Како задржати пилиће у зимској сезони


За задржавање пилића у зиму, неопходни су одређени услови. Олово треба да створи повољно окружење, а онда ће птица захвалити својим трудовима да редовно стављају јаја или додају тежину. Како створити оптимално окружење за држање пилића код куће, научићете из нашег чланка.

Карактеристике понашања пилића у зимском периоду

У процесу узгајања перади неопходно је посветити посебну пажњу условима њиховог одржавања. Дакле, током лета са овим обично нема тешкоћа, али након хладног снопа се понашање птица такође мења.
Садржај пилића у зимском периоду

У летњој бриги за њих спада велика количина зеленила у исхрани и колико слободног кретања отвореног подручја (пожељно је направити ограду од различитих предатора). Резултат одговарајуће неге је добро здравље и висока продуктивност птица.

Међутим, с почетком хладног времена, фармери перади примећују значајан пад производње јаја код кокошака. То је због чињенице да за одржавање неопходне телесне температуре, пилићи конзумирају више енергије и померају мање, постоји повећана потреба за додатним минералним и витаминским елементима.

Такође, понашању птица утиче недостатак зелене хране и смањење дневног времена.

Да би се одржала добра стопа постављања јаја у зимском периоду, неопходно је правилно организовати своје место подршке. На крају крајева, ту је да ће пилићи потрошити 80-90% свог времена.
Садржај пилића у зимском периоду

Припрема мјеста притвора за зиму

Много пре почетка хладног времена, потребно је почети припрему локације за зимско одржавање пилића. Сада идемо да одредимо какви би били услови за држање живине и како их пружити.

Цооп

Ово је најефикасније место за одржавање, посебно ако има поуздан и добро осмишљен дизајн. Требало би да одржава оптималне услове за зимовање пилића.

Ови услови укључују:

 • режим температуре, који се мора константно одржавати у распону од +12 до +18 степени;
 • препоручује се одржавање влаге у опсегу од 60-80%;
 • Ваздух у сточарству треба стално да се ажурира, али не смеју се радити на нацртима;
 • освјетљење – зими, пилиће требају додатни извор свјетлости, свјетлосни дан пилића би требао трајати 14 сати или више.

Садржај пилића у зимском периоду

Прије припреме куце за зимовање, потребно је дезинфиковати просторију. Ово се може урадити помоћу креча. Развија се у размери од 2 кг на 10 литара воде. Добијени раствор се третира са свим површинама.

Сазнајте како да изаберете приликом куповине кокошињац, како да се изгради кокошињац са својим рукама, како да се изгради кокошињац са својим рукама, како би на окупу, како направити вентилацију у кокошињац, како организовати гнездо за пилиће.

После дезинфекције кукуруза, неопходно је извршити увид у нокте и пукотине који ће омогућити прехладу. Све пукотине треба добро заптити. Прозори, ако их има, морају бити чврсто затворени.

Једноставне акције за уклањање нацрта ће заштитити перутане становнике кокошје од болести и повећати њихову продуктивност. Поред тога, то ће помоћи одржавање константног температурног режима.

Да ли знате? Нешушки леже јаја само у свјетлу дана. Ако дође време за комуницирање, а у кокошији је тамно, онда ће чекати дан или тренутак када се светла укључе.

Садржај пилића у зимском периоду

За осветљење неопходно је поставити лампе, која ће такође служити као средство за додатно грејање собе. Приликом инсталације, треба да изаберете место како птице не би могле да се повреде или оштете опрему.

Ако у вашем подручју постоји систематско искључивање светлости, препоручује се да инсталирате додатни генератор. То ће избегавати стресне ситуације код птица које могу довести до прекида производње јаја или довести до губитка тежине.

Да бисте додатно уштедели енергију, можете подесити тајмер који ће прилагодити трајање дневних сати код птица.

Ако нема топлих просторија

Пилићи су нежна птица која се добро прилагођава различитим условима. Због тога се могу држати у било којој просторији, главна ствар је осигурати оптималне услове за њихово одржавање. Дакле, неки фармери перади користе за ту сврху гаражу или пластеник.
Садржај пилића у зимском периоду

Простор, који није загрејан, треба да одржи одређени режим температуре. Као просторијама Помоцно грејање, где је зимска температура нижа од 10 степени, може се користити гасни пиштољ, “пећ”, електричног грејача или инфрацрвеног лампу.

