Како разликовати животињску патку од жене

Драке Индотка
Није тајна да мужјаци и женке Индотестова захтевају посебне услове одржавања и неге које се разликују једни од других. За одређивање пола ових птица у раним годинама је веома тешко чак и за искусног узгајивача перади. Али, пошто расте, добијају јасне разлике у изгледу, понашању и чак гласовном тимбре. О овоме и разговарајте детаљније.

Спољне разлике

Мушкарац је, по правилу, већи од жене. Његова тежина је у просеку 5-6 кг, патка тежи мање од 3 кг. Дрејк има дебели дуги врат, моћну груди, јака крила, масивно чело, велика заобљена глава. Патка изгледа елегантније, њено тело није толико развијено.
Мушко и женско

По кожи и боју

Кожа на глави Индотке је такође посебна карактеристика. Мале кожа има светлу црвену боју, осетљив на додир су много дебљи и грубљи, има и виси део који покрива очи благо.

Важно! Дрвеће имају раст на кљуну.

Жене имају мање свијетлу кожу, а подручје између очију, које је без перја, мало покрива свој уредан кљун.

Сам пиринач је оштрији у драке, жена има лаган и непривлачан изглед. Мушкарци имају гребен на врату, изграђен од дугих перја, као и брадом, него што су патке лишене. Перје на репу јачег пола стварају заобљен облик, док је код дама равно и равно.

Да ли знате? Дивље патке су способне да зароњују до дубине од 6 м током ловства.

Понашање

Одводи већ почињу да показују агресију у 7-14 дана живота.
Драке Индотка

Они су и даље лоши, не само у односу на појединце своје доби, већ и њихове старије пратиоце. Патке су мирније и страховите – крију се од људи, агресивних мушкараца и других животиња које нису поверљиве.

Такође ћете бити корисно да се упознају са карактеристикама расте индоуток као развод индоуток код куће, како и шта да се храни индоуток, када су почели да јуре индоутки како инкубације јаја морају да прођу приликом резања индоуток меса.

Током шетње и када расту, мушкарци мењају своје понашање. Увек су пустили жене да иду, чак и кад пливају. Дрејк може бити испред патке, само ако је пропустио из вида. То се дешава углавном током излучивања јаја.

Гласом

Индотестови се такође разликују једни од других у гласу.

Важно! Женске женске индоктриније су лишене способности да се шишају.

Жене су, по правилу, мирне и објављују само карактеристични звук “ук”. Одводња практично стално нестаје. Ако осећају опасност, шири се волумен.

Драке Индотка

Сексуална идентификација

Постоје три главна метода за одређивање пола Индотест, који активно користе искусни фармери:

  1. Узми патку у своје руке. Прсти нежно отварају клоаку, помножавајући га према постављању гениталија. Ако видите мали степен (величине пројекције од 2 мм), а затим држи у рукама мушкарца, а ако псевдопениса не види – то је женско.
  2. Држите паче за ноге наопачке. Дрејк почиње да се окреће у настојању да разгледам, патка ће висити непокретан, смеју да се крећу.
  3. Најстарија метода је дефиниција гласом. Птица се покупи и слуша звуке које производи. Ако чујете само шиштање, имате мушке у рукама, квак је женско.

Индотецкс

Одређивање пола Индоцхинесеа није тако једноставно, али то је неопходно у раном добу – иначе резултат неће задовољити вас.

Да ли знате? Патке у лету могу да досегну брзину преко 100 км / х.

Неправилна брига о птици може довести до формирања истополних парова. Жена може постати доминантна и почети да се понаша агресивно.

Због тога је веома важно посветити дужну пажњу сексуалној идентификацији пака.