлом месту и почели се бринути, док остали још увек чекају свој ред унутар уређаја.

Вероватно ћете бити заинтересовани да читате како правилно узгајати пилиће након инкубатора.

Ако је тајмер у праву, али нисте приметили никакву активност и ниједно јаје није имплантирано, можете проширити зидове тако што ћете држати сваки тестис испред лампе. Ово ће помоћи да се осигура тачан положај ембриона: грлићни врат мора бити растегнут према уском делу јајета.

Што је ближе термину излучивања, то је већа активност коју треба посматрати испод љуске. Измерен и довољно гласан крв сведочи о непосредном изгледу пилића, нарочито ако се на површини шкољке показују наклони.
Пилећи штапићи
На крају инкубационог процеса (сва јаја могу се очистити 1-2 дана након постављеног датума), остаје само да се ослободи инкубатор, а затим можете прећи на нову фазу. Ново подешавање није потребно, само прикључите напојни кабл.

Цена уређаја

Р-Цом Кинг Суро20 не може се назвати веома скупим инкубатором. У Украјини, цена уређаја варира у границама од 10000 ЗАР., Док у Русији ће бити потребно потрошити више од 15.000 рубаља.

Сеарцх тхис инкубатор у Европи или Америци ит нема смисла, јер заједно са пошиљке коштаће око исти износ, али на неким сајтовима можете видети своју цену у доларима (на пример, на суро.цом.уа тражио $ 260) .

Закључци

На основу повратних информација корисника, Р-Цом Кинг Суро20 је одлична опција за кућни инкубатор, који у потпуности одговара задацима који су му додељени, а захтевају минималну хуману интервенцију.
Инкубатор за јаја Р-Цом Кинг Суро20
У поређењу са популарним “Идеал хен-кокош”, сви процеси су аутоматизовани, а ручно превртање јаја практично није потребно.

Стога можемо рећи да је ово добра и вишефункционална буџетска опција, која се препоручује за кориштење у малим пољопривредним производима и за редовно повлачење различитих врста птица.

Прегледи из мреже

Имам искуство од једне производње говоре јаја, а закључак је 93%, пре него што је постојала “Идеална кокошка”, закључак је такође прилично добар (препелица). Али у перади свакодневно сам померио јаја од ивица до центра и назад. У Р-цом Кинг СУРО20. Ја сам положио јаја и можеш рећи да сам заборавио на то. Истина, после “кокошке” сам дошао неколико пута дневно да проверим т. Али све је било у реду и моја интервенција није била неопходна. Без обзира на т собу, инкубатор сама држи тачан т / Влажност се такође може подесити помоћу дугмади и задржава се у оквиру + – 2%. Узгред, ја сам пунила јаја препелица са 82 ком., Уклоњена између приватних партиција. Следећи пут ћу покушати у 2 реда, то ће бити 160 в.
Хоћу да поставим јаја Индотека. Познаник нуди јаја, закључак је подељен на пола. Али нешто о инкубацији јаја Индотка није превише ласкаво критике. Подијелите тајну или дате везу о инкубацији индотеца.

о.Сергии
хттпс://фермер.ру/цоммент/150072#цоммент-150072