Популарне пасмине домаћих свиња

пасмине свиња
У свету у правцу продуктивности домаћих свиња подељено је на три врсте: месо (сланина), мастно, месо. Одгајивачи узгајају око 100 раса свиња. Ако тражите најбоље било које врсте, упознаћемо их у овом чланку.

Месо

Као што је већ јасно из назива врсте, расе које су јој додељене узгајају се за месо. На њиховим представницима је најситније и укусно месо, представљено у највећим количинама. По изгледу, они се разликују од других издуженог трупа и плитке грудве. Имају огромне шунке, а предњи дио је много мањи од леђа. У различитим расама, један појединац може дати од 58 до 80% меса и од 21 до 32% масти.

пасмине свиња

Изабрали смо за вас опис најпознатијих 11 раса меса.

Прочитајте такође, са карактеристикама појављивања месних пасмина свиња

Ландрас

Свиње Ландрас је почетком прошлог века примио напоре узгајивача из Данске, који су прешли данску свињу са енглеском бијелом. Као резултат тога, дошло је до снажног тело налик папку тога, склон истезање тела, леђа, уске груди, мале главе, која почива на дебелим вратом, и средње дужине ногу. Посебна карактеристика представника расе Ландрас су велика дуга ушеса која виси преко очију. Њихова кожа је танка са ружичастом нијансом, бела, танка, расте на њој.

пасмине свиња

Мушкарци имају дужину тела око 2 м и тежину од 280-300 кг, женке – око 1,6 м дужине и 200-220 кг масе. Међутим, упркос њиховој импресивној величини и тежини, ове чистокрвне свиње су прилично активне и карактеришу добронамерна расположења.

Сазнајте више о узгоју Ландраце свиња

Одгајање животиња најчешће обављају стручњаци, међутим, ако су обезбеђени неопходни услови, парење и усвајање рада могу се вршити код куће. Дозвољени број свињских случајева је 30 годишње, за младе особе – до 15 година. Ако је успјешно, потомци се рађају 114. дан. Утерус Ландрас је врло плодан – у исто време може донијети више од 10 прасади.

Важно! Превише честица доводе до чињенице да значајно погоршава квалитет сперматозоида, због чега након 5-6 година постаје неприкладан за репродукцију. Због тога је важно да не претерујете са овим процесом.

Главна предност свиња Ландрас – ово је да садрже 2-5% више меса него у другим расама. Они акумулирају мали проценат масти. Поред тога, млади раст карактерише брз раст – за 2 месеца, бебе већ имају масу од око 20 кг, ау најактивнијим периодима раста добијају 700 г дневно. За 100 кг дивље свиње тежи само 6 месеци након рођења.

пасмине свиња

Међу недостацима – чисто праве свиње имају слабе задње ноге, због чега ходају лагано на леђима приликом ходања и трчања. Због тога, обично ова врста у свим земљама света више воли да пређе са другим, изворним чистошним свињама, како би постала јача појединца.

Да ли знате? Свиња је постала једна од првих животиња које је човек човек удомио. На Блиском Истоку постоје археолошки докази који указују на то да га је одрастао човек прије 12.7-13 хиљада година. Остаци домаћих артиодактила пронађени су на Кипру. Према археологима, они су старији од 11 хиљада година.

Дуроц

Крајем КСИКС века појавиле су се дивље свиње. За њихову производњу, црвене гвинејске и беркширске свиње су прешле. Раса је регистрована у САД. Његови представници су велики по величини: дужину тела и мужјака и женки – око 1,8 м, тежина – 300 кг. Имају јак конституитет тела, средњег главе, дугих ушију, који виси преко чела, леђа у облику лука, високи, јаки удови. Посебна карактеристика свиња Дуроц – боја: имају црвену боју.

пасмине свиња

У сврху узгоја, култивација ових параванских коза није препоручљива, јер материца није превише плодна. У индустрији се користе два вепра за покривање једне жене. Приликом парења са другим расама добијају се добри хибриди са изврсном продуктивношћу и издржљивостом.

