Опис и фотографије најбољих сорти патиссона за вашу веб страницу

Патиссонс
Патиссон је једногодишњи термофилни травнати зелени Јужноамерички поврће са воћном бундевом. Дистрибуирано широм света. Познати смо од средине до краја КСИКС века. Узгаја се и користи у кувању – све врсте топлотне обраде, маринирања, конзервирања. Неке врсте патиссона расте декоративно.

Патиссон: разноврсност сорти

Сорте патиссона су рано, средње и касније зрелост. Међу њима су оне погодне за конзервирање и оне које се користе само за кување посуђа. Такође подијелите скуасх величине, облика и боје.

Да ли знате? Патиссон у било ком облику добро је апсорбовано људским тијелом.

Беле варијанте скуасх-а

Ово су поврће са љуштом и целулом бијеле, прљаве бијеле или благо зеленкасте боје.

Бела 13

Средње-робустна непрецетна хладно отпорна сорта са добрим приносом од 3-4 кг / м2 из једне биљке. У просеку, тежина младе бундеве је 85-100 г, пречника 6-7 цм, а воће може достићи масу од 0,5 кг. Облик је плоча са зубима који су лагано приказани дуж ивице. Пеел – бледо светло бијело, тврдо, сјајно. Укус је неутрална пулпа средње густине. Зрелост хране – након 65-70 дана од настанка.
Бела 13
Воће се сакупљају 6-7 недеља након цветања. Подједнако су погодни за кување и чување. И питање каква бундева биљка неприметно расте у нашим климатским условима, одговор – Бела 13. Овај разред – један од најпопуларнијих међу пољопривредницима и сматра најбоље за отвореном терену. Вредан за висок принос, лако одржавање и складиштење током складиштења.

Важно! Понекад патиссон се назива мини тиквица или бундева тањира. Али ово је погрешно. Патиссон припада породици бундеве, али је независна врста.

Кишобран

Раних, полукустовои, хладно отпорна, велики – масом 300-400, цоцтавлает 4-5 кг / м2. Одстрањује се феталним пречником од 8-10 цм. Сазревање је 45-55 дана. Бундева – звоно са избочинама на тијелу. Изражена је затезање дуж маргине. Боја пилинга је бледо зелена или беличаста. Површина је тврда, глатка. Пуљ је густо, бело, укус је мало слатки. Флексибилност и преносивост нису висока. Погодно за дневно кување и конзервирање.
Кишобран

Вози

Густо, рано зрење, хладно отпорно. Продуктивност од 3-4 кг / м2. Сазревање је 40-50 дана. Пумпкин – до 400 г. Облик је дискоидан, површина је сегментирана, зуб је слаб. Боја – бела. Пеел – глатко, тврдо. Месо – средња у густини, лагани, благо хрустљави, неутрални укус, бела. Финессе је добро. Погодно за дневно кување, конзервирање.
Вози

Обрати пажњу! Диск је склони прашњавом нападу.

Цхебурасхка

Рано, високо хладно отпоран, високо сјајни тип грмља са дугим периодом плода. Сазревање – 36-40 дана након појаве. Масовни пумпкинс – 250-450 г пречника 9-10 цм Схапе -. Слаборазрезанним Беллевилле са таласастом ивицом. Коса је чврста, бела. Пулпа је нежна, укусна, густа. Воће и конзервисано, и кувано. Савршен за раст у сјеверним регионима.
Цхебурасхка

Да ли знате? Патиссонс уопште се широко користе за кување разноврсних јела, а беле сорте су универзалне. Погодни су за све врсте кулинарских третмана.

Најбоље сорте жуто-наранџастих патиссона

Ово су изведене сорте са садржајем каротена, засновано на белим врстама патиссона. Поред одличног укуса и нутриционих особина, они су корисни код болести очију, коже и као додатни извор витамина А. Они такође садрже лутеин, који није мање важан за вид и неопходан за превенцију васкуларних патологија и неутрализацију слободних радикала. Најбоље сорте ове групе су:

Фуете

Грмље, средњих година – са сазревањем 50-55 дана. Облик је добро усаглашен, у облику диска, ивица је скалопирана. Тежина – 270-300 г Пелена – светло жуто-наранџаста, чврста. Месо је укусно, нежно, густо, бело. Користи се за кување, конзервирање. Губитак је добар.

Сунце

Компактно густо, средње зрело, високо приносиво, малог фруктоване сорте. Сазревање је 60-65 дана након клијања. Бундева – чаша. Тежина – 250-300 г. Боја младих плодова је жута, зрела – засићена наранча. Пулпа је врло укусна, осетљива, беж боје. Погодно за кување, маринирање, складиштење. Разноврсност је отпорна на пораз од прашкасте плесни.
Сунце

Да ли знате? Патиссонс се често уносе у медицинску и исхрану у исхрани. Корисно за болести стомака, црева, анемије, хипертензије итд.

УФО

Рано зрење, густо, са добром оценом приноса. Сазревање – за 42-45 дана. Пумпкин – диск, тежак 400-450 грама. Боја је богато жуто-наранџаста. Целулоза је густа, лагана, укусна, жућкаста боја. Користи се за кување и конзервирање.
УФО

Тамно зелене сорте скуасх-а

Цхунга-цханга

Рано, хладно, компактно, грубо. Сазревање је 42-45 дана. Пумпкин – 400-450 г. Облик је попут диска, таласан дуж ивице. Кожа је тамни малахит. Месо је сочно, укусно, кремасто.

Госха

Рана, висока, грануларна, густа, снажно растућа сорта. Сазревање је 43-50 дана. Маса тикве је 300-400 г. Облик је дискоидан са жлебовима и ивицом границе. Млада воћа – тамно зелена, зрела – црна. Целулоза – млеко или крем боја, густа, хрустљава. Погодно за дневно кување, маринирање, конзервирање.
Госха

Да ли знате? Најбоље прекурсора за сквош – шаргарепа, кромпир, зеље, зелена стајњака, парадајз, грашак, лук, ротквице.

Пурпурно Бинго-Бонго

Рана, компактна, висока, разноликост грмља. Сазревање је 40 дана. Облик је дискоидан са благо оштрим ивицама. Тежина тикве је 550-600 г. Паста је укусна, нежна, сочна, бела. Користи се за кување сваког дана, складиштење, конзервирање.

Бинго Бонго

Овде су најпопуларнији међу пољопривредницима, патиссонима, њиховим сортама и сваком кратком опису. У ствари, сорте ткива су много веће. А када расту сви, има и предности и слабости. Све описане сорте су погодне за нашу климу, брзо су укорењене, расте и дају добре жетве.