“Алирин Б”: опис и употреба лека

Прашкаста мембрана
Пре или касније, нажалост, сваки произвођач камиона и камион мора се бавити проблемом када је неопходно користити фунгициде.

Пошто је њихов асортиман данас огроман, избор било ког од њих понекад постаје изазов.

Осим тога, желим да лек буде ефикасан и минимално штетан. У овом чланку представљамо вам Алирин Б лек и упутства за његову употребу.

“Алирин Б”: опис и облици производње препарата

Алирин Б
Алирин Ббиолошки фунгицид, који вам омогућава да се борите против гљивичних болести у баштама и затвореним биљкама. Према произвођачима, овај производ не представља опасност за људе, животиње и животну средину. Односи се на лекове ниског ризика са класом опасности – 4.
Производи његовог пропадања се не акумулирају ни у самој биљци нити у његовим плодовима. То значи да се плодови могу једити чак и одмах након третмана.

То је средња опасност за пчеле (класа опасности 3). Забрањено је употребити у зони за заштиту вода.

Припрема “Алирин Б” се производи у три облика: суви прах, течност и таблете. Прве две форме се користе у пољопривреди, таблични облик је на башти.

Да ли знате? Припреме сличног ефекта су “Фитоспорин” и “Бацтофит”.

Механизам деловања и активне супстанце Алирин Б

Активне супстанце у овом фунгициду су бактерије Бациллус субтилис, сој Б-10 ВИЗР. Ове бактерије могу потиснути раст и смањити број најчешћих патогених гљива. У овом случају, не привлачите заразне патогене.

Алирин Б
Механизам деловања лека је следећи: повећава садржај протеина и аскорбинске киселине на 20-30% у биљкама у земљишту микрофлоре опорави и смањује ниво нитрата 25-40%.

Закон почиње са обрадом. Период покривен заштитним дејством Алирина Б је једна до две недеље. Производ се третира биљкама и земљиштем.

Како се пријавити Алирин Б, детаљна упутства

Лек се користи за превенцију и лечење већине гљивичних обољења биљака: корен и Ботритис, рђа, Церцоспора разоран, пепелница Фусариум Вилт, плесан, монилиосис, касно разоран, јабука краста.

“Алирин Б” је погодан како за третман становника на отвореном простору – биљна биљка, бобичасто грмље, воће, травне трава, – тако да се може применити и на цветовима у затвореном. Лек се користи на отвореном и заштићеном терену.

Фунгицид се користи за прскање или заливање – наноси се на тло, испод корена и у бунарима. За заливање стопа примене је 2 таблете по 10 литара воде. Готова течност се троши по стопи од 10 литара на 10 квадратних метара. м.

За прскање применити раствор од 2 таблете по 1 литру воде. Прво, таблете се растворе у 200-300 мл воде, а затим се раствор подешава на количину течности која је потребна за дозирање. Такође, течни сапун или други лепак (1 мл течног сапуна / 10 л) омета растварач за прскање. Могуће је заменити сапун са стимулатором “Рибав-Ектра”, “Циркон”, “Епин”.
Заливање

Приликом обраде ради превенције стопа протока треба преполовити.

Поврће

За превенцију гљивична обољења у повртарске биљке које се гаје у баштама и пластеницима, садница Пре садње или сетве семена (за неколико дана) “Алирином Б” да се култивише тла. Ово се ради помоћу посуде за заливање или прскалице. Након увођења препарата, тло се отвара 15-20 цм дубоко. Следећа два третмана се спроводе у интервалима од једне до две недеље. За лечење тла, 2 таблете лека се раствори у 10 литара воде. Заливање се врши брзином од 10 литара раствора / 10 квадратних метара. м.

Такође, “Алирин Б”, како саветују произвођачи, ставља се у рупу: 1 таблета треба разблажити у 1 литру воде. 200 г овог раствора се додаје у сваки бунар.

Уз болест биљне биљке кореном и радикалном ротацијом, касна твар током заливања. Поступак треба изводити 2-3 или више пута са паузама 5-7 дана. Потрошња је 2 таблете на 10 литара воде. Трошак течности је 10 литара на 10 квадратних метара. м.

Важно! Пре него што почнете да користите Алирин Б, прочитајте упутства за употребу на пакету.

Касна мрља

Да би спречили поврћа, воћа (рибизле, јагоде, огрозда, итд) и украсних биљака (Астер, хризантеме, руже, итд). пепелница, Алтернарла, Цладоспориум, Септориа пламењаче, Антхрацносе, сива плесан и бела двокреветне и трокреветне применити превентивно прскање. Интервал између њих би требао бити 14 дана.

Лечење се изводи када се појаве симптоми ових болести. Прскање се врши 2-3 пута са прекидима у 5-6 дана.

За заштиту кромпира од фитофетрозе и рхизоктониа, врши се прерадни третман гомољака. Калкулација: 4-6 таблета на 10 кг гомољака. Припремљена течност за ову количину кромпира биће коришћена од 200-300 мл.

