Како изградити кућу у вили с властитим рукама

Сами градите кућу

Животиња за узгој у земљи је веома популарна.

Свака врста птице треба да има своје специфично место, где се може посматрати и наглашавати.

Због тога смо одлучили да вам кажемо све фазе изградње ове структуре, као и захтеве за кунићном кућом.

Створити га властитим рукама није тако тежак посао.

Такође је неопходно запамтити да ће добро изграђена кућица за пилиће омогућити да се развије велика и, пре свега, здрава птица.

Захтјеви за изградњу куће

Није могуће узгајати птицу без куће.

Када га градите, морате размислити која ће птица живети у кући. Морате знати које материјале користити током изградње. На коју област ће заузимати живинску кућу и још много тога.

Решење о изградњи куће сведено је на две опције:

 • Користите већ постојећу зграду у својој кући као кућу. У којој треба да размотри питања као што су: вентилација куће, поправку постојеће под или Цоанда нови грађевински шахт за птице, сунчеву светлост у кућу и на општим изолације објеката, а у одсуству темеља да размотре како да спрече појаву у кући мишеви, пацови и остале мале животиње.
 • Изградња потпуно нове куће, поштујући све захтеве и препоруке.

Шта карактеристике има кунићку кућу:

За различита годишња доба постоје различити критеријуми за кућу

 • Птица може бити љето и зима, али најбоља опција је да их комбинују заједно.
 • Главни задатак овог објекта је стварање места за узгој сваке птице, као и заштита од било каквих спољних утицаја. И важно је чињеница да подручје које живи кућа живине, птице не могу да оду.
 • Ова зграда није могућа, да направите од било ког градјевинског материјала који желите. Приликом изградње потребно је користити посебне материјале неопходне за кућу.
 • Сваки план изградње куће треба да се расподеле на следећим местима: место за уређаја инкубатор, место за узгој пилића, место да расте за одрасле птице.
 • Такође, не могу да забораве о следећим питањима: снабдевање водом и храном за птице, постављање ћелија и разних оловака, и мора се водити рачуна да аутоматизацију процеса одржавања жељене температуре, влажности ваздуха, као и његову чистоћу.

Шта захтева су потребне за изградњу куће:

 • Изградња куће мора бити капитал. Који ће бити изграђени од трајних опека, блока или сличних материјала.
 • Ова структура треба да садржи неколико одељења, на пример: одељак за складиштење хране за живину, одељак за одлагање алата и тако даље.
 • Предуслов је исправно одржавање птице, његова дистрибуција различитим групама и дестинацијама.
 • Приликом изградње куће потребно је узети у обзир да постоји добро осветљење собе, добро гријање, могуће чак и подно грејање, као и регулација влаге ваздуха, вентилације и водоснабдијевања.
 • У почетној фази изградње неопходно је узети у обзир не само сва правила за изградњу нискоградње, већ и санитарне норме.
 • А последњи захтев је заштита птица. На крају крајева, не само лопови, већ и разни мали предатори могу покушати на њега, који могу узимати и јаја и одраслу птицу.

Упркос овој листи, неки фармери перади не обраћају пажњу на грађевинарство јер не морају пуно трошити на њих.

Такође је занимљиво прочитати о садењу шаргарепе на пролеће

Како изградити кућу својим рукама? Који су нијанси за разматрање

Важно је пронаћи тачну локацију кокса

Наравно, када градите кућу у празничном селу, за култивацију неколико пилића, патака и гусака, нећете се придржавати свих аспеката изградње куће.

На крају крајева, нећете подићи птицу на продају, већ за себе, тако да се трошкови овог догађаја могу смањити.

Како изабрати прави место за изградњу таква структура, ми наводимо неке од нијанси:

 • Избор места за изградњу куће на локацији треба пажљиво проучити. Ово би требало да буде место где нећете расти вегетацију. Могуће је изградити кућу на постојећој основи или на мјесту старе штале или било које друге структуре.
 • Важан услов је правилан распоред вјетрове руже. У којој будући мириси куће неће покварити ваше расположење. Биће у праву да изградите кућу на ивици ваше парцеле, узимајући у обзир правац вјетра.
 • Потребно је узети у обзир чињеницу да је изграђен кавез за птице не омета слободно кретање на сајту, али у исто време је пред вама, и било је лако прићи.
 • Место треба да буде са сувим тлом, пожељно на високој површини.

При конструкцији такве структуре потребно је користити цигле, блокове или било који други слични материјал. Материјал који се користи у операцији је такође погодан.

Приликом изградње потребно је обезбедити прозоре, врата, ограде дијелова куће, стубове за сместај. Слиједи да ће се користити материјали као што су плоча, стакло и метална мрежа.

Која кућна кућа гради лето или зиму?

Летњи корал је много лакши од зиме

У зависности од врсте изградње коју ћете градити током лета или зиме, ваши трошкови ће зависити од материјалног и физичког.

Љето оловка је боље за оне који не живи на сајту током целе године, али слиједи да можете направити једноставан корал. Али, ако размишљате о озбиљном узгоју птица, треба да изградите комплетну структуру.

Без обзира на коју кућу, требало би да буде изграђен у складу са свим правилима изградње нискоградње, а узимају у обзир и санитарне и епидемиолошке стандарде. У свакој кући, потребно је направити прозоре и врата, као и мјеста за парцеле, и заштитити цијелу кућу мрежом за заштиту птица.

