Хербицид “Пивот”: активна супстанца, упутства, потрошња

Хербицид
Хербицид “Пивот” (“Пицадор”) Је универзално средство за заштиту вртова и баштенских усева.

Лек ефикасно уништава различите врсте корова, као и лупине и луцерке. Предлажемо да се упознате са предностима, као и са карактеристикама употребе овог лијека.

Активни састојци и формулација

Активна (активна) компонента лека “Пивот” је имазетапир. Садржај имазетапира у хемијској води износи 100 г / л. “Пивот” припада хемијској групи имидазолинона. Поред тога, хемикалија припада броју неорганских хербицида.

Произведен је у облику суспензије која се раствара у води. Формулар за припрему се ставља у стандардну амбалажу (пластични спремник) запремине 20,0 литара.
Хербицид

Важно! Хемикалије из групе Имидазолиноне требале би се користити у истом пољу не више од једном у 3 године.

За које су усеви погодни

Подручје кориштења лијека “Пивот” је аграрна производња. Квалитетна и ефикасна структура је одличан инструмент за заштиту пољопривредних засада против годишњих дикотиледоних и вишегодишњих травних корова, укључујући и амброзију врста и карантин корова. “Пивот” се користи на усевима од махунарки (соје, пасуљ, сочиво, грашак, леблебија, Лупин, луцерке, и други). Један третман довољан за уклањање штетних објекте током фазе раста (вегетације), грашка и соје.

Такође, користе ове хербицида за уништавање нежељених и штетних фабрике “Торнадо”, “Калисто”, “Дуал-злато”, “прима”, “Гезагард”, “Стомп”, “Ураган Форте”, “Зенкор”, “Реглон супер” “Агрокиллер”, “Лонтрел-300”, “Тит”, “лапис”, “Земља” и “Преглед”.

Спектар потиснутих корова

“Пивот” је ефикасан против екстремних широк спектар травних трава на културама соје и пасуља.
Соја

Погледајмо, какве врсте корова уништава хербицид “стожер” је: Барниард трава обичан, Мишјакина, сенф, хељда, Барбареа Вулгарис, коприва, поточарка, куцхериаветс Софија, ламбскуартерс, иакорки ситне, овас поље дивља, палцхатка линеарно, торбица пастирски заједнички, Висина коса поље, сељачког дворишта , helianthus аннуус, пркос, mlječika, datura страмониум, куиноа, Галинсога мелкотсветнаиа, цоцклебур, дивља ротквица, фоктаил, куацкграсс, џонсонова сирак, Сукхоребрик, црна Нигхтсхаде, иеллов нутседге, Фумариа оффициналис, Цоммелина цоммунис, амб Озија артемисиифолиа;, нутседге луковица, сатаре, амарант, серија трочланог, Кисељак, сомотног, Фаллопиа Цонволвулус, Тхистлес.

Да ли знате? Научници Националног института за истраживање пољопривреде Француске открили су да су хуларе ефикасније против корова него хербицида. Конкретно, земаљске хрошчи (једна од најделотворнијих породица) могу значајно смањити број семена корова у тлу.

Предности

Хербицид “Пивот” ужива велику популарност међу пољопривредницима. Нећете наћи негативне прегледе о овом алату.
Прскање с хербицидом

Следеће су најважније предности и предности лека “Пивот” у поређењу са другим аналогијама:

 • потискује максимални број годишњих, вишегодишњих и карантинских биљака;
 • Једнократни депозит средстава потпуно решава проблем уклањања корова у току целе фазе раста усјева;
 • погодан и економичан у употреби;
 • прилично је ефикасна чак и уз употребу минималне дозе;
 • припрема се примењује како пре сјећења граха и соје, тако и директно у фази вегетације ових биљака;
 • хербицид почиње да дјелује сат након пријаве;
 • агент не испарава, због чега, уз различите начине употребе, његови трошкови су занемарљиви;
 • Веома је ефикасна када се примјењује од свих постојећих метода.

