Парадајз “Краљ Лондона” – средњошколски гигант

Томато Кинг Лондон

Парадајз “Краљ Лондон” – је веома популаран међу љубитељима средњег степена Сибирски узгој зрелости, са веома великим плодова, намењених за гајење у филмским стакленицима и пластеницима и на отвореном терену.

Изглед и опис сорте

Буш је развијен, неодређен (без ограничења раста), висине 100-160, понекад, под повољним условима – до 180-200 цм, прекривених светло зеленим листовима средње величине. Прва једноставна цветића се формира након формирања девет листова, а четке се формирају кроз свака два листа, а свака од њих може имати до пет плодова. Коријенски систем је моћан, широко распрострањен.

Провјерите карактеристике гајење других врста парадајза: “Сугар пудовицхок”, “Беар Пав”, “Лази”, “Торбаи Ф1”, “Велика мама”, “Скарлет Мустанг”, “Мед”, “Кантримен”, “Боцкел Ф1” “Полбиг” “племић”, “Каспар”, “Солероссо Ф1”, “Нијагара”.

Принос парадајза “Кинг Лондон” је висок, како је назначено у опису сорте – 5-5,5 кг од грмља, са високом техником култивације – до 10 кг од грмља. Воћање је растегнуто.
Од појављивања погинака до чувања парадајза траје око 110 дана.

Томато Кинг Лондон

Карактеристике воћа

Плодови “Краља Лондона” имају црвену или тамну ружичасту боју са израженом боје малине у облику малина и оригиналним обликом облика у облику срца са изливом. Месо је меснато, са малом количином семена, врло слатко. Парадајз је веома велик, са глатком густом кожом, просечном масом од 300-500 г.

Важно! Да би добили највећи парадајз, неопходно је нормализовати јајник одузимањем вишка цвијећа – онда тежина појединачних узорака ових парадајза може премашити килограм.

Сок од парадајза с грба могу се спремити све до краја јесени.

Предности и мане сорте

Парадајз “Краљ Лондона” има несумњиве предности:

  • прилично висока отпорност на болести – духански мозаик, прашкаста плесна, касна мрља;
  • добра воћна кравата;
  • висока продуктивност;
  • одлична преносивост густих плодова;
  • могућност дуготрајног складиштења.
Да ли знате? Јело парадајз побољшава расположење. Парадижник садржи серотонин, такозвани “хормон среће” и тирамин, који се претвара у серотонин у телу.

Томато Кинг Лондон

Недостаци парадајза “Кинг оф Лондон” укључују:

  • потреба везивања високог парадајза на таписерије или подлоге;
  • пуцање парадајза;
  • потреба за сталном пасинкованииа.

Агротехника

Порасла садница метод – у марту семена излежених после пет дана потапањем, посејано у кутијама испуњеним мешавине тла саставу: Хумус – 2 делова, бусен земљишта – 1 део песка – 1 део. Сипајте саднице у одвојене кутије или посуде након што формирају два стварна лишћа.

Важно! Заливање жбуња треба да буде ретка, али обилна, како се вода не пада на листове. Земља је боље ваљати.

За добијање квалитетних садница, два или три пута чине комплексно минерално ђубрење, а недељу дана пре слетања на отвореном тлу – почињу чврстоћи.

На отвореном простору постављеном почетком маја, око 65 дана након појаве, у пластеницима можете биљке садити 10 дана раније. Склоните или преселите биљке у трајне кревете, када пређе мржња од мраза. Постављање парадајза, посматрајте шеме засада 50 × 60 цм.
Садња парадајза

Даља брига је правовремена залијевање парадајза, ђубрење грмља, њихова недељна опуштања, плетење и хлађење по потреби. Грмље у време пасинкованииа формирају у једном или двије стабљике.

Да ли знате? Ликопен, природни антиоксидант садржан у парадајзу, смањује ризик од развоја срчаних болести. Да бисте добили више користи од салате са парадајзом, сезоните са сунцокретовим уљем – у комбинацији са мастима, ликопен се боље апсорбује.

Од штеточина – гусеница зиме, повртњак и лопатица кромпира, ваши, беле муве, кромпирове златице – садњу прска са ниским токсичност инсектицида широке акције, као што су “конфидор Макси”.

Услови за максималну плодност

Да би се повећао проценат клијавости семена, убрзао клијање, повећао отпорност парадајза на болести и побољшао принос, корисно је користити универзалне стимуланте за раст и развој биљака.

Стимулисати клијавост натријум или калијум хумата, као и биолошки стимуланс “Циркон”. За заштиту семена од болести, третирају се лековима који комбинују антигљивичку и антибактеријску акцију – као што су Бацтофит, Пхитоспорин, Трицходермин.
Потапање семена

Важно! При третману семена и садница са стимулансима стриктно пратите упутства, иначе биљке могу умрети.

Када расте саднице недељу дана пре засадјења, препоручује се да га храните минералним ђубривом превагњавањем фосфорних и калијумових соли.

Коришћење воћа

Разноликост парадајза “Краљ Лондона” даје одличну воће за директну потрошњу “из грма,” припреме и прераде свеже салате – Производња сока, парадајз пасте, разним сосовима и средњих парадајз или исећи на комаде у добром очувању.

Парадајз не губи свој одличан укус и арому када се кува, што је погодно за парадајзне супе и друга врућа јела.
Конзервирани парадајз

Уопштено, уз мало рада, добићете одлично воће и можете дуго уживати у укусним парадајзима, а такође припремати резервате витамина за зиму.