Најбоље сорте трешања за Москву

Најбоље трешње за Москву

У многим европским земљама речи “трешња” и “трешња” су једнако преведене. А у овоме нема ништа чудно, јер су оне повезане једни с другима. Али чак и такве везе између култура нису у стању да претворе киселе трешње у слатке вишње.

Трешње се не могу видети на свим вртларима на њиховим местима. Одгајивачи већ дуги низ година изводе многе различите сорте вишње за култивацију у Москви и другим регионима Русије.

Неке од њих касније ћемо описати, као и навести датуме садње и карактеристике сваке сорте.

Опис најбољих сорти слатке трешње: њихово сазревање, воће, врлине и демерити сваког од њих

За култивацију дрвећа трешње потребне су плодне земље и пуно сунчеве светлости и топлоте. Али хладне области у Москви нису од користи за то, па су научници изнели нове, отпорне на хладне сорте. Најпознатији су: Брианск розе, Ипут, Фатезх, Тиутцхевка, Ревна.

Брианск розе трешње, шта је то?

Плодови од Брианск розе трешње средње величине од 4 до 6 грама. Округли су у облику пречника 20-22 мм. Боја боје је ружичаста, а тијело је жућкасто. У унутрашњости је кост браон боје, тежине 7-8% укупне масе слатке трешње. Величина и дебљина педунцле су просечни. Укус слатког воћа и сочно.

Ова сорта касна зрелост. Фруитинг се јавља на 4-5 година живота. То је култура за само-ђубрење, која захтева додатне опрашиваче. Цветање дрвећа пада првих десет дана маја. Воћак зрела средином јула. Примарни принос је око 78 / ха, али понекад и више.

Дрво кратко, око 2-2,6 м, са просечном густином грана. Има јаја овалног или овалног облика. Листови дрвета су зелени и велики. Цваст је 3 мали цвет, тучак стигма и уређен на истом нивоу, у облику стаклене чаше, не серратионс на сепалс. Дужина стамена и пиштоља је висока.

Плодови су узроковани буковима. Пљоцице слатке трешње су смеђе сивог цвета.

Ова врста слатке трешње има један минус: немогућност самопарања. Али није тако лоше, јер постоје и друге дрвеће које могу поллинате дрво, они укључују такве сорте као што су “Ипут”, “Тиутцхевка”, “љубоморни”.
На главну добри показатељи су:

 • Висока подношљивост зимске прехладе.
 • Слатка вишња је отпорна на гљивичне болести својствене овој варијанти.
 • Ротирање слабо утиче на бобице дрвета.
 • Добро толерише превоз на велике удаљености.
 • Воћњака не пуцају у кишним и влажним временским условима.

Цхерриес Ипут, његове главне карактеристике, подаци о позитивним и негативним квалитетима

Граде

Плодови дрвета имају тежину од 5,5-5,5 грама. Облик јагода је округао, димензија: ширина, висина, дебљина око 20-22 мм. Боје трешње бургунда, ау пуној зрелости готово црне.

Има дебелу и кратку стабљику. Постоји кост до 0,3 грама тежине, светло браон боје, такође добро одвојен од целулозе. Плодови су веома лепи, сочни и слатки, плодови од којих врло добро долази.

Ова трешња припада рани ступови сазревања. Воћни лежај почиње већ 4-5 година. Како је претходна сорта само-плодна, тако су потребни додатни опрашивачи. Цветање се дешава врло рано. Процес финалног сазревања је средином јуна. Принос стабала је 80 ц / ха, а у неким годинама достиже 145 ц / ха.

Култура је прилично висока у расту од око 3,5-4 метра. Круна дрвета је прилично густа и вишеструка, и има облик пирамиде. Бубрези су овални, велики. Листови су више издужени и тамно зелени, а ту је и двострука сердција.

Цвеце у цвети 3 могу бити 4, беле. Стаменс и пистил се налазе на истом нивоу. Сипали немају серира. Дужина пиштиља и стамена је једнако висока. Плодови долазе на гранате букета.

На минус датог разреда, као и на претходни, његов немогућност самопарања, што захтева додатна стабла опрашивача.

