Ослободимо се голубова лековима и отровати сопствене руке

Голуб
Дове је птица света. Али понекад се дешава да ове симпатичне птице постају извор многих проблема, присиљавајући особу да се бори против своје популације кроз узнемиравање. У нашем материјалу ћемо говорити о најчешће коришћеним отровним агенсима и како се овај процес одвија.

Разлози за једкање

Занимљиве слатке птице често проузрокују ширење многих болести, јер се често хране на депонијама и добијају храну у кантама за смеће.

Такође, контрола над њиховим становништвом је важна за очување естетског изгледа зграда и архитектонских споменика, који често пате од инвазије птица и трагова њихове животне активности.
Голубови
Царе и стално храњење птица, као и мала количина њихових природних предатора (мачке, вране и пацова) довела је до тога да контролише популација голубова може бити само толико нехумани начин као тровања.

Да ли знате? У КСВИИИ веку трошкови носиоца спортског голубова био је приближно једнак цени чистог арапског коња.

Отров за голубове

Тровање је можда најефикаснији механизам за борбу против популације ових птица.

Припреме

За етикирање, можете користити и готове препарате и самопроизводљене лекове.

Диазинон

Овај лек се користи за убијање инсеката код говеда. Да би се борили против птица, додајте 3 мл лијека у килограм зрна. Отров се припрема мешањем зрна раствором “Диазинона”, припремљеним у складу са упутствима.
диазинон

У производњи отров треба обратити пажњу на сигурносну технику: заштитите руке рукавицама, ногама – гуменим чизмама, респираторним путевима – респиратором. Треба напоменути да ова токсична хемикалија не привлачи друге птице, а голубови пропадају из ње у кратком времену.

Прочитајте опис врста и раса голубова. Такође уче о карактеристикама садржаја у кући рок голубова као Армавир, забринутости, Николаев, турског масакра Баку кланице Слаугхтерхоусе Туркмен, Узбек.

Рат отров

Да би се борила против птица, могуће је прибјећи таквим доказаним средствима као отров пацова. Користите зрна импрегнисане зрна за глодаре у храњењу голубова у складу са упутствима.
Рат отров

Такав отров се може купити у специјализованим продавницама.

Важно! Опасни за голубове могу бити обични лекови за птице у високим концентрацијама.

Са својим рукама

Поред коришћења готових производа, можете смањити популацију птица уз помоћ отра, куваног сопственим рукама.

Олово

Посебност овог отрова лежи у њеној способности да се акумулира у телу. То значи да на тај начин можете да се борите против јата голубова када нисте ограничени временом.
Отров за голубове

За тровање, потребно је додати неколико куглица олова у воду коју пити птице, или мијешати шаку олова с зрно. Куповина овог метала може бити на тржишту или у продавници, понекад се извлачи из старих батерија.

Пиљевина

Мешање пиљевине у храну не може се назвати хуманим начином борбе са птицама. Дрвна пиљевина, пала се у голуб голуба, отопила, а птица ће једноставно умрети од глади и жеђи.
Предности ове методе су да пиљевина није штетна за људе, а за њихову употребу није потребна употреба посебне заштитне опреме.
Пиљевина

Да би се овај начин тровања реализовао, довољно је мешати храну и влажну пиљевину у једнаким количинама и ширити на доступним местима за голубове.

Да ли знате? Голуб је птица која је широм света подигла око 30 споменика.

Храна соли

Да би се изазвао неисправност у функционисању птичијег тела може се мешати у исхрани уобичајене соли соли у омјеру од 1: 1. Висока концентрација кристала соли изазиваће озбиљне поремећаје у раду птичјих органа и система, што ће довести до његове смрти.
Храна соли

Маргаровка

Јак раствор калијум перманганата (5 г калијум перманганата раствореног у 100 мл воде) је додат у храну или користи као пиће, такође обезбеђује брза смрт одлакане.

Важна тачка у борби против голубова је употреба лешева птица, јер и након смрти отровне материје остају у њиховим тијелима. Опасни су и за кућне љубимце, на пример, за мачке и псе који могу да једу мртве птице и за људе.
Маргаровка

Због тога, након тровања, лешеви птица морају нужно спалити.

Важно! Птица храњена на балкону може довести до наглог повећања њиховог броја.

Како се решити голубова на балкону: нежне методе

Тровање је екстремна мера. Не треба се прибјегавати ако постоји могућност једноставно заплашити птице, на примјер, са балкона. На крају крајева, ове перје обожавају простране незаштићене логгиас и балконе.
Голубови на балкону

Дакле, да бисте заплашили, користите:

  • изрезати траке фолије или старе ЦД-дискове. Рустлинг и блистање неће баш волети перутане госте;
  • специјалне звучне репелере који се могу купити у продавници;
  • пуњене вране. Купујте и ставите га на балкон није тешко, али ефекат ће бити невероватан – голубови се веома плаше врана.
Сазнајте више о томе како се ријешити голубова на балкону.

За борбу против популације голубова, постоји пуно начина – од поштовања до потпуног нехуманог. Који ће изабрати зависи од броја птица и оштећења коју могу дати, као и од тога колико волите ове дивне птице.