Да ли могу хранити пилиће са хељдом и пиринчем?

Пилићи
Многи почетници пољопривредника постављају себи важно питање: могу ли нахранити пилетину са зрном торте, и ако је тако, како то исправно урадити.

И не за ништа, јер се житарице разликују од обичних зрна и могу штетити дигестивном систему, ако их храните птицама, а да немате одређено знање.

Хељда и пиринач у пилетини порцији

Пољопривредници угодно користе ове житарице, јер су јефтини и увек има готово било ког дома. Ипак, иако на први поглед су хељда и пиринач са рижима обично зрно, ово мишљење није у потпуности тачно.
Пилећи оброк
Бело зрно. Ова култура садржи велику количину скроба, што негативно утиче и на дигестивни и нервни систем пилетине. Међутим, да би птице хранили пиринчем, дефинитивно је могуће, главно је то учинити умерено.

Да ли знате? Искусни узгајивачи су приметили да је бела зрна омиљена храна за пилиће.

Ајда. Овај круп је извор поврћа протеина и веома је користан по себи. Али у сировој форми пилића не може се користити. Ствар је у томе што, уласком у стомак, хељде одмах откуцава, што ствара доста проблема са дигестивним системом.

Присуство у исхрани кувано хељде и пиринча – залог добре имунитета, јер ови производи ће Сате пилетине тело калцијума, магнезијума, гвожђа, цинка и других виталних супстанци.

Сазнајте шта би требало да буде исхрана пилића од хране и како да припремите храну за кокошке неснице, како зими пити зими за производњу јаја.

Како дати житарице пилићима

Као што смо већ схватили, можете да једете бијело зрно и ајдове птицама, али уз мало опреза. Пре свега, морамо запамтити најважније опште правило: дати пилиће и хељде, а пиринач је неопходан у куваном облику. Сирове житарице могу у великој мјери повриједити птицу. Постоје и друге карактеристике и правила која се строго морају поштовати.

Пиринач

Код одраслих чланова, како кокоши неснице, тако и остали чланови породице птица, куване жито треба дати само једном дневно (пожељно у вријеме ручка). Истовремено, каша мора бити помешана са било којом другом храном, сразмјерно: 1 дио такве кашице на 3 дијелове друге хране.
Пилећи оброк
Веома воли пиринчеве пиринеће, нарочито у облику кашице, разблажене млеком. Ова каша савршено засија тело и обогаћује га свим потребним витаминима и микроелементима.

Важно! Превише пиринча у исхрани може проузроковати парализу или чак смрт у целом пилешком стању.

Да припремите укусну и здраву храну, можете користити не само неоштрстан пиринач, већ и мулчу и рижево брашно, које се такође додају мешавинама влажне крме.

Ајда

Кувана јадритсу може бити укључена у исхрану одраслих пилића и пилића. Не постоји ограничење старосне границе за коришћење овог житарица.

Време потрошње житарица од хељде је исто као пиринач – ручак. И мијешати кашу у истом пропорцију: 1 кашасту кашу се помеша са 3 порције друге хране.

Хељда садржи велики број макро и микроелемената неопходних за тело: калцијум, цинк, магнезијум и многи други. Такође у хељџој каши постоје витамини Б и Е.

Сазнајте да ли можете дати пилиће кромпири, мекиње, пасуљ, рибу, бели лук.

Више јефтина житарица за пилиће

Постоји мишљење да пиринач и хељде имају највећи број корисних супстанци, али то није.
Пилећи оброк
Постоје неке житарице које су много јефтиније и корисније:

  • бисерни јечам;
  • зехање (здробљени јечам);
  • просо;
  • зоб.

Ово, међутим, не значи да се читава исхрана птица може састојати од такве хране.

Важно! Не можете хранити пилиће сама с крумпиром.

Идеално: приликом ручка додајте мало житарица у поврће, зеленило или другу основну храну.

Дакле, јасно хранили пилетина хељде и пиринач могуће. Међутим, важно је пратити два једноставна правила: житарице за храну само у кувану форми, и претераног таквих намирница може озбиљно угрозити здравље на птице.


Loading...