Спроведена је даља прерада кромпира против кашњења. Прво прскање се врши приликом затварања редова, следеће – за 10-12 дана. Стопа прскања је 1 таблета на 10 литара воде. 10 литара готовог раствора се третира са 100 квадратних метара. м.

Јагоде

О употреби “Алирина Б” у таблама за превенцију и лечење болести код већине јагодичастих усева, написали смо горе. Одвојено је поменути јагоде, шема прскања која је другачија.
Јагоде

Ако је ова култура оштећена сивом гнилоба, раствор за прскање уз додавање лепка се изводи пре него што се пупољци прошире. Након цветања, нанијети један спреј (1 таблета / 1 литар воде). Трећи пут се јагоде прскале после плодова.

Да ли знате? Као што су истраживања показала, ефикасност “Алирин Б” у заштити од сивог гнилоба при јачању јагода је 73-80,5%.

Лек је погодан и за уклањање америчког прашкастог мембрана у црној рибизли. У овом случају, раствор од 1 таблете по 1 литру воде се преради у бобичасту биљку пре цветања, након цвјетања, на самом почетку формирања воћа.

На исти начин, може се борити сивом густином од космоса.

Воће

У воћарским културама, користећи “Алирин Б”, превентивно прскање против шарана и монилиозе. Први третман се обавља пре него што се пупољци проширују, други после цветања, трећи након две недеље. Последње прскање треба обавити средином августа. Стопа потрошње је 1 таблета по 1 литру воде.

Воћна рот

Важно! Да би се избегле нежељене последице, није неопходно одступити од препоручених дозирања и потребно је правилно израчунати стопу примјене “Алирин Б” посебно за ваш случај.

Травенска трава

“Алирин Б” се такође користи за превентивно наводњавање против корена и гнезда стабљика у травнатој трави. Земља се залијева 1-3 дана прије сетве сјемена и ствара дубоко копање 15-25 цм.

Препоручује се и третман семена пре сејања. Стопа потрошње је 1 таб. за 1 литар воде.

Поразом озбиљних проблема као што су рђе, Септориа тачке и пепелнице прскањем травњаку 2-3 пута након избијања или више пута у интервалима од 5-7 дана. Ако је дошло до масовне инфекције, прскање биогундиком би требало изменити са третманом хемијским препаратима.

Културна култура у затвореном

“Алирин Б” је погодан за третман цветова у затвореном простору. Његова акција ће помоћи заштити домаћих биљака од гриње корена и трахемомикотичног зла. Лек се примењује током трансплантације. Пре засадања тла, раствор прелити у раствор од 2 таблете на 1 литар воде. Потрошња готове течности је 100-200 мл по 1 м2. м.
Хоусеплантс

Такође је могуће наводњавати биљке под кореном. Произведу се три пута по стопи од 1 таблете по 5 литара воде. У зависности од величине биљке и посуде, 200 мл – 1 литар радне течности ће ићи на једну копију. Чувајте интервенције између заливања у 7-14 дана.

Прскалице током вегетације смањују ризик од обољења с прашком и сивом гнилобом. Стопа потрошње је 2 таблете по 1 литру воде. За 1 м2 М. се користи 100-200 мл припремљеног раствора. м.

На исти начин, цветне биљке третирају се на отвореним површинама.

Компатибилност Алирина Б са другим лековима

“Алирин Б” се може комбиновати са другим биолошким производима, агрохемикалијама и стимулансима раста. Забрањено је користити истовремено са хемијским бактерицидима. Ако је такав третман неопходан, онда прскајте биљке са биолошком припремом и хемијским агенсима један по један. Интервал недељно треба посматрати приликом примене “Глиокладине”.

Сигурносне мере приликом примене фунгицида

Приликом примене фунгицида, важно је поштовати правила личне сигурности. Захтеви за рад са Алирином Б односе се на заштиту руку рукавицама. У исто време током прераде забрањено је јести и пити, а такође и пушити. Сеедлинг

Уколико препарат ипак ушли људски организам треба да попије најмање две шоље воде са претходно растворен активираном угљу (1-2 кашике. Споонс) и изазивају повраћање.

Средство продре кроз респираторни систем – одмах идите на свеж ваздух. Ако утиче на мукозно око, треба га добро испрати водом. Површина коже у којој је фунгицид исцрпљен опран је водом употребом сапуна.

Приликом транспорта након куповине проверите да ли производ не лежи поред хране, пића, хране за животиње и лекова.

Како правилно складиштити “Алирин Б”

Произвођачи препоручују складиштење “Алирина Б” таблета у сувој соби на температури од -30 до +30 ° Ц. Ако интегритет пакета није компромитован, рок трајања је три године.

Припрема у облику течности, поштујући температурни мод у 0 – + 8 ° С, погодна је за употребу током четири месеца од датума производње. Држите се на месту где нема приступа за дјецу и кућне љубимце.

Разређени раствор се мора користити истог дана када је куван. Не можете га задржати.