Како користити Реглон Супер: упутства за употребу


Процес подизања ових или тих биљака није увек лак, али се у току фазе бербе појављују неке потешкоће. Због тога, за лако чишћење локације, стручњаци су развили препарате за сушење – то су алати који помажу да се изборе са најтраженијим усевима, а затим их сушите на виновој лози. Један од ових сушара, звани Реглон Супер, биће разматран касније.

Опис и састав

Хербицид “Реглон” се односи на класу десиктана за контакт који се користи пре жетве. Он ефективно уништава ћелијске мембране култура, због чега се у потпуности исушују. Главни утицај на биљке има део диквит дроге – супстанце које се распада брзо у додиру са биљке, тако да може безбедно да се користи на семена и хране усева без страха од могућег тровања.

Процес вештачког “сушења” помаже у контроли јединствену сазревање усева, што позитивно утиче на жетву, ако све биљке су у истој фази зрелости, а затим подесите опрема није потребно.

Да ли знате? Такозвани “мравови од лимуна” садрже мравље киселину, која је у ствари и хербицид. Убијају готово све зелене калеме (осим Дуроиа хирсута) убризгавајући поменуту супстанцу у своје лишће.

Сфера примене сушара

Значи “Реглон Супер” се користи за сушење веома различите културе: сунцокрета, пшенице, лана, цвекла, кромпир, уљана репица, грашак, као и техничке и крмног биља. Одлично за улогу хербицида за заштиту одређеног броја усјева од годишњих дикотилодних и грејних корова.

Предности овог лијека

Упркос великом избору десиктаната на модерном тржишту, “Реглон Супер” се истиче на њиховој позадини због сљедећих предности:

 • У року од 10 минута након употребе, препарат неће бити опран од стране нагле кише и моћи ће да ефикасно настави свој рад чак и на температури од +28 ° С.
 • Уз помоћ, биљке сазревају брже и равномерније, што значи да их можете очистити у свим временским условима иу најбољем могућем времену.
 • То је један од најуспешнијих лекова ове врсте, који вам омогућава да ишчете на чишћење територије након 5-7 дана након обраде усева.
 • Смањење влажности семена које се обрађују смањују трошкове процеса сушења и смањују губитке при сјемању семена.
 • Позитивно утиче на повећање приноса, побољшање квалитета семена и очување садржаја уља.
 • Помаже у заустављању развоја и ширењу познатих болести као што су сиво-бијеле гнилобе сунцокрета, кашњење кромпира итд.
 • Заједно са култивисаним биљкама, лек такође исушује коров, што олакшава укупан процес сјече.


Мислим да су многи баштовани ће се сложити да је такав списак предности више него довољно да користите наведено средство за сушење “Реглон Супер” на сајту, није ни чудо што је ово лек је стекао огромну популарност међу пољопривредницима.

Важно! При третирању зелених плантажа било каквом хемијском припремом, чак и ако не припада веома опасном, важно је да се заштити од својих ефеката. Уверите се да користите маску за лице, рукавице и заменљиву одећу, која на крају поступка одмах треба опрати.

Компатибилност са другим лековима

Приликом обраде усева може бити комбинација средстава описани резервоаре са фунгицидом “Схирлан”, али помешан са другим пестицидима (фунгицидима или инсектицидима материја) је јако непожељно, због неусклађености правила коришћења. Тхе Танк Смеше “Реглон Супер” може такође могу комбиновати са амонијум нитрата и / или урее истовремено сушења биљке и ђубрење тло за будуће засадима.

Важно! Течност се мора периодично мешати и током обраде биљака, што ће помоћи у обезбеђивању равномерне дистрибуције лека у води. Потребно је користити готов радни раствор у року од 24 сата након припреме.

Поступак за припрему радне течности

Разређите сушилицу непосредно пре прскања усјева, користећи само чисту воду за припрему раствора. Прво налијте течност на половину резервоара, а затим укључите мешач и додајте измерену количину “Реглона” (одређује се врстом усева који се третира). После тога, потребно је допунити тачну количину течности (до пуњеног спремника за прскање) и добро испрати садржај.

Употреба: упутства за употребу

Говорећи о “Реглоне Супер”-у, као ио било којој другој дроги, не може се назвати јединственим нормама потрошње супстанце апсолутно за све културе.

На пример, за третман лана довољно је користити 1 литар композиције по 1 ха засада (обраду обављен у периоду бронзинг 85% грла у фази почетком жутој зрелости), а за семе усева кромпира потребно је 2 литара 1 хектару (обрада се врши након формирања гомоља и током згушњавања коре).

Ви ћете бити заинтересовани да уче о другим припремама за биљке, као што су “Свитцх”, “Тиовит Џет”, “Ецос”, “Немабакт”, “Актофит”, “Ордан”, “Кинмикс”, “КЕМИРА”, “Куадрис.”

За зимско и пролећно силовање потребно је 2-3 литра на 1 ха, које се користе за сазревање око 80% струготина. Сејам детеља обрађује “Реглон Супер” са млевењем од 75-80% глава, за који се троши 3-4 л средстава по хектару. Када се узгаја соја, неопходна количина препарата износи 2-3 литре (по 1 ха), а садња се обавља када се пере 50-70% зрна.

Семенски и крмни грашак преради се 7-10 дана пре жетве, за који се користе 2 литра “Реглона” за 1 ха.

Њене норме за употребу сушилице постоје чак и када се примењују на друге култивисане усјеве:

 • Шаргарепа током пуне зрелости семена (у кишобранима другог реда) и њихова укупна маса није више од 50% – 2-3 л / ха.
 • 8-10 дана пре сакупљања лука на репу – 2-3 л / ха.
 • Сточни пасуљ у периоду жутљења нижих пасуља и затамњења крака износи 4-5 л / ха.
 • Лупине уске и жуте (сјеменке) када се пије 80% зрна – 2-3 л / ха.
 • Алфалфа (такође семенског усева) током браон боје зрна 80-90% – 2-4 л / ха (за дози од 4,5 л / х, што је такође дозвољено да користи фабрику у сврхе исхране је забрањена).
 • Купус тестисе када достигну биолошку зрелост и са влажношћу семена не више од 50% – 2-3 л / ха.
 • Сешење сунцокрета на првим шупљим корпама (једнократно шкропљење ваздуха) – 2 л / ха.
 • Семе редквице током воштане зрелости сјемена и њиховог садржаја влаге су не више од 55% – 4-5 л / ха.

Након обраде усјева, сачекајте одређено време пре жетве. Дакле, за лан је 5-6 дана, детелина – 5-6, сунцокрет – 4-6, купус – 5-10, грашак – 7-10 кромпир – 8-10, ротквица – 10, трпезарија и сточна репа – 8 дана.

Брзина удара

У зависности од временских услова и физиолошког стања усева у време прераде, као и сличних показатеља након извођења, биљке су сушене 5-10 дана. Коначном резултату је утјецала и концентрација активне супстанце, односно, ако доза није прецизно примећена, лек може или радити брже или уопште не ради.

Да ли знате? Мркву јестиве апсолутно свих његових делова, почев од корена и дораде врховима, који се не могу додати само супе и салате, али и пиво чај од тога.

Рок и услови складиштења

Лек “Реглон Супер” треба чувати на месту заштићеном од директног сунчевог зрачења и при температури ваздуха не већи од +35 ° Ц. Такође је важно да се производ складишти у фабричкој, чврсто затвореној амбалажи не дужем од 3 године.

Након што сте проучили све предности коришћења лека “Реглон Супер”, сигурно ћете доћи до позитивног закључка у вези са одговарајућом употребом на вашем сајту.


Loading...