Да се ​​пељи перо не замрзне, неопходно је поставити легло. Може бити слој сламе или пиљевине дебљине 5 цм. Међутим, не треба мислити да ће такав легло штитити пилиће током цијеле зиме.

Он је способан да акумулира влагу, а акумулацијом је неопходно налијети нови слој. Током разлагања, међукатлон ће произвести топлоту, али ствара повољне услове за умножавање патогених бактерија, па је неопходно периодично очистити колач.

У процесу живота, пилеће ђубриво емитује амонијак. За заштиту птице од токсичних емисија неопходно је обезбедити додатну вентилацију простора.
Садржај пилића у зимском периоду

Приликом дизајнирања и стварања вентилационог система потребно је поставити регулациони вентил. То ће омогућити контролу улазног ваздуха у просторију.

Ако се постројење користи као пилећа кола, онда се слој снијега може сипати преко његових страна. Овај слој ће омогућити задржавање топлоте у просторији.

Садржај пилића у зимској сезони

Такође треба посветити посебну пажњу исхрани и правилности храњења, ходања и дневног режима. Ова питања су важна у периоду хладног времена и повећаног недостатка у исхрани.

Напајање

Зими су пилићима потребна уравнотежена и пажљиво осмишљена исхрана. То ће им помоћи да обезбеде исту количину јаја у љето и зими, а бројлери ће вам омогућити да брзо добијете тежину.

Смањење нивоа постављања јаја код кокоши несница је због чињенице да пилетини треба више храњивих материја за обликовање јајета. Са почетком хладног времена, ресурси птица се брзо опадају и, сходно томе, смањује се јачина јаја која може срушити.

Да ли знате? Несушка може да утврди које јаје је покварено. Ако у следећој колекцији јаја пронађете неке у близини гнезда, највероватније су они разваљени.

Да расте слојеве зими потребна је квалитетна мешовита храна, која ће садржати оптималну комбинацију свих потребних елемената, витамина и чак иу неким случајевима лекова. Таква храна се може купити на тржишту птица.

Међутим, ако не можете купити такву мешавину, онда можете припремити мешовиту храну. Приликом припреме, потребно је уравнотежити између протеина, масти и угљених хидрата. Такође вриједи користити додатке витаминско-минералним додацима.

Исхрана пилића мора бити присутни житарице (кукуруз, овас, јечам и пшеница), махунарке, и месо и риба брашно, со, креч, креда. Житарице треба дати додатно. У овом облику, они се дигирају дуже и обезбеђују одговарајући ниво енергије дуже време.

Сазнајте шта треба да буде храњење пилића него хранити кокошке неснице.

Као и свака друга животиња, пилићима је потребна различита дијета. У том смислу, вреди их дати свеже или кувано поврће. Употреба влажне крме је дозвољена ако се припремају на основу топле воде.

Уравнотежена исхрана пилића може да обезбеди биљно брашно, које садржи свеже резане зелене и све неопходне витамине и минерале.

Храњење

Птице за храњење се препоручују 2 пута дневно.

Стога је неопходно поштовати редослед храњења: у првој половини дана даје мешовиту храну, а увече – житарице. Такође, не заборавите на производе који олакшавају процес варења. Такви производи укључују: пијесак, шкољке или шљунак.

Важно! Зими власници живине могу да се суоче са изгледом меке јаје. То је због недостатка калцијума у ​​телу пилетине, тако да је потребно повећати количину минерала.

Вода је од посебне важности у исхрани птица. У хладном стању, алкохоличари могу замрзнути, тако да је вредно редовно мењати. Не препоручује се хладна вода, јер то може довести до проблема са здрављем кокоши. Најбоље је сипати топлу течност.

Паддоцк

Ако птица не обезбеди оптималну количину физичке активности, трпиће и здравље пилетине и његова ефикасност. Упркос ниским температурама, животињама је потребна одређена количина сунчања.