Прочитајте и какве карактеристике Дуроц свиња

О заслугама свиња Дуроц треба приписати:

 • садржај у једној особи је од 58 до 70% квалитетног меса;
 • рано сазревање – прасади дневно могу сакупљати 700-900 г, а за два месеца њихово тијело тежак 190 кг;
 • издржљивост;
 • прилагодљивост пашњацима на пашњацима;
 • мирна, добра природа.

пасмине свиња

Међу недостацима су следеће карактеристике:

 • мала плодност свиња – просечно 8 прасади у једном леглу;
 • тенденција на атрофични ринитис;
 • разумљивост у исхрани – неопходно је имати храну која садржи протеине, тако да је питање таквих вињака прилично скупо.

Естонска сланина

Ове свиње су формиране на бази финских, великих бела и Ландраце раса. Напори одгајивача довели су до појаве животиња са тијелом истегнутог формата, снажне структуре, средњег главе, јаких кратких ногу. Уши су велике, виси преко очију. Боја бела, са ружичастим нијансом.

пасмине свиња

Зрели свиња карактерише дужина тела до 1,85 м и тежина 300 кг. Зрели женки имају дужину тела 1,65 м, тежину – 260 кг. Труп може да задржи до 65% меса.

Саветујемо вам да сазнате више о особинама узгоја свиња.

Естонска сланина се узгаја за месо, продаје педигре младих животиња и пређе са другим чистокрвним свињама. Ово је могуће због чињенице да је материца плодна и да су добре мајке, а то значајно утиче на преживљавање потомака. Прасићи добијају тежину у току дана за 700-750 г.

Ове особе воле да гаји расан, јер они имају укусан, тендер и добро месо на структуру, они су прилагођени ограде пашњака, имају висок ниво плодности, добра безбедност и превременост младог, урођеног једноставности у храни.

пасмине свиња

Минуси тих свиња су мали. То укључује слабости у изградњи тела – присуство лоосе и висеће кичме, као и слабост ногу ногу.

Берксхире

Пас Берксхире је добио енглески. Прешли су велике енглеске и кинеске свиње. Из њихових предака, те расних представници наследио снажне грађе тела са добрим пропорцијама, широк и дубок грудног коша, леђа равна, глава високо, мали усправним ушима са благо напред мршав. Њихова боја је црна са белим тачкама на ногама, крвљу и репом. Ако упоређујете Берксхире борове са другим расама, њихова конститукција је веома хармонична и частична.

пасмине свиња

Одрасли мушкарци тежак 220-250 кг, женке – 180-220 кг. Месо које имају одличан квалитет. Са лишћем лишћа до 88% меса.

Препоручујемо вам да прочитате правила храњења свиња

Представници описане расе не могу се назвати плодним – у просјеку рађају 8-9 малишана. Међутим, прасади су прилично рано у животу – теже око 100 кг у доби од шест месеци, а дневни пораст је 670-750 г.

Недвосмислене предности беркерских вина обухватају:

 • одлична пропорционалност меса и масти;
 • одлична квалитета месних производа, нарочито код младих особа;
 • принос високог клања;
 • могућност пашња на пашњацима;
 • Незаинтересованост за садржај и храну.

пасмине свиња

Недостатке Берксхиреса могу се сматрати неугодношћу жена, што их чини непрофитабилним за продају свиња; као и удови који стоје са словом “Кс”.

Литванска бела

Регистрација Литванске беле свиње изведена је у Литванији почетком двадесетог века. Ово велико, тешко артиодацтил карактерише истегнути торзо дужине 175 цм (крмача – 155 цм) и средње величине главе, које се налазе у средње дужине и дебљине врата. Њихови уши су мали и, за разлику од већине сланина, не објесите очи. Леђа је равна, широка, благо савијена. Екстремно удубљени, они су средње дужине. Боја бљескалице бела.

