Љековити лекови Бицепс Гарант: активна супстанца, начин примјене, стопе потрошње

Хербицид Бицеп Гарант
Модерни хардвер тржиште буквално врви од разних агрохемикалија, чији је циљ – да помогне баштовани и произвођачима да заштите своје усеве од штеточина (инсекти и корова), лезија болести, унапреди раст и принос усева. Да се ​​поједностави мало избора, у обзир карактеристике композиције и употребу једног од најпопуларнијих хербицида фирма “Август” – Бицеп Гарант.

Састав, облик производње, паковање

Овај хербицид је основни и основни алат за сузбијање корова у крмним биљем и културама шећерне репе. Трокомпонентни састав селективног агрохемијског материјала промовише ширење спектра његовог дејства на 40 врста годишњих дикотиледонозних штеточина.

За контролу пољопривредних корова примењују ове хербициде: “тарга супер”, “Милагро”, “дикамба,” “Гранстар”, “Хелиоса”, “Глифос”, “Банвел”, “Лонтрел Гранд” “позоришни дурбин” и “Звездани” .

Хербицид Бицеп Гарант

Активна супстанца хербицида Бицеп-Гарант састоји се од три компоненте:

 • 70 г / л дисмедимена (класа бис-карбамата);
 • 90 г / л фенмедифама (класа бис-карбамати);
 • 110 г / л етофумесата (класа бензофуранилалкан сулфоната).
Да ли знате? Састав најсавременијих пестицида је много сигурнији од састава лекова.

Бицеп Гарант је доступан у облику концентрата емулзије. Паковање је канистер од 5 литара.
Хербицид Бицеп Гарант

Спектар погођених корова

Као и било који агрохемијски, овај хербицид је за одређене врсте корова. Али његова трокомпонентна структура омогућава проширење спектра акције и додељивање биљни агресори са високом, средњом и ниском осетљивошћу на компоненте агрохемикалије.

 1. Међу коровима са висока осетљивост на лек укључују амарант, артемисиифолиа; амброзија, неке врсте дивље роткве, Вероница, планинари, дивља сенф, изваљен киноу, црне роткве, на терену љубичица, црна Нигхтсхаде, поље Тхласпи, хоћу-нећу, поље спергула, измаглица дрога, Десцураиниа Софија просечна Мишјакина, заједничка рагворт ет ал. Схиритса Вероница
 2. На средно осетљиву укључују: Цорнфловер Блуе, коприва, тројни наслеђа, Салсола, крпеље крв, врт Сов Тхистле, САГЕБРУСХ, сељачког дворишта, Стацхис, зелена фоктаил, и друге. Плави цорнфловер Жутка коприва
 3. Такви представници агресора биљака као што су Тхистлес и ПАЛАМИДА, камилице неких сорти линијом Вхеатграсс, на терену фоктаил, палмате Бермуда трава и сомотног Теофаста разликују ниска осетљивост на компоненте лекова. Осот Фиелд догфат
Важно! Без обзира на врсту корова коју треба да се решите, приликом употребе хербицида Бицеп Гарант, морате стриктно пратити упутства за употребу.

Предности

Бицеп Гарант поседује број позитивних особина:

 • то је основно средство за заштиту садње репа (сточне хране и шећера) од зачепљења;
 • Добро се рукује са великим бројем сорти житарица дицотиледоноус годишњих корова. Спектар акције обухвата 40 врста штеточина.
 • “Изазива” чистоће у културама, што доприноси повећању приноса усјева;
 • Апсорбују се од листова корова, тако да њене компоненте неће ући у ваше културе кроз коријене;
 • радни раствор је ефикасан 24 сата;
 • безбедан за људски живот и медене инсекте, односи се на трећу класу токсичности (умерено опасну).

Пчела за храну Шећерна репа

Да ли знате? Хербициди су веома популарни у добро развијеним земљама: у Јапану се 100% усева третира агрохемикалијама, у САД-у и Кини 90%. У земљама које се развијају, најчешће се прибегавају употреби високо токсичних лекова.

