Како направити пилиће за пилиће из боца с властитим рукама

Чаша за пилиће за пилиће
Вода за пиће је укључена у листу незамењивих уређаја за узгајање кућних пилића. Овај производ није нужно купљен у готовом облику, већ се може израдити сопственом руком од материјала доступних на фарми. А процес производње је прилично једноставан.

Карактеристике алкохоличара

Главна имовина чаше за пиће направљена од бочице је погодност за власника током одржавања, као и удобност птице током рада производа. Попуњавање воде, замена течности и прање не би требало да буде праћено било каквим потешкоћама, поготово ако има много птица у кокошији, а често се сервирају. Једноставност одржавања домаћина је да се пакет за воду слободно попуњава. Поред тога, уређај треба правилно да извршава своју главну функцију – пилетина треба да пије воду без препрека.

Важно! Телу пилетине није дехидрирано, свакодневно је потребно снабдети око 0,5 литре воде. Количина течности треба прилагодити у зависности од временских услова и исхране. У летњој сезони прелијте више воде у пијацу, као и са повећаним порцијама суве хране у пилешком менију.

Посебну пажњу треба посветити сигурности објекта. Бортици не би требали бити оштри, тако да пилетина није огребана и не сече. За ту сврху ивице су савијене или обрађене правилно.

Што се тиче материјала, у овом чланку разматрамо конструкцију само пластике. Овај материјал није оксидиран и не представља пријетњу птици. Осим тога, пластично добро толерише влажно окружење. Због тога се не бојте се да ће пластична пивара бити опасна по здравље.

Чаша за пиће пластичне бочице

Препоручујемо да научите како направити посуде за пиће за пилиће сами.

Уређај мора бити отпоран на превртање. Када је вода скоро празна, птице се обично бацају на њега. Да би се осигурало да се конструкција не савија и преврне, чаша за пиће је чврсто фиксирана или је тешка тежина.

Стање њиховог здравља зависи од тога колико је чиста вода коју пилићи конзумирају. Главни резервоар са водом треба бити што је могуће више изолован тако да птица не уђе у њега и не затвара воду на било који други начин. Ово ће смањити опасност од штетних микроорганизама који улазе у течност.

Да ли знате? Древна пилетина араукана носи плава или зеленкаста јаја. Овај надимак је добио птицу у част индијског племена из Јужне Америке, одакле долази ова врста. Невероватна боја шкољке настала је због инфекције вирусом који је уградио у ДНК домаћина ген који је доводио до прекомерне концентрације у пигментној љусци жучке биливердин. Ова чињеница не утиче на квалитет јаја, осим у боји се не разликује од уобичајених узорака.

Једноставан вакуумски напитак из флаше

Вакумска конструкција, како то називају, снабдева водом са вакуумом. Истовремено, вода улази у посуду за пиће кад је то неопходно. Чим птица напије воду, капацитет се поново напуни. Овај тип пивара је веома једноставан.

Алати и материјали

Да бисте саставили једноставну вакуумску структуру, потребно је да се рукујете следећим материјалима и алатима:

 • 10-литарска пластична боца са поклопцем;
 • Било какво јело средњих дубина, у које ће се ставити 10-литарска бочица (купка или слив);
 • шиљак или нож за писање.
Кокошима су задовољни својим власницима са добрим растом и продуктивношћу, вредно се бринути о простору за њихово узгајање. Научите како изградити кокошку кућу, самостално опремити вентилацију и освјетљење, направити гнезда за кокошке неснице.

Процес производње

Корак по корак инструкција:

 1. У бочици користите канцеларијски нож или шил за пробијање рупа. Пречник рупе је 6-7 мм, а растојање од дна мора бити око 5 цм. Међутим, растојање од дна зависи директно од базена у који ћете потопити бочицу. Ако је довољно дубоко, тада, дакле, и рупа треба направити мало већу.
 2. Пијанац

 3. Напуните бочицу водом и ставите у изабрани базен.
 4. Чврсто затворите контејнер са поклопцем.

Вода ће престати да тече из бочице чим ниво течности дође до отвора.

Овај производ може бити изграђен из бочице од 5 литара.

Да ли знате? Познато је да црвена светлост дозвољава да угаси агресију пилића. Због тога, у осамдесетим. Прошлог века, компанија АнимаЛенс (САД) је произвела црвене контактне леће за контакт са пилицама. Претпостављено је да ће производ помоћи у спречавању агресије птице. Међутим, алат није био популаран међу фармерима, јер су њихове кокошке ношње потпуно слепиле. Дуго пре овог (1903) амерички Андрев Јацксон дизајнирао је наочаре за пилиће. Једном су се масовно продали широм Америке, али данас такве Уређај је прилично тешко наћи на продаји, ау Великој Британији они су потпуно забрањени.

Сложенија варијанта вакуумског пијаца из флаше

Бочицу за пиће из пластичне бочице може се направити у складу са компликованом шемом.

Алати и материјали

Требаће вам:

 • 2,5-литарска пластична боца;
 • 5-литарска пластична боца;
 • 2 вијка;
 • шил и клерички нож;
 • одвијач.

Процес производње

Корак по корак инструкција:

 1. Из бочице од 5 литара бит ће вам потребан само горњи део са поклопцем. Да бисте то урадили, обришите га, остављајући ¼ на врху.
 2. Обрезивање пијаца

 3. Од капацитета 2,5 литра, одвуците поклопац и причврстите га вијцима унутар поклопца из велике бочице. Затим завртите производ са поклопаца на врат бочице од 5 литара.
 4. Направа за пиће

 5. У горњем делу мањег контејнера направите рупу пречника 6-7 мм.
 6. Окрените мању бочицу и спустите га у резани велики контејнер, навојем поклопца. У будућности, сипати воду у 2,5-литарску бочицу, поново га одвуците са мањег поклопца.
 7. Вода излази из рупа, направљена раније у мањој бочици, и попуњава велику бијелу посуду до нивоа на којем се налази рупа.
 8. Прикључујемо се на базу

 9. Обуците пиће на подлогу (на пример, зид) и спремна је за употребу.
Важно! Робови резане бочице од 5 литара увек морају бити постављени изнад рупа за пролаз воде.

Бубрежни пијанац из бочице

Прогресивна и популарна је метода брадавице која пије стоку. Размотрите најлакши уређај овог типа.

Алати и материјали

Да бисте изградили брадавице, припремите:

 • 5-литарска бочица;
 • једна брадавица;
 • шил и клерички нож.
Научите како изградити коктел за зиму својим рукама.

Брадавице

Процес производње

Изградња се врши на следећи начин:

 1. У поклопцу бочице од 5 литара користите шлук за пробијање рупа.
 2. Убаците брадавицу у поклопац

 3. Убаците брадавицу у њега.
 4. Дно пластичног контејнера је потпуно исечено тако да је лако додати воду у бочицу по потреби.
 5. За удобност и издржљивост, поправите примљену конструкцију на било којој подршци.
 6. Пијаница за брадавице за пилиће

Надамо се да су нас савјети и препоруке помогли да разумете суштину технологије за сакупљање пилетина. Домаћи производ значајно ће смањити финансијско оптерећење за вашу економију и истовремено ће задовољити ефикасност и лакоћу одржавања. На крају крајева, само изменом система пијења, можете значајно побољшати хигијену у кући за живину.