пасмине свиња

Одрасли мушкарци тежине 330 кг, женке – 260 кг. Свиње у шестомесечном добу имају масу од око 100 кг. Њихово дневно повећање достиже 750 г.

Свиње се сматрају плодним јер се могу инфицирати са 12 или више дјеце истовремено.

Такође морате знати за такве болести свиња као што су: афричка куга, пастерелоза, паракератоза, еризипела.

Да би се побољшао квалитет месних производа, литвене беле свиње често су сведене на расу Ландраце. У овом случају, просечна дневна добит у хибридима повећава се за 8-10%, а трошкови хране се смањују за 0,35-1,45 сточне јединице.

Принос меса од животиња ове расе је 55%, сланина – 3,6%.

пасмине свиња

Предности литванске беле свиње су добре репродуктивне карактеристике, квалитетно месо, посебно код хибрида. Међу недостацима недостатака у вањским подацима – сакривању кичма, слабим испустима, присуству пресретања у подручју скапуле.

Пиетрен

Белгијске свиње Пиетрен су добијене преливањем локалних мумпса, великих бијелих, Берксхире и Иорксхире расе. Добро су изграђени, са великим мишићавим тијелом. Глава није велика. Уши мала и излази. Боја боје је тачна.

пасмине свиња

Боарци добијају тежину до 250 кг, женке – до 230 кг.

Пиетрен има више мана од предности. Због тога се најчешће користе за производњу хибрида за побољшање квалитета меса.

Прочитајте такође шта се свиња узгаја

Предности расе:

 • добар принос меса – до 70%;
 • Не пате од гојазности.

пасмине свиња

Недостаци:

 • мала плодност свиња – просечно 8 особа;
 • незнатна дневна добит тежине код прасади – 500-550 г;
 • лоше здравље и предиспозиција стреса;
 • захтевајући се за крмаче;
 • месо ниско квалитетно;
 • лоша толеранција на ниске и високе температуре.

Лацомбе

Свиње Лацомбе појавили су се у Канади, где су и даље популарни међу пољопривредницима. Пошто смо себи поставили циљ да добијемо животиње са добрим екстеријерима и квалитетом меса, а такође и сасвим плодно, сточари су их у потпуности применили.

пасмине свиња

Просечни Лацомбе свиње тежак 272 кг, женке – 222 кг. Животиње су средње величине, имају издужен пртљажник, малу главу, велике уши и кратке ноге које виси очима. По темпераменту флегматика, у бризи су непристојни.

Пољопривредници воле ову расу за позитивне квалитете као што су:

 • мноштво крмача;
 • добар раст младих животиња;
 • мирно расположење;
 • отпорност на стрес;
 • хомогеност трупа;
 • отпорност на ринитис.

Хампсхире

Парфемске животиње су добиле име по енглеској провинцији, где је Хампсхире повучен. Међутим, они су добили званично признање у САД.

Мушкарци тежине 300-320 кг, женке – 230-250 кг. Имају издужено тело, равну, широку леђа, малу главу и уши и кратке удове. Лако препознатљив у боји – он има црни и бели појас у горњем делу тела.

пасмине свиња

Недостаци ове врсте су скоро исти као и заслуге. Пожељно је да расте како би прешла са другим чистокрвним свињама како би побољшала квалитет меса, као “тепих масноће” “Хампсхире”, као и рано сазревање.

ЕОве свиње карактерише издржљивост, стабилан имунски систем и продуктивност, добро повећање телесне тежине и добро развијен матерински инстинкт. У исто време, они су веома страх, подложни стресу, неплодни (6-8 прасади у једном литру).

Важно! Хампсхирске свиње су тако стидљиве и нестабилне да наглашавају да им је неприлична ситуација или лоши услови притвора одмах приказани на повећању телесне масе. Свиње могу чак и потпуно престати да расту. Због тога је важно осигурати да свиње добијају све што им треба и да имају одговарајућу бригу.