Након што сте одлучили о мјесту, материјалима и изградњи куће, прелазимо на његову изградњу, набрајати главне фазе изградње:

 • Прво, треба да направите ознаку територије на којој ће бити постављени главни стубови за мрежу птица. Након тога, неопходно је направити ознаку територије унутар ограде на којем ће се сама зграда налазити, у којој ће птица бити затворена или од хладноћа или ноћу.
 • Урадите прву фазу, одредите границе своје куће на локацији, која ће вам у будућности када вам зграда помогне да спречите грешке.
 • Након обележавања на територији локације, настављамо са успостављањем полова за фиксирање мреже. Пољаки могу бити и бетонски и метални, главна ствар је да их добро поправите у земљишту и бетону.
 • После инсталирања полова за мрежу, можете директно ићи до изградње саме куће.

  За почетак, неопходно је попунити темељ траке будуће структуре рјешењем цемента и песка. Такође у темељу морате додати разне металне отпатке, које су доступне на сајту, било која арматура или жица је погодна. Сада, након што се темељ сипа, потребно је сачекати док се не замрзне и дозвољава даље конструисање.

  Потребна је основа у кунићној кући, тако да не постоји пенетрација различитих мишева и пацова и других малих животиња, као и да у просторији нема влажности.

 • Секс не би требао бити хладан

 • Под у структури треба направити од плоча, без рупа и рупе. Можете направити малу пристрасност, која ће вам у будућности олакшати да оперете и чистите кућу.

  Такође можете направити поду адобе, али ће то бити потребно измијенити сваке године, а поред тога је теже очистити. И опеке од цигле или бетона уопће не треба да се раде, јер су хладне за птицу.

 • Птичија кућа је једноставна структура, као гаража или шупа, тако да није вредно бринути о томе да нећете успети. После очвршћавања темеља почињемо да постављамо опеку висине око два метра.

  Подручје за неколико десетина птица требало би да буде око четири квадратна метра. Али већ то сами изаберете.

 • Када изградите неколико редова, негде око десет, морате пустити квачило да се осуши. Наставити изградњу објекта следећег дана.

  Након што сте изградили потребну висину куће, потребно је направити основу за кров конструкције. На најједноставнији начин, најпре је дрвена и лајсна, а затим ставити кровни материјал или кровни материјал, а затим скрилати.

  Након завршетка изградње потребно је поставити прозоре и врата на одређеним местима. Прозори треба да буду довољно велики да осветљују сунце. Отвори прозора на малој висини, који ће омогућити сунчевим зрацима да освијетљују под од куће.

  Такође је потребно темељно заптивање куће. Истовремено, можете користити уградњу пену за уградњу, након стврдњавања, прекинути прекомерно обложене површине, а затим гипс и боје.

 • Насест мора издржати тежину птица

 • Још један корак у изградњи куће је његова изолација. Да би се то учинило, користе се и природни изолатори и вештачки.
 • Млађи у живини мора се радити близу пода, чија величина зависи од величине птице.
 • Такође морате изградити склоност, чија величина зависи и од величине птице. Насест је веома важан атрибут куће.
 • Неопходно је направити посебан означени штит и инсталирати га под шатор. Штит се може направити од танке плоче, али да нема пукотина. Сваког јутра се мора уклонити и очистити. И након чишћења, налијте мало песка у њега.

То је све што је изградња куће завршена. Али треба имати на уму да треба да се прозори могу отворити за вентилацију и циркулацију ваздуха у кући, али врата морају чврсто затворити против уласка дивљих животиња у објекту.

Шта треба да буде опремљено кућом за живину?

Гнездама треба угодно за птице

Да би се ваше птице развиле нормално и расте, воде нормалан живот, осећају се угодно и удобно у живини, неопходно је створити добре услове за ово.

Унутар главне зграде неопходно је направити полове на које птице проводе ноћу. Такође можете дизајнирати дрвену платформу на којој ће гузе или патке спавати.

Најбоља опција је отворени прозори целог дана, кроз које ће птице имати приступ улици. Као последица тога, птица се налази у кунићој кући, рутира, а затим излази на улицу и тако стално. Ноћу се птице сакупљају у згради и проводе ноћ након што искључе светло, а прозори су затворени.

Након завршетка изградње куће, то може бити да опремимо са пијанистима, хранимо корита, гнезда, разне погодне рупу, направите капију.

Различити капацитети могу послужити као бубњеви.

Најбоље је направити гнезде од шперплоче и поставити их у осенчено место куће. Дно гнезда је прекривено сламом, пиљевином или маховином. Потребно је пратити контаминацију гнезда, након што се постане прљаво, потребно је променити легло.

Караван је обично направљен од обичних мрежних мрежа. Када инсталирате оловку, морате направити каријеру.

Такође, птице су врло добре за пешчане купке. Да бисте то урадили, користите металне или дрвене кутије, које су сипале песак. Штавише, усвајање таквих купатила од птица олакшава протјеривање ектопаразита из њихових тела.

У кући можете инсталирати посебне вентилационе уређаје, како бисте осигурали прилив свежег ваздуха у структуру. Оптимална температура ваздуха у кунићој кући је 16 степени. Нормална влажност не сме бити већа од 70%.

Након свих прошлих фаза, потребно је припремите кућу за прву употребу, за ово вам је потребно:

 • Прво што треба урадити је потпуно дезинфиковање собе. За то се користе посебна решења.
 • Након дезинфекције, кућа мора бити вентилирана у року од три сата.
 • После догађаја кућа за домаћинство се загрева око два дана.
 • И тек након загревања кокпита, тамо можете водити своје кућне птице.