Брева коњске боје

Боринг коњ
Када чујете звуке старе руске романце о “пару упрта до зоре”, изненада се ухватите како размишљају: шта мислите о коњима коња?

За оне који су такође заинтересовани да уче све о овој врло уобичајеној боји коња, хајде детаљно да разговарамо о томе.

Порекло имена одијела

Са пореклом имена коњских коња, нема јасне сигурности. Иначе, сама реч “коњ”, према најчешћи верзији, није изворно руска.

На нашем језику, пуно се позајмљује са турских дијалеката, а то не долази само на дугу монголско-татарску доминацију, већина туркизма има много старијих корена.

Реч “коњ” обично се повезује са турским “коњем” (понекад са додавањем “а” на почетку), што су Турци назвали кастрираним стаљинима.
Боринг коњ
Из Туркије су се појавила имена неких коњских боја, нарочито каураи, саврасаиа, цхалаиа и балан.

Да ли знате? Бајка о Сивко Боурке пророчке каурку три ријечи једног дугог надимак главног четири ногу хероја указују на оделу, али замислите како је могао гледати Циваук-браон-светло кестена коњ, је прилично тешко. Бурка у Русији зове дивљи кестен само одговара Сивка или сиваиа – ово је више или пепељасто сива кобила и “каурка” – ретка светло браон боје, карактеристика дивљих коња. Према томе, три дела имена бајке бајке међусобно се искључују. Изгледа да је Иван будала добио хероја коња без преседана досадне боје, што свакако треба нагласити необичну, магију овог коња. Међутим, оно што значи “пророчка” значи, разумљиво је и мање, јер коњ на основу садржаја приче није ништа предвидио.

Али овде са заливима је све теже. На старом руском језику постојала је глагол “репресивна”, “знегат”. Ова реч значила је процес потапања, надувавање ватре.

Ако погледамо “класичног” дивљег кестена (барем на фотографији) – игре на сунцу тамном чоколадом капут, црне ноге испод колена, као што су репа и Мане – у сарадњи са нечим пржена на ватри заправо дешава.
Боринг коњ
Међутим, баш чудно, пехар речи “увале” је повезан са европским језицима, међутим, са речима, обично значи нешто пржена или спаљен, посебно, «нидор» на латинском значи дим, дим, дим; реч “книсса” су користили древни Грци у односу на мирис печеног, жгања, али чешки “снеды” значи муцан.

Уопштено говорећи, нема јасне сигурности на ком језику је ријеч “заљев” рођена, а у којој – уведеној, али чини се да је изворно заиста значило нешто везано за тост на ватру.

Сазнајте о оваквим врстама коња: “Владимир тежак”, “Араби”, “Тинкер”, “Аппалооса”, “Акхалтекиетс”.

Одличне карактеристике

Већ много векова коњи су класификовани у четири велике групе – црвене, увале, црне и сиве, а све друге варијанте су такозвани омастки и подмастки.
Боринг коњ

Важно! Фреттинг – степен засићености примарне боје у коњском оделу, подмасток – свако одело које није “класичан”.

Међутим, недавно је било тенденција да се класификација смањи на три (уклањање сиве), па чак и до двије (уклањање сиве и увале).

У сваком случају, коњ се зове залив, у којем:

  • боја главно тело, глава, врат и горња половина на ноге (колена) је богата браон различите нијансе, али има велики број црне косе (отуда – заједно са потписаном хлеб или месо);
  • доњи дио ногу (од колена), репа, грижа и ушију на ивици су монотоно црни (тамни делови могу бити и на њушкој);
  • очи су смеђе;
  • кожа испод длака је сива.

Дакле, можемо рећи да је заљев браон с ватром.

Важно! Дарк ноге животиња које одговарају понекад “појављују” од рођења, а након првог МОУЛТ, тако да ако је рођен чувени “пар залива” потпуно црвени ждребе – то није разлог да буду узнемирени и сумња кобилу у свим врстама бесмислица. Боја “десне” ће се појавити мало касније.

Одјећа Гнездаиа је врло честа и љубазна међу љубитељима ових племенитих животиња, као и спортиста.