Урзхумскаиа

Урзхум свиње повучене и препознате средином прошлог века у Русији. То су велики чврсти артиодактили са различитим масивностима кости. Имају једноставан предњи и дугачак средњи део. У дужини је тело свиње компактно – 180 цм, материца – 170 цм. Глава је мала, уши су тешке, виси преко очију. Леђа је равна, стомак је велики, виси. Удови су снажни, моћни. Кожа је прекривена бијелим шчетинама.

пасмине свиња

Узорак одраслог мушкарца је 350 кг, женски – 100 кг мањи.

Саветујемо вам да прочитате о другим расама свиња: мађарска мангалитса, вијетнамска вислобриухаиа, џепни, црвени ремен, пале мангалитса

Репродуктивне функције и матерински инстинкт у Уржум свињама су добро развијени. Материца је плодна – у једном литру се рађа просечно 11 до 13 прасади. Повећање телесне масе код младих животиња дневно је око 720 г. Ниво продуктивности ових животиња је 53-55% меса и 35-36% масти. Маст је око 2,5 цм. Месо се одликују одличним карактеристикама, погодним за производњу сланине.

Одгајивачи стоке раде да расе ову расу јер:

 • високо квалитетно месо;
 • могућности пасе на пашњацима;
 • незахтевна нега;
 • отпорност на температуре мраза и, сходно томе, могућност раста у сјеверним регионима;
 • мирни темперамент;
 • добро развијен матерински инстинкт код жена.

пасмине свиња

Све наведене предности покривају неколико недостатака расе: лучно леђене, киселина, мала дебљина масти испод коже.

Тамвортх

Једна од најстаријих раса на свету, добијена у Енглеској. Његове представнике карактерише јако тело, добро развијен систем костију и изражена мускулатура, дуго тело. Њихова глава је мала, постављена на дебели издужен врат. Уши су велике, усправне. Екстремитети су моћни. Тело је прекривено вуном разних нијанси.

Масноћа жена је ниска – 6-10 прасади. Раст младих је добар – 100 кг теже у доби од седам или осам месеци.

пасмине свиња

Међу предностима свиња Тамвортх:

 • пријатељски и мирни карактер;
 • издржљивост;
 • прилагодљивост на ниским температурама;
 • летаргија да се хране;
 • месо одличног квалитета;
 • изразити матерински инстинкт код свиња.

Недостаци укључују малу плодност и цурли шишање.

Бразиер

Дивље свиње су сличне по изгледу својим преци – дивљим свињама и мађарском мангалити. Можете их научити дугачком коврџавом вуном, са задње стране стоји на крају, што га чини сличним дивљим предацима. Омогућава им да преживе у тешкој клими. То су велике масивне животиње са великим стомачима, чак и леђима и кратким удовима. Боја може бити другачија. Мале свиње имају траке на леђима.

Измерити одрасле појединце 250-300 кг (дивље свиње), 160-200 кг (свиње). Записници се снимају, достижући масу од пола тоне.

пасмине свиња

Главна предност свиња Мангал – одлична по квалитету и укусу меса. Они су неселективни за бригу и храну, карактеришу рана зрелост, издржљивост, погодност за ледене температуре.

Мане су мале. Међу њима – ниске стопе раста у млађој генерацији (у доби од шест месеци добијају само 70 кг), плодност малих женки (8-10 прасади), високи трошкови, ретки.

Сазнајте зашто је кастрација неопходна за прасад и како се користи ђубриво као ђубриво

Месородне стене

Представници меса или универзалне врсте карактерише брза селекција живе теже и масних ткива. Једна особа која припада овој врсти може дати од 53 до 65% меса и од 29 до 37% масти.

Велики бели

У дворишту сточарских одгајивача појавила се велика бела свиња крајем 19. века у Енглеској. Сходно томе, име карактеришу снажни облици – има широку леђа и груди, велики задњи део, велике шунке. Глава и уши су мала. Ноге су кратке. Стомак је затегнут. Деликатна кожа је прекривена бијелим шчетинама.