Принцип рада

“Пивот” је системски хербицид селективне акције. Ако удари надземне делове (лишће, стабљике) и коријенски систем коровских биљака, хербицид се креће дуж проводног механизма и продире у зону раста. Знаци дејства лека су хлороза младог лишћа, некроза тачака раста, манифестација патуљаста, заустављање развоја и постепено умирање корова.
Прскање с хербицидом

Идеално окружење за коришћење хемикалије “Пивот” је топло временски услови (оптимална влажност земље и ваздуха). Минимална ефикасна радна температура је + 5 ° Ц, а максимална температура је +25 ° Ц. Међутим, идеалан индикатор температуре је просечна вредност – од +10 ° С до +20 ° С. Поред тога, висококвалитетно трљање земљишта омогућава повећање ефикасности хербицида.

Технологија обраде

Узмите у обзир технологију примене хербицида “Пивот”, као и брзину конзумирања соје, лупина и луцерке.

 • Соја. Степен примене треба да буде 0,5-0,8 л / ха. Прскати земљиште прије сетве (са заптивањем). Такође се примењује да примењују заштитно средство за усеве у фази раста – пре појаве два трострука лишћа биљне културе. При поновном садјењу пожељно је да се сије на зимску пшеницу у години третмана; годину дана касније, пролећне и зимске житарице, као и кукуруз, могу се посејати; После 2 године, можете себити све без ограничења културе. Соја
 • Лупин (сјеменке). Степен примене је 0,4-0,5 л / ха. Изводити култивацију у фазама 3-5 стварних листова усјева. Лупине
 • Луцерн. Стопа примене је 1.0 л / ха. Прскање усјева 7-10 дана након првог реза. Луцерн

Проток радног флуида у сва три случаја је 200-400 л / ха.

Важно! Користите лек “Пивот” у складу са горе наведеним препорукама.

Брзина удара

Хербицид “Пивот” показује активна хербицидна активност и снажна последица. Одмах након завршетка бербе, и дубински Харровинг тло третира са хербицидима на терену, можете да сеје вука, детелина, грашак, пасуљ, сочиво, наут, и друге махунарке. Осамнаест месеци након увођења лека, можете засадити поврће, овас, кромпир, сунцокрет и годишњих траве. А две године након третмана је дозвољено садњу уљане репице, као и сточне хране и шећерне репе.

У првих неколико дана након прскања, можда неће бити очигледних знакова деловања лека. Међутим, раст корова успорава се након неколико сати након увођења хемикалије. Комплетна исушивања корова се јавља 3-5 недеља након прскања са “Пивот”.
Прскање с хербицидом

Компатибилност са другим пестицидима

Пре истовремене употребе “Пивот” са другим хербицидима, прво морате осигурати да су средства компатибилна. Због тога, укратко зауставимо питање, са којом се хербицид “Пивот” обично помеша.

Против обрасле (више од 6 листова) и умерено осетљиве врсте корова хербицид пожељно употребити у комбинацији са површински активних супстанци (тензиди) или минерална уља. Ова мера помаже побољшању ефикасности хемикалије.

Важно! Хемикалије није дозвољено користити у мешавини резервоара са граминицидима.

Примена хербицида

Токсичност

У препорученом дозирању за прскање није откривен никакав токсични ефекат (фитотоксичност) на биљним културама.

Хемијски “Пивот” односи се на трећу класу опасности за сисаре. Класификован је и као хербицид, који је мање опасан за пчеле (трећа класа токсичности). Нема ограничења у употреби дроге у санитарној зони око рибљих водних тијела.

Рок и услови складиштења

Да би се обезбедиле идеалне услове складиштења, препоручује се да се хербицид чува у посебно опремљеној просторији за такве препарате (погодна је свака сува и тамна соба). Минимална температура складиштења је + 5 ° Ц, а максимална температура складиштења је +25 ° Ц. Влажност у просторији у којој се налази хербицид не сме прећи или пасти испод 1%.
Прскање с хербицидом

Чувати хемикалију у оригиналној амбалажи. Рок трајања “Пивот” је 36 месеци.

Да ли знате? Изненађујуће је то што су земље у којима су најчешће коришћени хербициди и пестициди најдуже живи људи (Јапан, Белгија, Француска). Наравно, ова чињеница не значи да ове хемикалије имају позитиван ефекат на људско здравље, али њихова правилна употреба је гаранција без негативног утицаја.

Као што видимо, хербицид “Пивот” захтева строго усаглашавање са упутствима за употребу, али ефикасност алата потврдјује широко распрострањена популарност и бројне рецензије.