Сорте од залива од залива

Горе наведено је стандард који нам омогућава да дефинишемо коња као залив. Међутим, унутар овог одела постоји пуно нијанси и варијација, а понекад и није тако сличан “извору”, да само специјалиста може правилно идентификовати одело.

Лигхт-баи

Лигхт кисељак, као што се може претпоставити, има боју основ светло браон или ђумбира (цигле) нијанси, док је на леђима је тамнија него на стомаку (понекад тамни бенд проширује оригинални “траку” у горњем делу тела).

Лака подручја могу бити подручја на њушкој, често око очију. Остатак главе, грипа, репа и доњег дела ногу су тамно браон или црни са смеђим длакама.
Коњи са светлећим коферима

Да ли знате? “Беле чарапе” на ногама коњског коња су потпуно прихватљиве, иако је до недавно постојао мит да свјетлосна боја екстремитета свједочи о његовој слабости и болести. Да бисте видели глупост ове изјаве, довољно је рећи да је најскупља коњ на свету, енглески пунокрвни пастув пасмину коња по имену Франкел процењује на рекордних две стотине милиона долара (!), Има боју кестена са симетрична белим чарапама на све четири ноге.

Тамни залив

Тамни коњ има црне ноге, грижу, реп. Скоро црни су леђа, а такође и доњи дио њушке. Главна боја је горка чоколада, са пуно црних длака.

За разлику од карак костима, који се често збуњују са мрачним заљевом, други не би требали имати било какве сјајне и светле тачке.
Тамни коњи

Чешњак (црвени)

У коњима чешњака, основна боја премаза има прекрасан црвенкаст (светлији или тамни) нијансу на смеђој или црвенкастој позадини.

У боји гране, репа и ногу постоји и браонска плима. Црвени коњи, према многим познаваоцима, најлепши су отмастком, али је ретко.

Вуна ових коња стварно изгледа луксузно на сунцу, бацајући црвене блицеве.
Црвени коњи

Деер-залив

Ово је двобарвна боја, гдје тамнија боја горњег дела пртљажника постепено постаје свјетлија боја у доњем дијелу (као код јелена, па зато име омота).
Деер-залив

Кестен

Практично класична верзија. Име главне тамно браон боје говори за себе. Врло лепа боја, посебно у сунчевим зрацима.
Кестен

Зрно – основа исхране концентрираних сточних хране, која даје коњима снагу и енергију. Ово укључује кукуруз, овас, јечам, пшеницу и раж.

Царацал

Као што је поменуто, коњ за нијансу је врло сличан тамном залива, у посебној групи су изабране због јављају лаке ознаке на деловима лица и препоне тела, то јест, тамне области су распоређени на такав зонског животињском телу.

Име има исти корен као и “браон”, а потиче из турског “карабана”, што значи црно-смеђе боје. Интересантно је да се на већини савремених европских језика такви коњи називају црно-бело.
Царака коњ

Подласка

Фреттинг, такође узимајући у обзир присуство светлеће гриже, који може бити присутан на њушкој, у препоне, па чак и на крну и предњим ногама главне светло браон боје тијела. Ретка варијација, говорећи о испољеним генима дивљих предака.
Снеакинг Хорсе

Златни

Варијација светлосних отмастки, када у главној боји постоји златно-црвена боја.
Златни коњ

Да ли знате? Боја животиње се манифестује кроз одређену комбинацију гена. До сада није поуздано утврђено да ли постоји директна веза између гена одговорног за коње за боју премаза и геном одговорног за карактер, здравље и друге карактеристике. Многи експерти дају позитиван одговор на ово питање. Можда је ово истина, не без разлога је Баиард (и они се налазе у већини врста) су толико популарни у коњичком спорту, јер се сматра ови коњи најздравије, јак и уравнотежен.

Гедаиа одијело – није знак чистоте, иако постоје раса која претпостављају потпуно специфичну боју.

Фасхион боје на различитим коњима може променити, али ови и други варијације залива ће увек бити популаран, не само зато што та боја се налази најчешће, већ и због тога што је изненађујуће одговара овом грациозан и племените животиње.