Кантина, технички, сорти меког семена грожђа који је одабрао Красохина

Грожђе
Ниједна културна биљка заслужује такву пажњу као грожђе, јер је природа дала јединствене и непоновљиве квалитете. Већ више од једног миленијума ова биљка задовољава човечанство својим плодовима. Поред тога, биљке ове биљке се сматрају храном и лековима, што је познато нашим даљим прецима. Ниједан век и миленијум нису потрошени на побољшање овог поклона природе.

Један од научника укључених у ово, је родом из завичаја САД – Красохина Светлана Ивановна: она основала не само професионални домаћи узгој културе грожђа, али и узвишен домаће вино расте до невиђених висина.

Светокхин СИ

Светокхана Светокина се односи на наследну династију винара и узгајивача. До данас, не постоји грожђа љубавник, који не познаје свог оца – Кострикин Иван Александрович, јер он ставио не само све своје животе у стварање нових сорти биља, али и постао оснивач руске школе селекције грожђа. Пошто је апсорбовала сву њену љубав према лозу од свог оца, Светлана Ивановна је одлучила да настави свој посао. Светохана Ивановна Светокина

Да ли знате? Узгајање грожђа човечанство је трајало пре око 6-8 хиљада година: то доказују елоквентни налази археолога на територији Грузије. Зато се вина сматра једним од првих култивисаних од старих човекова биљка.

Светлана Ивановна је дипломирала на Кубанском државном аграрном универзитету 1995. године, чији су зидови помогли да постане сертификовани дипломант из области повртарских и грожђанских култура. Но, упркос овоме, рад на селекцији грожђа започео је 1988. године, под будним очима њеног оца. По завршетку високог образовања, Красохин ради на својој докторској дисертацији, коју успешно брани 2001. године и постаје кандидат науке у специјалности “Воћарство, виноградарство”.

Диплому кандидата за науку отвара јој нови корак у развоју омиљеног бизниса, а ускоро млади научник производи велики број успешних сорти грожђа унутар зидова Сверодног научног института за виноградарство и виноградарство. Због тога је убрзо након што се саднице грожђа Красокхинои почеле окретати као аматерски вртларци, као и велика индустријска предузећа.
Светохана Ивановна Светокина
До данас је Светлана Ивановна докторица, научни сарадник у Лабораторији за узгој и ампелографију, у којој ради на увођењу нових сорти култивираних биљака изолујући генетске изворе биолошки вредних особина.

Да ли знате? Грожђе и производи од њега имају снажан цхолеретиц ефекат. Ова имовина се активно користи у лечењу многих болести јетре.

Главна предност Красохине је 9 технички вредних сорти грожђа, у селекцији којих је директно учествовала, а 150, које су у одобравању. Поред тога, професионално искуство стечено током година помогло јој је да постане ауторка приручника на столовима ове биљке и направи 2 едукативна филма о грожђу и различитим хибридним формама.

Светлана Ивановна постала је призната стручњакиња у области сорте грожђа и њеном чистом селекцијом. Све ово је допринијело чињеници да је Влорокхина постао главни домаћи консултант винарија о процесима селекције и узгајања оптималних сорти техничких сорти биља.

Познавање и уважавање винара добило је селекционе радове Павловског, Краинова.

Популарне сорте

Када је у питању Светлана Ивановна Светокина, већина вртларара има повезаност са елитним грожђем и карактеристичним сортама. Они првенствено укључују стоно и техничку зимско-тврђаву врсту са повећаним приносом, малим бројем јамица и лаганом, али изразитом мускатном аромом. Плодове таквих биљака карактерише пријатан, осетљив укус и побољшане техничке карактеристике за производњу алкохолних и безалкохолних пића.

Да ли знате? Да бисте направили једну бочицу стварног високог квалитета вина, потребно вам је око 600 грожђа.

Сеедлесс

Сеедлесс сорте су једна од најпопуларнијих међу нашим сународницима, пошто имају угодан мушкатни укус, сочни и скоро потпуно лишени костију. Ова карактеристика постала је један од главних разлога који су пружали неустрашиве врсте популарној популарности обичних људи и огромних производних газдинстава.

Међу радовима Красохиноја, најпопуларније сорте су:

