Опис мандаринске патке и карактеристике узгоја код куће

Мандаринска патка
Некоме ко је једном видио патинску мандарину, неизбежно ће желети знати шта се зове ова живописна птица. Често се може видети у зоолошким вртовима, тамо можете сазнати каква је птица – мандарина, где живи и шта је занимљиво.

Његово име је најлепше у свијету тесто мандарине није било због цитрусовог воћа. У древној Кини, сматрало се престижним да задржи ове птице у свом језеру, а задовољство није било јефтино, доступно само аристократима. Мандарини – ово су представници кинеске аристократије, обучени у светлу, елегантну одјећу. У њихову част птица мандарине патке добила име. Такође се зове “Кинеска патка”.

Мандаринска патка: опис дивље птице

Мандаринска патка
Мандарина – мала птица, тежина од 500 до 800 г, има дужину од 40 до 50 цм. Мандарина се односи на род шумских патака.

Мужјаци у сезони парења, која траје скоро целе године, са почетком у септембру, а завршава у јулу, су спецклед сјај белих, зелених, љубичасте, наранџасте, браон, црвена, боја која компликовано да се уливају једна у другу. Главе и врата змагови стекну браду и чупава на крајевима крила – вентилатором у наранџастој, која је, када су је искључен крила, расте. На полеђини, формирају карактеристично седло за птице. Ноге су жуте, кљунови су црвени.

Жене са белим стомаком, туклиштима и голубом на елегантној глави, као и већина жена у природи, имају скромну боју браон, маслина и сивих нијанси. Мандаринска патка

Мандаринска патка је водена птица, тако да она савршено зарони и плива, а такође и трчи око земље и одлична је, маневрирајући мушице.

Да ли знате? Мандаринска патка је једина патка у природи не мрмља, али нежно и звиждаљке, живи високо на дрвету и мајсторно планира са огромне висине, не може се мешати са другим паткама због мањег броја хромозома у генотипу.

Карактеристике животног циклуса

Мандаринска патка живи близу реке, живи у малим јатима, када се заврши сезона узгоја, може се придружити чреди других патака. Воли да једе храну рано ујутро и на заласку сунца, више воли да се сакрије дању, да се одмара, у шупљинама и на дрвећу. Мандаринска патка

Где живи мандаринска патка?

Мандаринска патка
Далеки Исток, слив Амуре, шумске територије Приморие, Сахалин – ово су природне територије у којима живи мандаринска патка. За зиму лети у Кину, Јапан, Тајван и Кореју. То је птица црвене књиге, лов је забрањен. Ловци се воде према начину на који изгледа мандаринска птица: таква јака перје не може се мешати ни са чим. Када мушкарац одбаци перје, он се не разликује од женске, а ловци га могу збунити другим рачњацима.

Важно! Мандарина има међу природним непријатељима, не једној животињи: мартен, лисица, ракун, веверица, чак и пљачкаше птице уништавају гнездове.

Идеално станиште птица – шума поред реке, али се такође може населити на стенама које се налазе поред реке.

Мандаринска патка
Ове птице воле да се гнежу на дрвећу, понекад на огромној висини од 10 метара. Мандарини, иако не патке, не гнезде на дрвећу, савршено се прилагођавају условима у којима живе, и научили су да скочу са такве огромне висине без штете за себе. Ова уметност одрасли брзо науку пилиће. Да би ублажили пад, користили су крила и тканине на шапама.

Да ли знате? Гнезди више воле да вису сваке године на новом месту. Упркос уроњеном погледу на мандарину као симбол вјерности, партнера, она бира нову сваку годину.

Дуцк функције по вољи

Главне компоненте образложења – жира и жаба, рибљих казни, храста, пужева, црва. Због посебне способности вертикалног подизања у ваздух, немају препреке у облику дрвећа у храстовим насадима. Треба напоменути да једење мандарине патке и семена биљке: љети се храни пириначима и хељдиницама, воли летјети и на зимским пољима. Мандаринска патка

Како се гомиле мандарине

У јулу, након мољења, мушкарци се готово не разликују од жена. Они формирају велика стада и сакрију се у тиквама, преферирајући да се не приказују. Кад дође јесен, мушкарац се облаже у свом величанственом оделу и спреман је да привуче женску, што ће га учинити паром за наредну годину.

