Огурдиниа: карактеристике узгајања хибрида краставца и диње

Огурдиниа
Данас, од суседа на селу, често можете чути о новим, раније необјављеним усевима и сортама одређених биљака. У часопису можете читати о земклунику. На телевизији – да чујемо о кавбузу. Поштом, узмите семе броколија. А у овом чланку – прочитајте о огурдине.

Шта она привлачи?

Вртари се никад нису сложили о томе каква тиква: неки кажу да је ово нови хибрид узгајања, добијен преливањем раних сорти длака и краставаца; друге – да сорта биљке “огурдиниа” не може постојати као таква, да је то тропско поврће-воће и више; други називају ову биљку серпентинском мелоном.

Захваљујући научницима и узгајивачима, појављују се све више необичних сорти краставаца: момордица, тладианта, краставац-лимун, кинески краставац.

Огурдиниа
Шта год да је, рецензије о укусу свих су исте: зелена огурдиниа има изглед, укус и мирис младог краставца, и зрео, жуто – баш као длака, по изгледу и укусу. Њена прецизност вам омогућава да оплодите плодове до јесењевих мраза, што га чини још атрактивнијом за узгој на вашем подручју.

Да ли знате? Гама укуси сорте огурдин од банане до брескве.

Избор сорти

Укус, боја, изглед, величина – све ово може утврдити која врста тиквице желите да видите на вашој веб локацији. Од 15 врста доступних данас, тешко је зауставити избор на једној, ако сте већ покушали све ужитке узгајања огурдини. Најпопуларније врсте су истакнути огурдини импресивне димензије: воће “Мандуриа”, “бела”, “Оренбургскаа”, “Цанди”, “специјални” и “Зелени” може да достигне 2-3 кг.
Огурдиниа
Они су снажни, са чврстим стабљима и великим листовима тамнозелене боје. Али, “Греен Дуцк Ознаке”, “тарот”, “Меланфлехуозус Сахио” привукао својим обликом серпентине и боје. Стан, издужени облик су “Александрија”, “банана”, “Карамел”, “Нова”, “Наранџаста банана”, “Физа” и “Ананас”, њихови плодови су такође карактерише велике површине.

Да ли знате? Серпентинске гурде могу достићи до 90 цм.

Изаберите место за садњу

Огурдиниа је лака и термофилна биљка. За своје садње, топла и сува клима је најпогоднија.

Осветљење и локација

Приликом избора места за сетву, сматрајте да огурдини, као и било која култура мелона, најбоље одраста у близини компостних купова. Место не сме бити сенковано и бити на малом простору.
Огурдиниа

Пожељно земљиште

За култивацију огурдини је погодно исто земљиште као и за краставце. Важан услов за богату плодност је лоосе земља, која добро задржава влагу: плод, који се састоји углавном од воде, захтева пуно влаге у почетним фазама раста.

Важно! Ако посадите тиквицу на сјенчаном месту, само ће паре настати на грмовима.

Слетање

У зависности од температуре режима вашег региона, можете посадити баштованство с садницама и земљаним усевима. За сјемење семена у отвореном простору боље је изабрати другу половину маја, када је тло већ довољно топло. Саднице се такође могу посадити раније, јер се гнездо хладноће мање плаши од истог краставца или диње.
Огурдиниа

Припрема земље

Ако одлучите да имате овај воћни-трансформатор на вашој веб локацији, вреди почети припремати тло за своје садње на јесен. За коришћење земљишта ђубрива и компоста хумуса одлука амонијум нитрата и калијум-сулфата, а када су први изданци – храњење мешавину Муллеин и пилећим изметом.

Припрема семена

Пре сјећења семена на отвореном тлу, они су пре-натопљени у слабом раствору калијум перманганата 20-30 минута. Ово ће помоћи да се утврди погодност семена, као и да их гурне до раног клијања.

Правила сејања

Током клијања, биљка захтијева што је више влаге, тако да садња сјемена краставца треба бити прилично плитка. Поставите семе на дубини од не више од 2 цм и са удаљености од 50 цм до 1 м. Након клијање 5-6 оставља на главном стаблу је присцхипнут са растом отишао у бочним изданака.
Садња садница
Такође, потребно је мало потресати стабљику уз земљу, након одређеног растојања: то ће помоћи да се формирају додатни корени, а тиме ћете моћи да формирате плантажу које вам је потребно.

Важно! Огурдиниа има цхолеретиц ефекат, тако да је корисна у проблемима са варењем.

Брига за Огурдинеи

Опште препоруке за негу огурдинеја су исте као код узгајања краставаца. Огурдиниа треба често, али не обилно залијевати кад прогаста, онда је потребно смањити заливање до 1 пута недељно – тиме ће се очувати садржај шећера у будућим плодовима. Такође, краставу није потребно прекомерно ђубрење земљишта. Огурдиниа
Често храњење води до развоја само стабљике и листопадног дела, док је сам плод везан слабим и без укуса. Шаржер би требао бити поткрепљен ако је потребно, исто као и копање у зарађеним погрезама.

Проблеми и тешкоће у расту

Упркос чињеници да је огурдиниа биљка која воли влагу, неопходно је избјећи прекомерно зимовање тла. Ова култура је склона бактеријским болестима, који се манифестују пропадањем јајника. Да би се избегла ова болест, неопходно је посматрати знатне растојања приликом садње локације и праћења сушења земљишта испод листова.

Жетва

Огурдиниа почиње да носи воће после 1,5-2 месеца након слетања на отвореном терену и наставља да плодне до првог мраза. На свакој грмови се формира до 20 плодова, тежина од 1 до 2 кг, а величине се разликују у зависности од сорте.
Огурдиниа
У закључку треба рећи да, упркос тешком имену, огурдиниа – прилично једноставан у култури узгоја и неге. такође има веома јасан и познат све укусе, а дуг рађају и пружити Вам десерт од свежег воћа, и да ће пружити прилику да се припреми за будуће огурдиниу: заглави се испоставило одличан.