Принцип рада

Бицеп Гарант је припрема за трансламинар, то јест, апсорбују листови. Такође се може употријебити од калупа и коријена семена корова. Брзо се бави коровима у раним фазама њиховог живота. Пенетрирајући унутар корова, активна супстанца агрохемикалије прекида процес фотосинтезе и раст ткива меристема, размена корисних супстанци, зауставља поделу ћелија. Као резултат, корова је депресивна, постаје спора и умире.

Ако више волите да се носите са коровима без хемикалија, научите се како се ријешити корова и трава фолк лијекова.

Како припремити радно решење

За припрему радног раствора на 1 хектар култура у резервоару капацитета 200 литара, сакупља се вода и припрема се додаје њему. Веома је важно посматрати тачно овај низ акција, а не обрнуто. Смеша мора бити мешана до хомогене конзистенције.
Припрема хербицида

Када и како прскати

Препоручује се прскање плантажа цвекло на температури од + 10-25 ° Ц. У случају непоштивања режима температуре, препарат може имати фитотоксичан утицај на репу: њен раст ће успорити, а врхови лишћа ће добити браон боју. Такви симптоми нестају за недељу дана и неће утицати на принос на било који начин.

Није препоручљиво прскање по киши или преко јаке розе, јер такав третман неће бити ефикасан.

Важно!Забрањено је коришћење агрохемијске прераде плантаже, уколико је репа у стресном стању, што је узроковано неповољним временским условима (суша, мраз). Контраиндикована такође прскати културу, ако је температура ваздуха испод +10°С, или изнад +25°Ц.

Прскање с хербицидом
Одређују се доза хербицида и временски период његове примјене, у зависности од тога старост културе и корова:

 • ако на култури има 4 листова, а коровски останак је у раној фази раста, једнократно прскање треба обавити помоћу 3 литра хербицида на 200 литара радног раствора;
 • у случају када се на биљним штеточинама појавило 2-4 летака, препоручује се распршивањем у две фазе, уз израчунавање 1,5 литара агрохемикалије на 200 литара радног раствора. Интервал између првог и другог третмана треба да буде 7-14 дана;
 • Да се ​​отарасимо корова у фази цотиледона, неопходно је обавити трошење прскања, са интервалом од 7-14 дана између сваког. Потрошња препарата је 1 л / 200 л радног раствора.

Прскање с хербицидом

Дозе су назначене за 1 хектар подручја усева! Хербицид је компатибилан са било којим другим пестицидима (на пример, Миура, Хацкер, Пилот). Забрањена је дозвола од две литре љекова до појављивања 4 стварних листова на култури.

Важно! За почетак ручног рада може бити само недељу дана након прскања лијека. Механизовано обрађивање може се обавити након 3 дана.

Примена хербицида

Брзина деловања

У року од 4-8 дана, дејство хербицида ће се декларирати: корова ће постати споро и депресивна. Њихови листови ће постепено почети да ослобађају, што указује на успоравање процеса фотосинтезе. Ово стање се полако претвара у хлорозу, што подразумијева одумирање и сушење биљке агресора. После 2-3 недеље, корова се завршавају.

Период заштитне радње

Заштитни ефекат овог хербицида траје све док се не појави нови талас корова.
Примена хербицида

Рок трајања

У складу са свим стандардима складиштења, лек је погодан 3 године од датума производње. Препоручује се складиштење у посебним складишним просторима за пестициде. Паковање са агрохемикалијама мора бити херметички запечаћено и неоштећено.

Важно! Хербицид непрекидно толерише флуктуације у режиму температуре и понаша се апсолутно непрецизно: издржава од -10°С до +40°Ц.

Резултат произлази сам по себи. Хербицид Бицеп Гарант разликује се од других пестицида широк спектар активности, захваљујући трокомпонентној композицији. Безбедност употребе лека доприноси њеним предностима. Узгој усева са овим агрокемикалијом није тешко. Главно правило – да се придржавате свих правила наведених у упутству.