Предности ове класе су:

 • Па толерише зимске и пролеће мразе.
 • Позитиван квалитет је добра отпорност на гљивичне болести.
 • Сваке године даје добру и умерену жетву.
 • Бубрези ове врсте дрвета такође се добро толеришу мразом.
 • Ова сорта вишње се односи на период раног сазревања.
 • Плус је чињеница да је месо бобица густо.
 • Има добру преносивост.
Такође је занимљиво прочитати о јесеној обрези слатке трешње

Главни аспекти слатке трешње “Фатезх”

Усјеви сорте су прилично велики

Висина стабла достиже максимално 3-4 метра. Има танак круну дрвета у облику лопте, гране се шире. Листови су углавном велики, оштри, зелени или тамно зелени у боји, мало сјајни. Бубрези се не разликују по изгледу других сорти. У цветићу има пуно цвијећа, које имају бијеле боје.

Ова врста трешања је средњорочна у смислу зрелости плодова. Прве боје можете пробати у петој години живота дрвета. Не може се опрашити, зато су потребни додатни опрашачи, који истовремено цвјета као трешња. За боље опрашивање можете користити решење меда.

Период цветања дрвећа пада средином или почетком маја месеца. Коначно зрење је у јулу. Принос на стабло износи 50 кг годишње, што је много.

Бобице су средње величине, тежине 4-5 грама. Једнодимензионалне, вишеслојне трешње имају црвенкасто-жућкасту боју. Месо је врло сочно, одвојено од камена прилично добро. Плодови из стабла нису лоши. Камен тежи 5-6% укупне тежине бобице. У укусу доминирају слатке и киселе ноте.

Оно што се тиче недостатке ове вишње:

 • Не постоји способност самопрашњења, јер је за то потребно друге културе које истовремено цвета са вишњама.
 • Слабо толерише ветровито време.
 • Ова врста цхерезена веома лоше толерише присуство корова, тако да је потребно стално очистити горњи слој тла.

То позитивно фактори овог стабла укључују следеће карактеристике:

 • Висока отпорност на мраз.
 • Ова трешња је веома приносна сорта.
 • Не захтева често заливање.
 • Ова сорта је отпорна на такве болести гљивица као што су: монилиоза и кокомикоза.
 • Вишња има добар тржишни изглед.
 • Ово дрво је дивна декорација ваше баште.
 • Добар квалитет је рана зрелост бобица.

Необична разноврсност вишње “Тиутцхевка” у којој су њене карактеристике, предности и минуси дате културе

Сорта не познаје суштинске недостатке

Ово дрво има ретку округлу круну. Бубрези мале средње величине, у облику конуса. Показано на врх и полу-овалне испод листова су зелене, на површини нису грубе. Пецели су дебели и кратки, на којима су пигментисане жлезде. Висина дрвета је просечна, можете рећи уобичајено.

Свака решетка се налази на цветања 4 цвет Цоролла има облик тањир, додирују латице, Антере се налазе на истом нивоу, а куп у уском стаклу, оштрине у сепалс одсутне. Пистил и стамена једнаке дужине.

Тежина те плодове је у распону од 5,2 грама до 7,5 грама. Пречник бобица је 20-23 мм, широко заобљен. Карактерише се тамном црвеном бојом или бардом са малим тачкама. Има дебелу до средњу дужину воћног стабла. Кост, уперена на врх, тежи око 0.31-0.32 грама, светло браон боје. Од пулпе је нормално одвојено. Црвена пулпа добре густине. Бобице су веома лепе, слатке и сочне.

Због тога су цветови трешње сувише касно, а плодови такође сазревају. Донесите прве бобице древо почиње око петогодишње сјеме. Продуктивност је висока је 97 ц / ха, ау веома високим годинама достигао 270 ц / ха. Ова култура је самопозитивна.

У овој култури нема идентификованих недостатака, осим што бобице у влажним временским условима могу пуцати, али не увек, што врло добро утиче на њену историју и воле вртларци.

Позитивно бочне трешње “Тиутцхевка”, наводимо их у следећем низу:

 • Вишња има добру преносивост, што омогућава превоз на велике удаљености.
 • Отпоран на разне болести које могу напасти ово дрво.
 • Ова сорта је самоопрашена, која има веома добар ефекат на принос, али ако постоје додатни опрашивачи, то неће болети.
 • Вишња “Тиутцхевка” је веома приносна сорта.
 • Бобице имају слатки, сочни укус.
 • Па толерише зимско хладноће.

