Оцена кокоших јаја

Јаја
Не сви желе да купују јаја од пилића који расте на живинским фармама. Ово је разумљиво. Домаће пилиће за добијање јаја – гаранција квалитетног производа на вашем столу.

У неким случајевима, узгој домаћих пилића може постати додатни доходак – породично мини-предузеће, јер јаје за кућу кошта више од фабричког јајета.
Да бисте то урадили, потребно је имати простор – шталу, добру храну за сточну храну, купити птичје пасмине и створити одговарајуће услове за то.

Да ли знате? Пилићи у правцу јајета немају велику телесну тежину – њихова тежина обично не прелази 2,5 кг. Истовремено имају и “богате” перје са дугачким пересом, крилима крила и прилично снажном равном дентатском гребеном.

Такође, за кокошке пасмине јаја карактерише брз развој – за 100-140 дана већ је у потпуности формирана одрасла особа, спремна да носи јаја.

Коју врсту јаја пилића бирају за себе или за свој мали бизнис? Преглед стена и њихових карактеристика.

Бела Леггорн

Рођена земља расе – Италија, позната је од КСИКС века. Ова врста јајног правца је најпопуларнија и прогностик је готово свих савремених раса јаја.
Бела Леггорн
Као резултат вишегодишњег узгоја, појавиле су се разне врсте, али су изворно биле засноване на кокошима које су носиле – Леигорн. Ово је једна од најодврснијих, најпрестижнијих, лако рађених, чак и за почетнике одгајивача живине.

У овом случају, морате узети у обзир да су ти пилићи сувише стидљиви и подложни стресу од буке. Ако је позадина шума велика – потребно је спустити. Али пилићи се савршено аклиматизују, захваљујући томе оне су подједнако добре за узгој и за јужни и сјеверни регион.

Пуна сазревање пилетине се јавља у 140-145 дана – прва јаја су увек мала, а следећа са масом од 60-62 грама. Белогодишња бијела бијела ногавица: просечно 300 пилића годишње. Раса се широко користи не само у домаћинству, већ иу индустријској производњи живине.

Важно! Лишћарске пилиће су веома активне расе, морају ходати, задржавање у заробљеништву довести до губитка производње јаја.

Брецкел

Белгијска пасмина пилећег меса – ХАРДИ, активан, непретенциозан, са јаким имунитетом. Нису погодни само за ћелијски или волуминозни садржај – потребан вам је паддоцк. Пилићи се брзо развијају, са лепим не само јајима, већ и декоративним особинама.
Брецкел
Њихово перје су густо – бело-сребрно-црно или златно-браон с црним. Узорак пера је у облику наизменичних таласа. Добро развијена крила и дуго перје од репа. Брекел је једна од највећих раса за јаја, тежина пилетине може бити 2,5-2,7 кг. У години је кокошка 180-220 јаја. Тежина јајета је 62-63 грама.

Ломан Браун

Хомеланд – Немачка. Датум узгоја био је почетак седамдесетих година прошлог века. Веома је продуктиван, непреценљив, са стабилним имунолошким изгледом. Они имају рани развој – 120 дана. Одликује се добром хладном отпорношћу – код хлађења, производња јаја се не смањује. Они су одлични за наше сјеверне регионе. Ломан Браун
Пилићи ломан браон – најбољи слојеви (до 320-330 јаја годишње). Тежина јаје је 63 грама. Главни узгојни материјал за њега били су камени Плимоутх и рода Еиланд. Птица има браон бијеле перје. Пилетина тежи у просјеку 1,9 кг. Паддоцк је пожељан, али није неопходан. Ако је ово ћелијски или волинарски садржај, морате се уверити да не постоји прекомерна гужва.

Важно! Пљескавица Ломан Бровн потребује висококвалитетну пуну храну са довољно протеина, микро и макро елемената. Висока хранљива комбинована храна је неопходан услов за високу продуктивност расе.