пасмине свиња

Велики бели мушкарци тежак 340 кг свака, женке – 230. Млади пилићи брзо добијају тежину – 600-900 г дневно. Година може тежити око 200 кг.

Препоручујемо да сазнате више о карактеристикама великих бијелих свиња

Принос меса ове врсте је 82%. Предности такође укључују:

 • добра издржљивост;
 • мирно расположење;
 • плодност (10-12 прасади у једном литру);
 • незахтевна за бригу и храну;
 • висока прецизност.

пасмине свиња

Нажалост, у тим свињама постоји и много недостатака. Међу њима:

 • тенденција прекомјерне телесне масе, гојазности;
 • слаби тенкови;
 • соур сацрум;
 • На отвореном сунцу у лето, кожа пати од опекотина.

Украјински степпе бело

Раса је створена у сврху доброг прилагођавања клими на југу Украјине. Локални појединци су срушени с великим бијелим свињама и добили украјински степени бијели свиња по имену Аскани И. Данас, појединци ове расе карактеришу снажна кост, просечна величина главе, велика ушима окренута ка очима, јаке удови, густа кожа и дебеле беле шчетке.

пасмине свиња

Веслари – 300-340 кг, свиње – 210-230 кг. Свиње су плодне – доносе 10-12 деце. Потом активно добијају тежину – 100 кг за 192 дана. Дневна добитак је 700 г.

Продуктивност ове стоке се може процијенити сљедећим цифрама: принос клања – 80-84%, принос меса – 53-54%, принос сланине – 35-36%.

Прочитајте такође и које карактеристике држања свиња на дубокој прљавштини

Дужности:

 • прилагођавање врелим климатским условима;
 • издржљивост;
 • незахтевна храни и условима живота.

пасмине свиња

Недостаци:

 • често присуство гојазности;
 • соур сацрум.

Украјински степени

Изгледа да је масивна животиња са широким стернумом, дорзалним и лумбалним зонама, мала глава, велике, практично покривају очи и добро развијене шунке. Боја – примећен.

Мушкарци имају живу тежину од 270-310 кг, жене су много мање – 190-230 кг. Посљедње се карактерише високим нивоом плодности – способним да рађају до 14 телади у исто вријеме. Повећање телесне тежине код деце износи 600-700 грама. Тежина у једном центру се поставља 6-7 месеци након рођења.

пасмине свиња

Популарност украјинске степпе с пепелом се објашњава следећим предностима:

 • способност живота и размножавања у врућим, сувим условима;
 • издржљивост;
 • способност жена да рађају преко 12 прасади у исто време;
 • добро развијена мајчинска осећања у краљицама;
 • уравнотежени карактер.

Међу недостацима, може се подсјетити само на саграм, али се не појављује код свих појединаца.

Кемерово

Раса је одобрена 1960. године у Русији. Да би се то формирало, учествовале су многе друге расе. Добијене особе се одликују великим тијелом с правилним пропорцијама, средњом главом, малим стојећим ушима, широким леђима, снажним удовима, црном бојом са малим бијелим тачкама.

Свиње су тежине 330-350 кг, свиње – 100 кг мање. Утерус рађа 10-11 прасади. Младе особе карактеришу рана зрелост – тежина 100 кг по 6 месеци. Добитак у тежини дневно може да достигне 750 г.

Кемерово

Месо у Кемеровим свињама од 55 до 60%.

Ови темељни бројеви могу преживјети у условима оштре континенталне климе, веома су издржљиви, карактерише их висок степен опстанка. Захтевају храну и слабо реагују на неисправну исхрану.

Севернокавказ

Севернокавказска пасмина одобрена је средином прошлог века у Русији. Његови представници су јаке, добро изграђене животиње. Имају просечну главу, удубљене уши, широку груди, јаке удове, црну и шљокицу.

