Биљка кокса: карактеристике култивације

Бонфире без костиЧесто у пољопривреди узгаја се кром костију. То је вишегодишња трава која се користи као храна за фармске животиње. Такође, таква биљка је у стању да обогати земљу азотом, јер може да га произведе од угљен-диоксида, који троши из ваздуха. Даље у чланку детаљно сазнајемо шта је кост од костију, дајући свој опис, а такође ћемо утврдити како га узгајати и за које сврхе га примијенити.

Опис и фотографија

Бонфире је врста рибе траве, која може порасти до 1,5 м висине. Стабло ове биљке је глатко, има пуно издужених пузева и лишћа. Леафлети су равни, од 4 до 10 мм ширине, тамно зелене боје. Боја у условима ниске температуре мало бледа.
Бонфире
Цваст метелоцхного формирају дужине 17-20 цм. Они се састоје од великих ушију, достиже величину 15-30 мм. Корени фабрике је веома моћан, способан да продре у земљу до дубине од 2 метра. У вези са овом функцијом кореновог система, вишегодишња може да издржи скоро било суше, дајући добар сено жетву, чак иу оним областима у којима падавина је била минимална. Такође, бром траје продужени поплаве.

Расподјела гребена на месту долази због прилично јаког корена. Постепено расте и током времена обухвата растућу територију. Из нових корена нови штрајкови расте. Захваљујући овом облику репродукције, ова култура с правом се сматра једним од најтраженијих.

Баштован треба да узме у обзир неке особине које су инхерентне у овој вишегодишњој трави:
Бонфире без кости

  • Отпорност на мраз. Моћни корен омогућава биљци да лако преживи зиму, чак и ако се претпоставља озбиљна мраза. Када температура постане повољнија и пада снијег, бромелесс броме пуца брзо.
  • Биљка такође може толерисати поплаве од поплавних вода. Такав феномен не представља опасност за гребен, чак и ако стагнација воде траје до два месеца.
  • Већина може издржати вишеструко кошење. Ова карактеристика је изузетно вриједна и пружа журбу високом нивоу потражње као усјева за храну. Куглица је у могућности да расте неколико година на истом месту, а може се посејати за једну сезону два пута или више.
Да ли знате? Бонфире бонфире је члан породице Житарице. Биљку је први пут описао познати ботаничар из Немачке Фриедрицх вон Леиссер 1761.

Дистрибуција и станиште

Вишегодишња ватра с траве налази се углавном у Европи, као иу Малој и Сјеверној Азији. Обично расте на обалама бара и ријека, као иу ретким шумама и ливадама. Неповољне комшије за ову биљку биће нека житарица, нарочито блуеграсс, источна свербига, и ливадни чај. Позитиван ефекат на раст румпуса је комшилук са луцерма.
Бонфире

Примена ватре

Грмља ватре су прилично моћне, достижући надморску висину од једног метра. Због тога биљка делује врло ефикасно као оквир травњака. Такође, украсне карактеристике су присуство цвјетне цвијеће са вишебојним вагу. Ако биљку обезбедите густим садењем, онда ће на сајту изгледати веома лепо и живо.

Лавн погодан за формирање таквих биљака: Кентуцки Блуеграсс, детелина бела, Сагина субулата, побегоноснаиа бентграсс, вијука црвеног вијука.

Подједнако важна карактеристика ватре је присуство лупинског корена довољно дугачке дужине. Таква својства корена дозвољавају употребу културе како би се сидрење тла и заштиту тла од прања. Због тога је препоручљиво користити безбојни бром за постављање вештачких насипа и природних падина. Као резултат таквог слетања, за следећу сезону ће се формирати јак међуслој интерференције, који се не може уништити чак и од најснажнијих бујних поплава и поплава.