Витамин Д, који прима пилиће током шетње, промовише апсорпцију калцијума од стране тела. У том погледу, Искусни узгајивачи перади препоручују да се кокошке ноћи морају обезбедити 10-15 минута сваког дана.

Место за зимску шетњу је птица која не дозвољава слободно кретање око локације и штити их од пљачканих животиња. За оптималну шетњу препоручује се постављање дрвених подова и сламе у кућиште, што штити шапе од смрзавања.

Важно! Ако температура околине пада испод -10 степени, не препоручује се пилићима у шетњи, јер птица може замрзнути своје шапе. Идеални период за ходање је отапање.

На територији ограде потребно је обезбедити место за пепео и песак. На свежем ваздуху, пилићи спроводе хигијенски третман перионице. Пепео и песак доприносе чишћењу перја, што спречава репродукцију паразита.

Дневни режим

У лето, режим дана пилића је упоредив са светлосним даном. Међутим, када је скраћено трајање дана, живина смањује период буђења и често ова чињеница утиче на њихову производњу јајета. Смањите ефекат овог фактора на минимум вештачко осветљење, које вам омогућава да прилагодите кокоши неснице.

Оптимални почетак дана зими требало би да почне од 6 до 9 часова. Вештичак почетка периода буђења може бити вештачко осветљење. У овом интервалу препоручује се храњење живине и замена воде топлом водом.

Ноћ долази у интервалу од 6 до 21 часова, овај период је праћен искључивањем светлости. Дакле, трајање дана ће бити 12-14 сати, што се сматра оптималним за пилетину.

Поштовање дневне рутине може олакшати привремени реле, који ће аутоматски укључити и искључити осветљење. Прибављање кокошака таквом режиму је боље од новембра.

Карактеристике садржаја

Стварање оптималних услова за држање пилића у зиму ће им омогућити да лако преносе зимску прехладу без стреса. Међутим, вреди узети у обзир неке особине њиховог садржаја.

Неиусхек

Зими, како би се осигурало да пилићи носе исту количину јаја, потребно је пратити своје легло. Не треба га сакрити и прикупити на једном месту. Да би се то избегло, потребно је редовно итавати помоћу грабуље.

Сазнајте о већини јајних пасмина кокошака, како правилно одржавати кокошке неснице и како се расе кокошке ноћи, и како повећати јајну поставу кокоши, зашто кокоши не носе јаја, зашто кокоши носе мале јаја.

У јесенском и пролећном периоду, вреди постепено повећавати и смањивати трајање светлосног дана у кокошији. Такав процес штити птицу од стреса и, сходно томе, неће трпјети полагање јаја.

Веома је важно благовремено сакупљати јаја. У супротном, кокошка ће допунити недостатак хранљивих материја из јајета. Вечерњи оброци треба да садрже зрно, које ће се прочистити ноћу и загрејати птицу.
Кокошке кокошке

Не заборавите на хигијену пилића. У одлагалишту који се акумулира у кући кокоши створени су оптимални услови за умножавање патогена. Стога је веома важно редовно чистити кућу.

Да ли знате? Истраживачи на Натионал Геограпхиц-у су показали да пилићи могу комуницирати једни са другима. А оно што особа схвата како кличе или клика са кљуном је заправо говор. Успели су да доделе око 30 одвојених фраза, почевши од “време је да ја положим јаја” и “опасност, предатор следећи”.

Пилићи

Узгој живине није ограничен на кокошке неснице. Одгајивачи перади често расе пилећег меса. Ове стене у кратком временском периоду могу да добију до 2,5 кг, али у поређењу са њиховим рођацима, захтевају бригу.

Такође ћете бити корисни да знате како да узгајате пилиће сами, како узгајати пилиће са инкубатором, како и како да храните пилиће, како да спречите и како поступати са пилетином.