Одрасли свињски дресови тежине 310-350 кг, свиње – 230-250 кг. Ови други рађају 12 прасади. Млади расте брзо, 100 кг добијају до шест или седам месеци. Код куцања се додаје 700-750 г.

пасмине свиња

Животиње добро толеришу мразеве, могу пасти на пашњацима, омниворе, обично реагују на било коју храну, коју карактерише издржљивост и отпорност на карактеристичне болести. Тањи скелет је једини недостатак дивљих дивљих сјевера-кавказа.

Саветујемо вам да научите како узгајати и држати козе, гуске, краве, ћуретине, зечеве

Ливенскаиа

Креатори Ливијанских свиња од почетка КСИКС века радили су их да буду велики, јаки, са масовним системом костију. Њихово тело је напуњеног формата, широко, око 175 цм дуга (женке – 165 цм). Глава је скраћена. Уши су велике, качите напред. Леђа се налази код неких особа у облику лука. Ноге су исправно постављене, јаке. Код већине животиња боја боје је бела са сивим тачкама. Међутим, ту је и црна, црвена са варијацијама.

пасмине свиња

Са дужном пажњом и рационалним храњењем, одрасли мушкарци узимају 310-320 кг, женски – 230-240 кг. Месо у трупу се чува на нивоу од 50-55%. Жене воде добар потомак – обично 10-11 телади у исто време. Деца расте брзо, узимају 700-750 г дневно, за 6-7 месеци масе центара.

Међу предностима либанонских свиња је:

 • способност пасе на пашњацима;
 • недостатак жеље за једењем;
 • издржљивост;
 • мирни карактер.

Слабости се виде само по изгледу. То укључује преклопљену кожу и лоосе устројство.

Муромскаиа

Цловен-сисаре, изведени од стране руских одгајивача, карактерише јаким устава са правим пропорцијама, правих леђа, малом главом, великим ушима, висећих напред, изразио шунке. Њихове честице су меке, бијеле боје.

Животиње су високо продуктивне. Боарци тежине 330 кг, материца тежи 250 кг. За један кров се роди 10-12 беба. Потомство брзо добијају тежину, 700-750 дневно, достижући пола године цента.

пасмине свиња

Месо из трупца се добија 60-65%, сланина – 25-30%. Месо је погодно за производњу сланине.

Предности пасмине:

 • рана зрелост млађе генерације;
 • мноштво женских појединаца;
 • јак устав;
 • способност да се хране на пашњацима;
 • мирно расположење.

Минус у стенама пронашао је само један – изјава о удовима у облику слова “Кс”.

Сибериан Нортхерн

Још једна популарна универзална раса је сибирски север. Као што то подразумева име, ове животиње су прилагођене животу у тешкој клими. Њихове димензије су мале – тело је дужине до 185 цм у свињама и до 165 цм у краљицама. Тежина – 360 и 250 кг респективно. Тело је добро изграђено. Глава је мала. Уши су усправне. Ноге су кратке, али јаке, са добро дефинисаним шунком. Шљунка дуга, бела. Постоји густа подлога која штеди животињу од мраза.

пасмине свиња

Излаз меса је 55%. Жене дају 10-12 младунца, чија је добитак 700-750 г.

Предности сибирских сјеверних свиња:

 • они су издржљиви;
 • имају мирни карактер;
 • савршено толеришу хладне температуре;
 • жене имају добро развијена мајчинска осећања.

Присутни су и осећаји: они су мека пастернова и осушени сакрум у одвојеним појединцима.

Сезонске стене

Представници лојалних врста имају широк и дубок труп, предњи дио је нешто већи од задњег. Једна особа лојалне форме може садржати од 40 до 45% масти и око 53% меса.

Велика црна

Рођена из Енглеске, која се појавила пре два века. Да би се то формирало, прешле су три раса: локални дугодлаки, кинески црни и неаполитански. Као резултат тога, животиња је створена у тачним пропорцијама, веома моћна тела, малом главом, велики оборене уши, дубоко у грудима, јак ноге ерекцији.