Не може се заборавити вредности безостого сапи и сено и пашњацима биљака, који може да произведе велику жетву. Чак и по најнеповољнијим месту и под условима прекомерне суше културе може бити до 50 мц на 1 хектару. Греен грасс као хранљиви форми сена, јер садржи азот фрее ектрацтивес елементе 43-47%, више од 20% целулозе и око 20% протеина. Трава воли животиње.
Пашњак
Ипак, ово вегетативно вишеслојно постаје одличан прекурсор за различите врсте житарица, јер може повратити плодност тла. Одличне борбе са коровима, јер су потиснути њихове виталне функције већ могуће у другој години њиховог раста.

За животиње хране погодне биљке: енглеског љуља, Руе козјег, грахорица, еспарзете, сирак, кукуруз, сточна репа, детелине.

Карактеристике култивације и степена сјемења

Да бисте развили ватру, морате да знате који је тло најбоље за ту сврху, и када је оптимално да сијеш ову траву.

Избор земљишта и локације

Одмах је потребно напоменути да је биљка прилично незахтевна. Најбоље ће се расти на местима која су што је више могућа осветљена од сунца. Што се тиче земљишта, она мора бити хранљива и добро исушена. Оптимално решење је да се изабере шљунчано или пешчано лупо тло, а такође ће бити погодно и сушено брежуљко.

Али физиолошка земљишта нису погодна за узгој трнова, јер ће биљка заменити траве. Једнако је важно обратити пажњу на пропусност воде у земљишту, мора бити висока. Негативна локација подземних вода такође ће негативно утицати на раст вишегодишњих.

Важно! Отпорност на сушу биљке је прилично висока, али на температурама изнад 38 степени трава може изгорити. Ипак, биљка толерише сушћу много лакшу, у поређењу са рођацима.

Норме и шема сетве

Сејање брома препоручује се почетком пролећа, приближно у последњој деценији априла. Такође можете сејати у првој деценији маја. Важно је да је тло довољно навлажено, стога није неопходно затегнути сејемом, након 10 маја, земљиште се већ врло суво. Исто би требало рећи за љетни период, када је земљиште обично сухо, осим ако се љето испоставило да је изузетно кишовито.
Култивација трнова
Сеја трнова се може извести на два начина: без премаза и испод поклопца других биљака.

Ако избор пада на другу методу, постављање треба извршити у суседству културе, која има висок ниво резерве влаге. То укључује крмени просо и зоб, ако се користе као сено или зелена маса. Обе обе културе треба истовремено или одмах једно за друго. Стопа садње свих биљака у овом случају ће се морати смањити за око 20-30% у односу на стандардни. Али у случају када се ватра посеје у сврху добијања сјемена, онда је неопходно изабрати искључиво незаштићени метод.

Сјетање безобзирног брома у сврху добијања хране треба држати ширину између реда од 20 до 45 цм. Стопа сетве по 1 ха у овом случају износиће око 12-17 кг. Требало би схватити да је већа продуктивност постројења постигнута у широком распореду сјетве, па је вриједно пратити ове препоруке.

Важно! Постоји веза између нивоа суше, густине хранива у тлу и растојања редова. Што је сиромашније земљиште и сушније време, шири је растојање између редова.

Брига за вишегодишње

Упркос општој непристојности вишегодишњих, неопходно је да га уклоните непрекидно иу прецизно одређеним временима, тако да се моћна корена не исцрпљује.
Грасс бонфире
Трава расте довољно брзо, али се и даље препоручује да се користи за пашњу само од треће године након сетве. До овог тренутка, формирана је снажна трава. Ако се не придржавате ове препоруке, животиње ће моћи оштетити усеве копањем земљишта и биљка неће моћи поново да се опорави.

Сазнајте шта корисна својства и како биљке се користе: Хелицхрисум, канупер, Мишјакина, боражину, естрагон, матичњак, лимунова трава Крим, коњског репа, Голденрод, чвор-трава, зубровка, Цатнип, Литхрум салицариа Салвиа оффициналис лофант (Тибетански, анис) , Седум истакнути, Висина коса, кантарион, честославица, Соломон је печат.