Одговарајућа нега укључује 2 фазе:

 1. Прва фаза захтева одржавање младих пилића у малом кавезу, пожељно са палетом, што ће олакшати чишћење. Употреба такве ћелије обезбеђује положај чаша за пиће и хранача извана. Друга опција може бити традиционална употреба кутије или мале ограде у топлој и грејној соби. Али има неколико предности коришћења ћелије. Прво, ћелија није једнократно. Друго, спољашње уређење корита и пивара ће спречити просипање воде и просипање хране (што је посебно важно у хладном зимском периоду).
 2. Други епап подразумева садржај већ одраслих појединаца у поду. Не постоје посебне потешкоће у његовом стварању, међутим, потребно је изабрати право место.

Садржај пилића

Обе опције треба да обезбеде основне услове за оптималан садржај пилића:

 • децкинг – Што се тиче кокоши несница, она игра важну улогу и може укључивати и дрвени поклопац и слој сијена или пиљевине, а његова дебљина мора бити најмање 10 цм;
 • Расвета – природно светло за пилиће није довољно. Боље је да им обезбеде кружно осветљење, које ће такође деловати као грејач;
 • грејање – треба обезбедити сталан извор топлоте, који може бити камин или гријач. У првим данима температурни режим треба држати у распону + 35-36 степени, а већ за два месеца постепено ће се смањити на + 18-20;
 • храњење – Извори хране и воде би требали бити слободни;
 • сигурност – Неопходно је избјегавати стрес, јер бројлари имају прилично срамежљив карактер. У стресној ситуацији, они се нагибају у групе и могу осрамотити једни друге. Још једна негативна посљедица стреса је губитак масе;
 • хигијена – место држања пилића захтева сталну пажњу. Требало би да буде чисто и суво, што ће птицу штитити од болести.

Садржај пилића у зимском периоду

Важан фактор је исхрана и режим исхране. Пошто се ове птице узгајају за месо, онда их треба редовно хранити и балансирати, у ком случају ће брзо добити тежину. Однос пилића треба да садржи мокра храна, поврће и житарице.

Храњење је потребно 3 пута дневно. Током дана, требало би да дате кашу, која ће се састојати од кувано поврће, сијечено сено и брашно, на примјер, јечам. Још 2 оброка обезбеђују храну кукурузом. Не заборавите на комплекс витамина и минерала. У мокрој храни препоручује се додавање пекарског квасца и креде.

Светлосни дан за пилиће бројлера треба бити најмање 18 сати дневно.

За брзо повећање телесне тежине, препоручује се употреба више жуте хране у исхрани, што ће омогућити да поједете сву предложену храну за 30 минута. После јела, храна се уклања, тако да то није маца, а осветљење је пригушено. Смањивање светлости помаже у смањењу активности птице, и додаје тежину.
Садржај пилића бројлера

Одржавање живине захтева пажњу, али темељна припрема за зиму ће олакшати рад. Овај садржај пилића у зимском периоду може се назвати прилично проблематичним послом. Међутим, она је у могућности да обезбеди свеже јаја и месо током целе године.

А за предузетнике, ово може бити добра основа за стварање свог посла.

Повратне информације од мрежних корисника

Пилићи имају муљ у јесен-зимском периоду, тако да не могу пливати, а љети неће. А, што се тиче грејања куће у зимском периоду, можете уштедјети на загревању, учинити природно гријање. Дакле, на крају лета прелијемо 20-25 сламки на под, а онда га не уклонимо до пролећа, све док температура на улици није позитивна. Прво, легло се постара, захваљујући пилећим подмазама, а тек онда ће почети да се загреје, а топлоту ће дати кући, што ће бити довољно да одржи неопходну температуру у кући. Али, кућа за домаћинство треба да буде опремљена нормалном вентилацијом довода и издувних гасова, за долазак свежег ваздуха.

ириска
хттп://ввв.форумфермер.ру/виевтопиц.пхп?п=129#п129
Чувај се на плочи. Ја храним двапут дневно сувом пшеником. Уместо воде, то је снијег. Дају грану од јаја, доломита. Увече и увече укључујем светло. Кокоши ходају сваки дан на снегу. Млади пилићи, рођени у мају, сада су на путу свакодневно.

Љубав
хттп://ввв.форумфермер.ру/виевтопиц.пхп?п=344#п344