Продуктивност великих црних свиња је у стању да одушевљава. Одрасли мушкарци добијају тежину до 400 кг, женски – до 300. Принос од осетљивог и одличног до укуса меса је 52%, сланина – 41%.

пасмине свиња

На то се не раскидају предности расе, јер се утерус одликује великом бројем – 12 младунча за једно рођење. Деца имају изврсну дневну добит од 700 г.

Али практично нема недостатака. За њих је могуће носити бројне зубе на кожи и ја ћу ударати задњи део.

Миргородскаиа

Миргородска свиња је изолована у одвојеној раси 1940. године и од тада доследно спада на листу најпопуларнијих лојних врста. Има моћно тело, снажни леђа, средња глава, мале усправне уши, моћне ноге. Боја – црна и шарена.

Научите како посадити на вашој веб страници Мирхород раса свиња

Зрели мушкарци добијају по 300 кг, женке – 100 кг мање. Плодност женки је 10 прасади, што се сматра добрим показатељем. Веома су везани за децу и одговорне су мајке. Дјеца се активно развијају, додаје се у дану тежине око 700 година.

пасмине свиња

Главна предност Миргород свиња је њихова дебела, препозната је као референца јер има ширину од 4,5 цм и одличне квалитете укуса. Међутим, производња меса је доста скромна.

Да ли знате? У средњем вијеку постојали су судови који су покушали свиње. Слободно шетајући по улицама насеља, ове свештовите животиње често су провале у куће, повређивале или убијале малу децу. Такве животиње су суђено и послате у затвор, често чак и погубљене.

Дакле, приликом одабира прасе свиње, требало би да узмете у обзир чињеницу да желите да га држите за коју сврху. Међу меса, миасосалних и лојне расе постоји много вредних примерака, узгој који може и помоћи у изградњи успешног пословања и да задовољи своје вољене квалитет меса и масти. Пре него што купите одређену расу, требало би да се упознате са захтевима за садржај.

Повратне информације од корисника Интернета

На штету свињског меса, у праву си. Тако сам купио свињу прошле године за нову годину. И шта? Било је једноставно ништа за јести. Ове године сам узео рај Ландраце на лицу места. Ја ћу се издржати. И раније је имала земљу – врло добро месо и готово без масноће. Наравно да ће га купити на слободи. И колико далеко од града живите. Уређен сам у једној супермаркети и покупим неликвидан поврће и воће које пишу. Нису трули, али су изгубили тржишни изглед. Током зиме, коњи су добили од нас пола канте од воћа и поврћа, а сада су почели свиње.

Буиан
хттпс://фермер.ру/цоммент/609#цоммент-609
Дуроц. Раса америчког порекла. Животиње су добро питане, али су веома захтевне за исхрану протеина. Раса се одликују високим квалитетом меса.
Животиње су обично велике по величини, имају добро изведене шунке. Свиње дурок црвенкасте боје, нијансе које се крећу од златно жуте до тамно црвене, често трешње-црвену боју. Животиње сазревање, просечан дневни прираст током тов је 860 – 940 г. Адулт свиње до живу тежину од 350 – 370 кг, материца – 260-320 КГ материце довољно плодно (9-10 прасади по леглу), али пажљив према свом потомству, љубављу бринуо за њега . Они имају мирну распоред, дају велике количине млека и доброг хране потомства. Излаз клања је више од 86%.

Акуамарине
хттп://апкфорум.цом/сховтхреад.пхп/80-%Д0%А1%Д0%Б2%Д0%Б8%Д0%БД%Д1%8Ц%Д1%8Ф-%Д0%Б4%Д0%ББ%Д1% 8Ф-% Д0% Б1% Д0% Б8% Д0% Б7% Д0% БД% Д0% Б5% Д1% 81% Д0% Б0? с = 544аф3ц8ае5цафа47еф38183364ф8ф57п = 997виевфулл = 1 # пост997