  • Ассол: грожђе, које има просечан рок доспијећа (око 130 дана). У умереној клими, бобице сазревају у првој половини септембра. Грмови величине нису велики. Грожђе је велико, тежине до 700 г, мале бобице. Маса просечне јагодице је око 3 г, припадају другој класи неуспјеха. Облик јагода је благо подолговат, на врху је оштрење, у већини случајева боја је светло розе боје. Окус је пријатан и потпун. Целулоза је сочна. Плодови на грму нису већи од 60%. Сорта је отпорна на пламенску плесну;
  • Кисхмисх Новоцхеркасскии: постројења средњег или касног сазревања. Оптимално време за добијање првих усева у зони климатске зоне је почетак септембра. Грожђе није велико у величини, тежине око 400 г. Јагоде су средње величине и припадају 4. класи бескрајности. Тежина просечне јагодице је у границама од 3 г, а њихов облик је овалан, повремено овалан. Боја плода је у границама ружичастих нијанси. Каша је месната и сочна, укус је интегралан, број воћних пужева варира између 70-90%. Разноврсност је отпорна на сиву гнилобу и низак пљусак;
  • Иасиа: једна од најновијих сорти, бобице сазревају рано, најкасније до краја јула. Грожђе је велико, њихова тежина је у опсегу од 600 г, ау неким случајевима и до 1 кг. Јагоде су велике, маса од 1 бобичастог воћа је 5-6 г, овалне по облику, преовлађују боја љубичице. Каша је сочна, месната, са укусом целог муската. Грожђе припада класи 1-2 неједнакости. Број воћних плодова је у границама од 70 до 80%. Сорта је отпорна на микозу различитог поријекла.

Кантине

Следећи најчешћи тип грожђа “Красохино” су сорте столова. Упркос својој младости, активно су освојили кућне парцеле, а такође су постали нераздвојиви део бројача многих продавница.

Најпопуларнији од њих могу се назвати:

  • “Алека”: сорта која сазревава рано (не више од 120 дана). Грмља су велика, кластери су велики, достижући масу од око 1 кг. Бобице су бијеле и прилично велике, што је врло запажено на позадини других сорти, овалног облика. Њихова просечна маса је у року од 14 г. Месо је густо, сочно и меснато. Окус је пријатан. Број воћних поседа не прелази 60% укупне масе. Разноврсност није оштећена оспама и показује значајну отпорност на патогене сивог гнијезда, стварне и лажне прашње;
Важно! Ако сте предузели мере да култивишете сорту “Алек” на својој локацији, запамтите – ова биљка најбоље се развија на јужним и западним падинама.
  • “Талисман”: плод биљке сазрева рано (не више од 130 дана). Грожђе су мале, али достиже просечну тежину 800-1100, плодови су веома велики, што је много голим оком: просечна тежина плода је у распону од 11-15, са пуним повлачењем лаких нијансе бобица (углавном беле). Окус је интегралан, уз потпуну зрелост према општем укусу додата је бела боја мушкатног орашчића. Број воћних плодова приближава се максималној оцени и износи око 70-90%. Отпорност на пламенску плочу и сиву густу повишена;
  • Золотинка(Галбен Кнов): рана варијација умерене ширине, која зори током 110-120 дана. Грмови су високи. Ларге грозд, али њихова тежина не прелази 700 Бобице су велике, њихова просечна тежина не више од 8 г Облик су заобљене или овалне, разноврсне боје бобица је у меке зелене нијансе. Воћност паса не прелази 80%. “Золотинка” показује отпорност на сиву гнилобу и низак пљусак.
Важно! Једно од главних правила за раст разноврсне “Золотинка” је правовремено јурење младе биљке: штити грм из сложеног ткања грана.

Технички

Техничке сорте грожђа Влорокхино заузимају више од једног каталога, али најпопуларније су само неколико. Они су успели да освоје произвођача пре свега високим приносом и повећаним технолошким карактеристикама, у односу на конкуренте. Међу њима вреди напоменути:

  • “Платовски”: врло рано грожђе, период његовог зрења не траје више од 115 дана. Грожђе је средње величине, а њихова маса не прелази 200 г. Бобице су мале, округле, њихова маса није већа од 2 г. Боја боје је претежно бела, али на сунцу се појављује карактеристична ружичаста боја. Месо је сочно, горњи слојеви бобица одликује танка, али чврста кожа. Окус је пријатан и хомоген. Број воћних плодова достиже 85%. Разноврсност показује отпорност на озбиљне мразе (до -29 ° Ц), као и на сиву густу, лажну и стварну пепелу, филоксера;
Важно! Да би се постигли високи приноси, биљке сорте Платовски морају бити подвргнуте благовременој пасинкованииу и уклањању старих погаца.
  • Мускат Придонски: касније сазревање грожђа (не прије прве половине септембра). Грожђе је мало, њихова просјечна маса не прелази 250 г. Бобице су мале, округле, углавном зеленкасто бијеле, меснате и сочне. Њихов укус је уједначен, садржи запажен напитак мошуса. Плодност пуцања достигне 95%. Разноврсност показује отпорност на тешке мразе (до -27 ° Ц) без додатног склоништа, а такође није подложан филфорерима. У производњи “Мускат Придонског” производе добро пенушаво вино. Мускат придонски

Грожђе селекције Светокхине СИ се са правом може сматрати истинским посједом домаће пољопривреде. Биљке добијене током напорних експеримената су одличне за испуњавање својих циљева, што је посебно важно за техничке сорте културе. Упркос обиљу страних аналога, само сјемење “из Вере” ће помоћи да се у нашим географским ширинама расту стварно богат укус за жетву.