Коришћење “Трицхопол” (метронидазол) из фитофора на парадајз


Из године у годину произвођачи камиона суочени су са наметљивим и прилично опасним проблемом – кашњењем на парадајзу.

Ова болест може у кратком временском периоду уништити цјелокупну жетву парадајза и претворити свакодневну бригу о људима да се брига за биљке у бескорисном стању.

Због тога, не само да не покушавате да вртларци култивишу парадајз из фитофата, како би спасили своје кревете од ове невоље – трагање за таквим чудесним супстанцама наставља се стално. А сада, чини се, такво средство је пронађено – лек “Трицхопол”.

Опис и облик издања

У већини случајева, препарати из фитофора се могу користити пре почетка сазревања. Осим тога, они су довољно отровни и хемијски небезбедни.

И тек недавно су људи дошли до идеје да користе лијекове намијењене лијечењу људи у борби против овог проблема у различитим фазама развоја биљака.

Да ли знате? Парадижник је дошао на европску територију из Америке око средине шеснаестог века.

“Трицхопол” – један од ових лекова, који се користи од фитофора на парадајзу. Доступан је у облику белих таблета благо жутих у боји од 250 мг метронидазола у сваком. Овај лек је доступан у било којој апотеци.

То је одличан алат за сузбијање гљива, а посебно једног од најгорих непријатеља парадајза – кашњења, која се јавља под утицајем гљивица која шири споре.

Активна супстанца

Главна активна супстанца, која чини овај лек прилично застрашујући асистент људи у борби против различитих опасних гљивичних болести, је метронидазол.

Индикације за употребу

“Трицхопол” је индициран за употребу у лечењу различитих бактеријских болести код људи. Али, у пољопривредној сфери, недавно је коришћена за лечење кашњења.

Често у борби против фитофора на парадајзу користе разне народне лекове.

Истовремено, “Трицхопол” помаже да се освоји и низ других болести, које нису мање опасне по парадајз: прашкаста плесна, фусариоза, угаоно откривање.

Према томе, “Трицхопол” у употреби за биљке има своје инструкције за употребу, састављене на основу практичног искуства у борби против болести и добијених резултата.

Има необично ефективан ефекат на гљивице које стимулишу кашњење, захваљујући својој способности да инхибира ове микроорганизме и веома горког укуса који их спречава да апсорбују виталне ћелије биљака.

Како припремити решење

Да би припремили решење на бази “Трицхопола”, није потребно пуно труда, времена и новца, али резултат је сигурно задовољити.

Важно! У овом решењу различити произвођачи камиона додају зеленкаст, јод, млеко, бели лук и неке друге супстанце које могу ојачати ефекат таквог алата и учинити га апсолутно ефикасним. Главна карактеристика таквих смеша је њихова компаративна безазленост – како у смислу утицаја на људско тело, тако иу погледу екологије.

Примјенити рјешења за добијање изврсних резултата потребно је систематично након седам до десет дана.

За парадајз

Најефикасније средство за заштиту парадајза од кашњења на бази “Трицхопол” је мешавина овог лијека са зеленим. “Трицхопол” доприноси елиминацији свих гљива – патогена, а зеленка има терапеутски ефекат на биљку у смислу отклањања њихових инфекција.

Најчешће коришћени међу искусним камионским произвођачима су следеће размере: 10 литара воде, 20 здробљених таблета Трицхополум, бочице зелене боје. Решење се препоручује за кухање 20-30 минута пре употребе.
Обрада парадајза
Коришћењем небулизатора, свака грмља треба пажљиво прскати док се раствор не почне копати са листова. Препоручује се да се почне третман са таквим средствима што је раније могуће, пожељно прије појављивања првих знакова болести, и да се редовно изводи сваких десет дана.

У овом случају, број таблета “Трицхопол” и зелени се може смањити. Али у случају појаве знакова болести такав лек је такође ефикасан.

Важно! Што раније почнемо да предузимамо мјере за борбу против пријетње на биљке, то је више гаранција да ће она бити елиминирана или се уопће не појављује.

За краставце

“Трицхопол” се користи да заштити не само парадајз, већ и краставце. Иако су краставци нешто мање подложни гљивичном болешћу, они су такође важан проблем за њих.

Стога је неопходно редовно пратити кревете и прву сумњу на болест користећи лекове за борбу против њега. “Трицхопол” ће помоћи у процесу узгајања краставаца и борби против болести као што је пероноспороза.
Прскање краставаца
Решење и периодичност обраде “Трицхополум”, која се користи за парадајз, је апсолутно погодна за краставце.

За крушке

Решење које се користи за прераду парадајза може помоћи вртларима да спасу крушке из различитих болести које се манифестују завртањем и преурањеним бледењем лишћа, појавом црних тачака на њима.

Пораз кортекса може се излечити уз помоћ мастике из “Трицхопол”, обрађивши сва места која узрокују анксиозност.

За грожђе

А за прераду грожђа, овај невероватан алат са употребом “Трицхопол” је такодје погодан, посебно код првих знакова појављивања грла. Али се може применити најкасније два или највише недељу дана пре жетве.

Количина “Трицхопол” у овом решењу може бити незнатно смањена. Али боље је, наравно, да се обрађује грожђе са превентивним циљевима како би се избегле будући проблеми.

Вероватно ћете бити заинтересовани да читате како се бавити таквим обољењима грожђа као оидијум, хлороза, плесни и антракоза.

Прерада грожђа

Аналогни лекови

“Трицхопол” – одличан алат за борбу против блуетонгуе на бази метронидазола, али је скупљи од таблета “Метронидазоле”. А ефекат употребе оба лека практично није различит.

Стога, ради економије, употреба метронидазола у башти је прилично могућа, као аналог Трицхопол. Такође, постоји низ лекова заснованих на метронидазолу, тако да сви могу бити заменљиви.

Након одређеног времена чак и ефикасни лекови на бази метронидазол треба да се промени у неким другим средствима, јер гљивице брзо навикли на акцију примењене супстанце, и то је за њих више нема неопходну утицај.

Да ли знате? До 1820. године нису парили парадајз, имајући у виду отровне, док пуковник Роберт Гиббон ​​Јохнсон на корацима америчког суда није јео целу канту парадајза и није умро. Сви су били убеђени да су безопасни и, како се испоставило касније, врло су укусни.

Метронидазол

Данас постоје многе хемикалије које помажу да се изборе са касном смрћу. Али много сигурније, а понекад и ефикасније, употреба фолк метода.

Један такав метод је решење засновано на Трицхопол или Метронидазолу. Покушајте да будете сигурни да је то вредно, јер је то прилично јефтин и једноставан начин, што се, осим тога, може гарантовати да спасите жетву од проблема.


Loading...