Могу ли да задржим пилиће на балкону?

Пилићи на балкону
Полагање слојева на балкону на први поглед чини се чудном вјежбом. Али ако темељно проучите ово питање, испада да кокоши могу дуго да живе у таквим условима и редовно подмлађују своје власнике са свежим јајима. Научите из чланка како правилно организовати овај процес.

Да ли је могуће

Одржавање пилића на балкону захтева одређену припрему и трошкове. Морате да решите следећа питања:

 • смештај;
 • осветљење;
 • изолација буке;
 • грејање;
 • храна.
Погледајте нијансе држања куће и куће.

Финансијски део је трошак куповине ћелија, уређаја за осветљење и грејање и, у ствари, слојева. Ако те бриге не уплаше, онда је садржај пилића у градском стану прилично могућ.

Селекција пилића

Да би наставили полагање на балкону, најбоље је одабрати високо продуктивне и ниско-бучне стене које не захтевају пуно слободног простора.

Важно! Оптимална доб за куповину младих животиња за одржавање на балкону је 1 месец. До почетка производње јаја ће се кокоши у потпуности навикнути на станиште.

Леггорн

Ове птице имају јединствену способност да се лако прилагођавају било којим условима. Не плаше се блиских ћелија и недостатка шетње на свежем ваздуху. Предности слојева ове расе – рани пубертет (леггене почињу да се преносе већ за 5 месеци) и високу продуктивност (годину дана пилетина даје око 260-300 јаја).
Легхорн бреед

Сазнајте више о особинама узгоја Леггорнових раса.

Хаисек Бровн

Представници ове расе, због њиховог мирног расположења, могу постати идеални становници балконских ћелија. Они су флегматични и не захтевају велику пажњу.

Предност ових кокошака у високој продуктивности: годишње, пилеће хаисекс смеђе може да донесе до 350 јаја. Ове птице привлаче не само количина, већ и квалитет јаја – врло су велике, тежина једног јајета може да достигне 70 грама.
Хаисек Бровн

Прочитајте о нијансама држања пилића расе Хаиеск Бровн.

Кучинскаа пасма

Ови пилићи су стварни “тихи”. Они су неспретни у храни и готово немају гласне буке. Иако њихова продуктивност у поређењу са две претходне врсте оставља много жеља – само 180-200 јаја годишње.
Кучинскаа пасма

Детаљније детаљније са Кучинском јубилејом.

Садржај

Продуктивност слојева зависи не само од расе, већ и од исхране и услова њиховог одржавања. Да би се постигли високи резултати, неопходно је обезбедити пернате особе на балкону са добрим животним условима.

Застакљивање балкона

Зато пилићи не толеришу мразе, стога, пре него што почнете са ношењем, будите сигурни да водите рачуна о застакљењу балкона. Температура ваздуха у зимском периоду не сме пасти испод 5 ° Ц, негативне вредности нису дозвољене.

Важно! Птице се лако могу замрзнути чак и са малим мразом, јер у затвореним кавезима су лишени могућности слободног кретања.

Пилићи на балкону

Расвета

Да би се сачувале кокошке неснице, требало би добити довољно сунчеве светлости – најмање 16-17 сати дневно. Компензација због свог недостатка у зимском периоду може бити уз помоћ специјалних сијалица, чија набавка мора бити унапред задовољена. Истовремено, важно је спречити прегријавање пилића у лето – морају бити заштићене од директног сунчевог зрачења.

Кавез

Ћелије за држање пилића на балкону могу се направити самостално или купити готово са хранилицама и пијанцима. Друга опција је профитабилнија, пошто су трошкови само-направљених ћелија значајни.

Саветујемо вам да сазнате како да задржите пилиће у кавезима и да ли можете сами направити кавез.


Кавези за слојеве могу бити дрвени или метални.
Боље је дати предност металу, пошто се испод таквог кавеза користи посебна палета за сакупљање легла. Ово олакшава процес чишћења пилића.
Предност се даје металним ћелијама са палетомПредност се даје металним ћелијама са палетом
Ћелије су сложене једна на другу, што штеди драгоцени простор на балкону.

Да ли знате? У Јужној Америци постоји пилетина егзотичне Арауцане, која носи плаве јаја.

Напајање

Пуна исхрана ће помоћи пернатима на балкону да одрже своју продуктивност и избегавају болести дуго времена. Морате хранити медвед:

 • жито (пшеница, јечам, просо);
 • коријенски усјеви (шаргарепа, репа);
 • минерални адитиви (месна кост и / или рибљи оброк, љуска).

Пилећи оброк

Корисни савети

Пиле на вашем балкону не би требало да изазову нелагодност другим становницима куће. Због тога:

 • организују свакодневно чишћење ћелија како би избегле непријатан мирис;
 • водите рачуна о изолацији буке или водите кокошке ноћи без пениса, – тако да ће бука бити много мање;
 • Заштитите пилиће од посета дивљих птица: за ово, загризите балкон и не заборавите на мрежу против комараца.

Пиле на балкону – добро решење за оне који брину о свом здрављу и траже да једу органску храну. Чак иу условима градског стана, кокошке ноћи могу се осећати прилично угодно, ако се одговорно упознају са питањем њиховог смештаја.

Коментари

Само више од два не чешће и чешће чисте, а онда ће бити непријатан мирис. Имао сам тако тужно искуство прошле године са пилићима. 15 комада је живело у логги у два броодрака 1,5 месеца, све смрад је отишао у стан, иако је очишћен 2 пута дневно и прозор је био ајар.
КСЛав
хттп://дв0р.ру/форум/индек.пхп?топиц=12666.мсг1083859#мсг1083859
У “гладним” 90-има из многих балкона носио ку-ка-ре-ку. И подлегао сам убеђењу дјетета: купили смо му два мала жута грудњака. После неког времена комшије су почеле да се смеју са интересовањем: када ћемо их јести. Нисам сретан, – схватио сам, касно је – ове инфекције, петлице, викали као катехумени. А ако је из даљине, чак је пријатно чути, затим из најближих станова, – чувар! Срећом, имамо једну пилетину ухваћену.

И са ове тачке гледишта, пенис је само извор буке, уз све то тече … Почиње викати пуно раније него “правилно” време. Али не сећам се проблема са блатом или смрадом од две кокошке.

ар-глитцх
хттп://форум.озпп.ру/сховпост.пхп?с=4907д0а494адфе00ц92це4б9бфб3д95еп=2152111постцоунт=16


Loading...