Менорка

Ово је шпански патуљак, декоративни, кокоши који носе јаје. Пилићи су мобилни, грациозни, мали, са густим, често црним перјем, ту су и бели. Карактеристична карактеристика су бијеле наушнице и благо висећи гребен у облику беретке.
Менорка
Тежина слоја је 2,5-2,6 кг. Раса пилећег меса има неколико подврста – амерички, енглески, немачки. Несушки зори за 155 дана. Продуктивност расе је 175-185 јаја годишње. Јајце беле боје тежине 65-70 г.

Руска бела

Или снежно бела. Тамо – Русија, тачније СССР. За уклањање расе, беле ноге и домаће пилиће су узете као основа. Најзад, ова раса је основана 60-тих година прошлог века, а средином седамдесетих година постала је водеће јаје у Унији за индустријско гајење.
Руска бела
Карактерише га густо бело перје, дуга крила, прелеп дугачак реп, жуте шапе. Тежина пилетине – 1,8-1,9 кг. Почетак производње јаја је 150 дана. Јаја беле боје тежине 55-57 г. Еггплант – 190-200 јаја годишње.

Да ли знате? Постоје одвојене селекције врсте руске беле са производњом јаја од 220-230 јаја годишње.

Хигх Лине

Хомеланд – Сједињене Државе. Скроман, незахтеван, миран, са јаком птицом имунитета. Боја перја је бела или смеђа. Тежина – око 2 кг, сазревање – 170-180 дана. Ово су добри пилићи за јаја, њихова продуктивност – 250-340 јаја по пилетини годишње. Јајце тежине 62-65 грама Такође, користи од расе укључују висококвалитетна јаја и релативно мали удео хране за живину. Хигх Лине

Да ли знате? Велика линија је тренутно једна од лидера међу живинарским јајима како у индустријској узгоју, тако иу домаћој производњи. Ово је један од лидера међу економски повољним расама.

Хаисек Бровн

Твоја земља – Холандија. Раса (крст) је била фиксирана 1970. Они су активни, али не и борбени, али мирни пилићи. Боја перја је смеђе-златна. Заптивање слојева – за 140 дана, тежина – 2,1-2,2 кг. Хаисек Бровн
Еггплант – око 300 јаја годишње. Боја јаја је смеђа, маса једне је 61-62 г. Раса је непреценљива, са добрим преживљавањем, али љубазним. За стабилне перформансе, потребно је максимално повећати светлосни дан.

Хаисек бела

Или хаисек вхите је подврста холандског хаисека са бијелим перјем. Овај крст је мањи, тежина – 1,7-1,8 кг. Еггплант – од 140-145 дана. Продуктивност је 290-300 јаја годишње. Тежина јаје је 61-62 г, боја боје је бела. Хаисек бела

Важно! Псеће јаје пилеће јаје како би одржале високу производњу јаја захтијевале су пространу, суву, освјетљену, добро освјетљену и вентилирану собу.

Чешки златни

Отаџбина – Чешка Република. Код нас ова врста је позната из 70. године КСКС века. Пиле су минијатурне, декоративне, веома лепе, необичне боје – жуто-златно браон. Тежина пилетине – 1,5-1,6 кг. Зрелост долази од 150 дана. Чешки златни
Еггплант – око 180 јаја годишње. Тежина јаје је 53-56 г, љуска је смеђа крема. Раса је незахтевна, не стидљива, али веома мобилна, активна – њима је потребан простор и паддоцк.

Бријач

Тамођа – Холандија. Раса је пријатељска, нежна, снажна, активна. Подијељен је на три подврсте – бријач црни, бријач браон, бријач бијели. Они се разликују у боји перја и неким карактеристикама спољашњих врста. Бријач
Али уопштено, тежина пилећег шејкера ​​је 1,9-2 кг, брзи од 150-155 дана, производња јаја – 340-350 јаја годишње. Тежина јаје је 57-65 грама. Јаја су браон или бела.