Такође, искусни фармери препоручују следећа правила:

  • Није потребно избацити биљку чешће него три пута годишње. Истовремено, надземни део мора порасти најмање 6 цм, иначе се биљка неће моћи опоравити.
  • Забрањено је испуштање током јесењих и каснијих периода, пошто се фотосинтеза погоршава и корени неће моћи да складиште хранљиве материје за зиму. Као резултат, до следеће сезоне ће бити готово мало младих паса, а биљни тепих ће бити обновљен неколико година.
  • Костретс савршено толерише сушку, али истовремено не толерише близину подземних вода. Важно је запамтити ову особину како бисте правилно одабрали локацију за сетву.

Румпи
До данас, узгајивачи активно раде на увођењу нових биљних врста како би га још више прилагодили различитим врстама територија и климе. Као резултат, ова вишегодишња ће бити још шире распрострањена.

Да ли знате? Трајање ватре је просечно 5-7 година. Али у поплавној равници (подручје поплављено у поплавном периоду) може порасти на 15-20 година.

Воркпиеце

У случају да се пламен планира користити као зелена храна, могуће је прибјежи два метода: или се пасе на таквим пашњацима животиња, или смањити зелену масу и довести такву храну на локацију за чување стоке. Испаша животиња може се извести из фазе пеглања до формирања социјалних цвијећа. Препоручује се попунити пашу стоке око мјесец дана прије краја вегетације вишегодишњег.

Хаи

Врло често се користи корњача сено. Мрава трава у овом случају треба да буде у фази формирања цветића. Током овог периода, кост је богата протеинима и мастима, ау њему је мање влакана.
Хаи
Треба напоменути да је сува материја у постројењима и картон касније, али се не препоручује да се касни са кошење, јер је обим ткива и повећава у љусци делу ћелије почињу лигнифицатед. Као резултат тога, животиње нерадо једу храну, а сиј у телу се расхлађује много спорије.

Ако кашњавате са кошењем траве, онда ће принос другог реза бити много мањи. Косење биљака би требало да буде око 5-7 цм од земље, трава ће расти квалитетније и брзо.

Семе

СемеЗавршна фаза у технологији гајења бромелесс трунк је чишћење. Спремност постојања трава за овај процес може се утврдити нивоом влаге у семену. Свакодневно, влага се смањује за око 2-2,5%.

Метод жетве сваког аграрног може изабрати по сопственом нахођењу, на основу општег стања постројења, а такође обраћајући пажњу на време и расположивост неопходне опреме.

  • Одвојено сечење се уноси у случајевима када семе трава неравномерно зарађује, а садржај влаге у семенима је око 40%. Такође, ова метода ће бити погодна у присуству снажне лоповости грла. Ова метода добро функционише у сушним подручјима. Трава расте и пада у ролне. После потпуног сушења (за 7-8 дана), потребно је сакупљати и осушити помоћу комбајна.
  • Нанесите директно комбиновање у неестабилним временским условима. Истовремено, држите висок рез. Такво сакупљање треба извршити у фази сјећења семена у панели и њиховој влажности у оквиру 30-35%. После сакупљања, одмах морате прибегавати прелиминарном чишћењу купе и сушењу. Важно је да између чишћења и сушења семена не прође више од 3-4 сата.

Маса која је остала после кошења и млевења може се користити за храњење животиња у зеленој форми или за сушење на сену. Остаци остатака се сакупљају непосредно након жетве семена, најкасније до 20. августа, рез се чува на висини од 10-12 цм од земље.
Бонфире
Очигледно је да је огроман печат препознатљив по својој непристојности и свестраности. Узгојити то може бити било који аграран, а може се користити у разне сврхе. Важно је да биљка може да расте неколико година и под неповољним временским условима.


Loading...