У сезони парења мушкарци демонстрирају атрактивне плесове на води, брину се о женама и агресивно такмиче са ривалима. Патка, одабирајући партнера, држи се близу њега. Заједно они бирају мјесто за гнездо, односно, жену бира, али господин увек прати то. По правилу, ово се шушти на дрвету близу језера. Мандаринска патка

У априлу, птица полаже 9-12 јаја, по један сваког дана, и отвори их. У овом тренутку, будући отац доноси јој храну.

Да ли знате? Што је млађа патка, то ће мање јаја одложити.

У просеку, испупчење се излази за месец дана, током периода хлађења то се може десити један или два дана касније. Пилићи скоче из гнезда за неколико дана, а мајка и пака иде на места за храњење. Млади се сматрају одраслима 40-45 дана касније, након што науче како самостално летјети.

Важно! Мандарински патке су врло термофилни: ако постоје мрази, потомци можда неће преживети.

Карактеристике одржавања патке мандарине у кући

Мандаринска патка
У заробљеништву, патке живе у зоолошким вртовима, расадницима и чак приватним фармама. Нису превише избирљиви у храни, нормално носе суседство других птица и добро се размножавају ако им се пружају одговарајући услови.

За здрав развој птица неопходни су сви услови за њихово узгој, а главни су уредно опремљена соба и присуство резервоара.

Посебно садржане у домаћинству, ви морате створити окружење као близу места где он живи Мандарин Дуцк: у кавезу, који садржи пар патака, препоручљиво је да има вештачке Понд, мотке или грана за седење. На температури од 5 степени премештају се у топло кућиште, у базену се вода загрева за неопходно дневно купање. Мандаринска патка

Кутија за гнездо треба ставити на огранак или на зид, осигуравајући да се место гнезда укопава. Кутија би требала износити 0,4 × 0,4 м, висина – 0,5 м, послужавник – 0,12 × 0,12 м.

У исхрани треба обезбедити:

  • животињски протеини – крви, дапхниа, пужеви, жабе, мале рибе;
  • зеленило – маслачак, бифтек, дуцквеед, нарибано поврће, мекиње;
  • Житарице – јечам, пшеница, кукуруз, пиринач, хељда, могу бити у виду житарица.

Током сезоне узгоја, протеински део исхране повећава се за 1/5 од укупне количине хране.

Правилно избалансирана исхрана обезбеђује здрав самопоштовање и добар изглед не само за патке, већ и за друге представнике домаћих птица: гослингс, пилетина и препелица.

У јесен, сигурно морате заложити што више желатина, природно храњење птица. Желвице

Жене прикупљена у заточеништву су ретко добри седе, и то треба узети у обзир да има “резерву” једна кокошка: мандарина која је израсла на слободи, пожељно је да она има и своје рибе су одрасли, или неки други птица, кокошка са потомцима. Чак и домаће пилетина или патка, која има своје рибе, може бити добра помајка за пилића, ако је биолошка мајка је била неозбиљна особа.

Важно! У невољи можете користити инкубатор, али то није добра опција: цуре су веома стидљива, без мајка може у потпуности деморализед од панике и на крају ослабио бацање и скакање, да умре од глади.

Са добром мамом, пилићи су из гнезда у дан до места храњења. Да их хране, прати се земљотреса, крви, дапхније. Када младенци постану независни, могу се пустити у језерце, ријеку и друга природна станишта. Фланели мандаринске патке

Најлепша патка на свету, шарена егзотична наранџа мандарине даје својим власницима радост да се увек диви себи. Људи који су одлучили да добију мандарине жене у свом домаћинству, упркос специфичностима садржаја и јефтини трошкови, за узврат добијају естетско задовољство поштујући навике ових искључиво украсних птица.


Loading...