Да ли бројлари имају јаја код куће

Јаја
Броколаре се узгајају за производњу меса, тако да се обично не узимају у обзир положаји постављања јаја. Али док такве птице и даље могу донијети јаја. О томе како то постићи код куће, рећи ћемо.

Да ли јаје дају бројлер?

Броколи су међу најпопуларнијим расама меса јер брзо добијају тежину, а њихово месо има одличан укус. Појавили су се као резултат преласка неколико месних раса пилића (такозвани “крстови” – резултат пажљиво планираног међусобног размножавања). Хибридне птице добијају тежину од 2-3 кг до 40-45 дана живота.
Броилерс
У вези са таквим брзим стопама раста, ове пилиће најчешће једноставно не преживе све до пубертета и, сходно томе, производње јаја, која се код њих одвија прилично касно – на 6-7 месеци. То значи да ови слојеви могу донијети и јаја, али много мање од квоцхека намијењених за ово.

Важно! Ниесушек је отишао за овипозивање у оним случајевима када птице нису стекле праву тежину у одређеном добу, посебно кризе за ово не воде.

Добре стопе производње јајета код бројлера примећују се у следећим расама:

  • “РОСС-308” – кокошке ноћи дају 185 јаја годишње;
  • “РОСС-708” – доноси просечно 140 јаја годишње, док месо задржава своје окусне квалитете;
  • “Броилер-М” – на 160-165;
  • “Броилер-61” – по 150;
  • “Гибро-6” – по 140.

Како добити јаја од бројлера

Да хибридни хибриди брину, требало би да пажљиво приступите својој исхрани. Чињеница је да су ти слојеви склони гојазности, а то, како је познато, може негативно утицати на производњу јаја. У пернатом менију треба пуно зеленила и граната.
Броилерс
Баланс беланчевина, масти, угљених хидрата, витамина и минерала веома је важан у исхрани за клусх, а делови треба много мањи него код бројлера за месо. Препоручује се храњење 2-3 пута дневно.
Такође је неопходно обезбедити им приступ чистој води, јер обилно пиће доприноси производњи јаја. Друга карактеристика крстова је да су веома подложни разним болестима.

Важно! Месо бројлера – кокошке несреће губи квалитет укуса, постаје круто и влакно. Ово је директно везано за доба птице, јер како би добили деликатан и укусан производ, пилићи се шаљу на клање највише до три месеца старости.

Због слабог имунитета и тенденције гојазности, тешко их је одржавати након што су птице старије од 3 месеца. Перад треба стално пратити понашање и здравље птице. Ако пропустите тренутак и кугле се разболеле, можете изгубити и јаја и месо преко ноћи.

Садржај бројлера-јаја

Бројлери су врло каприциени у садржају – ово се односи на кокошке неснице. Морају обезбедити чистоћу, топлину и недостатак влаге, јер чак и најмања кршења услова притвора могу довести до негативних последица. Чувати слојеве на литјем пиљевине или у дугим кавезима; слободно шетање може бити опасно за њих, па је боље да је не организујете.

Упознајте се са таквим родитељима: Хуббард, РОСС-308, РОСС-708 и Цобб-700.

Обавезно стање је присуство расвјете у кући. Кокоши неснице показују редовну масажу абдомена – ово је неопходно како би се олакшао процес овипозиције.
Осветљење у кући

Да ли знате? У свету постоји око 700 различитих врста пилића, али у исто време 32 се сматрају изумрлим, а још 300 су на граници изумирања.

Јаја бројлера за храну

Јаја у пилићима бројлера су велика, њихова тежина достиже 65 г. Често су у облику 2 жоље. Због великих димензија јаја не могу проћи преко овидукта, што често доводи до смрти клуба. О укусу и нутритивним карактеристикама производа из хибридне кокошке ноћи се не разликује од уобичајене.

Броилер јаја за инкубатор

Хибридни слојеви су лишени својих инстинкта мајки, а можда ни због чега. Чињеница је да чак иу инкубатору можете добити здраве пилиће само ако имате специјално знање и добар узгојни материјал. Достизање добрих резултата код куће је скоро немогуће – пилићи се уопште не изводе или ће се појавити у свету болесне.

Сазнајте да ли су пилећа јаја корисна и на који начин можете провјерити свежину јаја.

Искусни произвођачи перади свесни су ове особине бројлера и покушавају да купе већ извезене пилиће од истих продаваца.
Броилер јаја
У сваком случају – немојте мислити да ће пилетина која је рођена из јајника у питому само бити бројиљка и да ће наследити квалитете родитеља. То је у принципу немогуће, пошто је сваки бројллер резултат хибридизације, преласка различитих раса. За њихову култивацију морате купити пилиће од оних који их професионално култивишу.

Да ли знате? У нераскидованим дискусијама о ономе што се појавило раније, пиле или јаје, има много теорија и аргумената. Једна од најновијих верзија је да је први био још јаја, али је неко друго створило то смањило; Истовремено, дошло је до генетског кварења и појавила се нова врста – пилетина.

Броколери се могу носити на исти начин као и друге пилиће. Ово се може постићи правилном исхраном, поштовањем услова неге и одржавања. Али овај процес у великој мери компликује рад фармера. Стога, ако желите да узмете месо и јаја, дајте предност месним јајима. Такође можете истовремено држати бројле и слојеве јаја, што је такође добра опција.


Loading...