И последњи разред, о коме ћемо говорити у овом чланку, зове се “Ревна”

Плодови ове сорте углавном су средње величине, не постоје ни мале бобице нити велике бобице, тежине до 5 грама. Али постоје изузеци до 8 грама. Широки округли облик, висине и дебљине деветнаест милиметара и ширине 20 мм.

За облик ових бобица карактерише широка лијевка са округлим врхом. Шема боја је украшена вишње, ау периоду пуног зрелости она је скоро црна. Месо јагода је тамно црвено, врло густо. Дужина педицу је средња. Кожа из целулозе је добро одвојена, има светло браон боју. Воће трешње “Ревна” врло сочно и слатко.

Ова сорта започиње своје плодове за 4 или 5 година живота дрвета. Цвет почиње у другој половини маја, али бобице сазревају крајем јуна или првих десет дана јула.

Цхерри је само-опрашивањем, али додатни полинатори, као што су “Радитса”, “Вениаминов”, “Ипут” Само јако добар утицај на продуктивност. Максимални принос треба да прикупи око 110 кг / ха, са просеком од око 75тс / ха.

Дрво расте брзо, просјечна висина, круна није врло луксузна у облику пирамиде. Сва плодови се формирају на гранчицама од дрвета. Листови су у облику овалног, тамнозелене боје, њихова кожа је густа, дужина пецива је кратка. У цветићи преовладавају 4 бијеле цвијеће, тањи облици који се слободно налазе један од другог. Пиштаљке и стамене једнаке дужине. Као и претходне сорте, стигма пиштоља је на висини као антери.

Не постоје негативне квалитете о којима можемо да причамо.

Позитивно аспекта о којима бих желео да говорим:

 • Први који бих желео да приметим је висок квалитет плодова, како по изгледу, тако и укусним укусом.
 • Овај разред је добар за транспорт дужих удаљености.
 • Зимска чврстина ове културе је прилично висока.
 • Генерално, разне гљивичне болести не утичу на ову културу.
 • Дрво не пати од опекотина од сунца.

Садња Подмосковни вишње: откривајте све тајне

Неопходно је испунити сва правила слетања

Све трешње без изузетка воле плодне тло и сунчеву светлост. Земљиште на коме није вредно садити ову културу је иловаче и пешчара, а место не би требало да буде вјетрово. Такође је неопходно да у вашој викендици расте неколико врста трешања или трешања исте зрелости, тако да се дрвеће опрашују једна другој.

Слетање трешње у Москви потребно је произвести у пролеће године. Да припреми тло за садњу, неопходно је да се зна да су хоризонталне трее корени на дубини од 30-80 цм и 2 м вертикалног Дакле, најбоља опција би била да урадите следеће :. На сајту да се ПЛАНТАГЕ орања уместо јама.

Ископати рупу једна трећина земљишта је испуњен са мешавином земље и ђубрива. Пре слетања на дну јаме поставите колону. Даље, у центру рупе направити малу гороцхку, стави на њеном садница и везан за стуб, а затим копају рупу, остављајући 5-6 цм изнад површине. На крају слетања наводњавати и застираче тло.

Потребно растојање између садница треба да буде 3-5 метара. Боље је направити већу дистанцу између њих, јер ће тада одрасле дрвеће сијати једна другу.

Карактеристике бриге о чешњама које расте у московском региону: разговарајте о наводњавању, орезивању и ђубривима, као ио начину спречавања болести и штеточина

Мрежа штити чешље од птица

Ове врсте усева нису добре за корове, тако да је потребно стално очистити око дрвета.

Да би заштитили усеве од птица, култура мора бити покривена посебном вртном мрежом.

Разни гљивичне болести дрвеће изложена мало, али за осигурање преузима мере предострожности: правилно орезивање, коришћење стерилних маказа, лако копање земљу сваке године, прскање различитих заштитних материја.

Заливен ове врсте дрвета ретко, у основи три пута годишње.

Сијање између вишње различитих биљних врста штити их од зимских мраза. Такође, сваке јесени потребно је да засејите дрвеће бијелим папиром и снегом у зими да се не замрзну.

За храњење дрвећа користите течностно ђубриво, као и ђубрива за воће и бобичасто биље. Само под самом деблом ђубрива није уведена, већ у близини.

Сваког пролећа, потребно је обрезати дрво, уклонити болесне, суве и сломљене гране. Такође, у пролеће и јесен вам је потребно белог црева.