Tipuri de gâște sălbatice: fotografie, nume, descriere

Wild Geese
Dintre numeroasele specii de păsări, gâștele sălbatice sunt de mare interes pentru vânători și ornitologi. Ei, precum și frații lor domestici, aparțin familiei de rațe, dar diferă într-o oarecare măsură. În total, există mai mult de 10 specii de gâște sălbatice. Separat, ornitologii disting girafa, care, deși asemănătoare în exterior cu o gâscă, dar mai mică și nu produce o gâscă tipică pentru toate gâștele. În continuare, vom examina mai detaliat speciile existente de gâște sălbatice cu descrierea lor detaliată.

gri

Grey Gâscă Ei sunt considerați strămoși ai gâștelor domestice, strămoșii lor au fost inițial domesticiți mai mult de 1300 de ani î.en. e. Ele sunt cei mai mari și mai puternici reprezentanți ai gâștelor sălbatice.
gri
Persoanele din această specie se disting prin penajul de culoare gri deschis, un gât puternic sinuos și un cioc mare de nuanță de roz sau de lumină. Greutatea corporală variind 2.5-6 kg Lungimea carcasei este de 75-90 cm, iar anvergura aripilor. – 180 cm, femele și masculi nu au diferențe în penajul de culoare, diferă doar în dimensiune.

Știți? Descoperirea nou-născutului va fi prima mamă care va vedea după naștere.

Greblele gogoase mănâncă în principal alimente vegetative: iarbă, ghinde, cereale, boabe, muguri mici de copaci, frunziș. Din acest motiv, ele sunt considerate dăunători ai terenurilor agricole.

Pentru a alimenta alimentele vegetale, au adaptat în mod special un cioc: mai mare și mai subțire la bază, mai degrabă decât la nivel larg și scăzut, ca și la păsările domestice.
gri
Greii gâștei sunt monogame – dacă păsările formează o pereche, atunci ei rămân în viață pe viață, excepții sunt numai cazurile de deces ale unuia dintre parteneri.

În toamnă, numeroase turte de gâscă gri zboară din locurile de cuibărit spre sud. Ei zboară în grupuri mici, în formă de V, și apoi colectate în colonii uriașe de pe coastele vestice și sudice ale Europei și este îngrași în mod activ de grăsime, care trăiesc pe malurile râurilor, mlăștinoase.

Mâncarea este produsă în principal în timpul zilei în căutarea hranei poate merge un drum lung pe uscat, dar se comporta mult mai prudent și pentru hrănirea pe timp de noapte, iar la întoarcerea în zori să se odihnească în zonele dens populate.

Având în vedere dezvoltarea intensivă a agriculturii, gâștele gri sunt lipsite de teren adecvat, dar sunt încă distribuite pe scară largă în Europa Centrală și de Est și în cea mai mare parte a Asiei. gri

Subspeciile și rase cunoscute păsări – porumbei, rațe, prepelițe, potârnichi, bibilici, păuni, curcani, ornamentale și de luptă, carne și ouă de găini pot surprinde.

Alb (polar)

Pe baza numelui devine clar că locurile preferate de cuibărit gâștele polare albe sunt terenurile din Canada, partea estică a Siberiei și nordul Groenlandei. Nu se întâlnește frecvent pe insula Wrangel, pe teritoriul Chukotka și în Yakutia.
Alb (polar)
Dacă gâsca albă este o pasăre migratoare sau nu, putem spune cu încredere: da – acestea sunt păsări migratoare, migrează în Golful Mexic în timpul iernii. Astăzi, această rasă este considerată aproape dispărută din cauza persecuției crude și a exterminării de către om.

Apariția acestei rase destul de spectaculoase – penaj alb imaculat de vițel, cu un negru sau gri, tăiați aripile, destul de gât scurt gros, cioc si picioare roz. Urmând exemplul multor rațe, cuplurile sunt create pentru viață.

Știți? Pentru a proteja ouăle de un prădător periculos – vulpea, gâsca albă preferă să cuibuiască în apropierea habitatului bufnițului polar, care este pentru inamicul natural al vulpei arctici.

Aceste păsări sunt păsări foarte prietenoase și sociale, trăiesc în grupuri mari, uneori până la câteva mii de persoane. Se hrănesc cu alimente vegetale arctice în principal: mușchi, licheni, frunze și lăstari, precum și semințe și culturi de cereale.
polar

Este interesant să înveți cum să păstreze bibilici, rațe, păuni, struți, potârnici, porumbei.

munte

Din numele păsării este evident că această gâscă se află într-o zonă montană – țara sa este Asia Centrală și de Sud. Rasa este larg răspândită în China, Mongolia, Kazahstan, Kârgâzstan. În timpul iernii, turme de gâște montane migrează în zonele joase din nordul Indiei, precum și în Pakistan, Bangladesh, Bhutan.
munte
Numele englez al rasei – «Condus-Bar», care în traducere înseamnă “cu dungi pe cap”. Acest nume a fost din cauza acestui tip de cap de culoare neobișnuită pe un fond alb sunt două dungi negre paralele, una trece prin partea din spate a capului de la un ochi la altul, iar al doilea este un pic mai mic, mai aproape de gât.

Pene de vițel și aripi este gri deschis și la marginile aripilor există o margine neagră. Ciocul și labele sunt pictate în galben, iar vârful ciocului este marcat cu un mic punct negru. Lungimea adulților este de 70-80 cm, aripile variază de la 140 la 160 cm, greutatea variază în 2-3 kg. munte
Reprezentanții rasei cuibăresc pe malurile și insulele din apropierea râurilor de munte, pe stânci. Ei merg cu încredere, deoarece petrec mai mult timp pe pământ decât în ​​apă. Femeile și bărbații formează în mod tradițional un cuplu de viață. Îndepărtarea sexuală la femei are loc la 2 ani, la bărbați – la 3 ani.

gâște hrănire tip mixt: în dieta lor, la aproximativ la fel de prezent în ambele alimente vegetale (tulpini, frunze, alge) sau animale (crustacee, moluște, larve de).

Această rasă este considerată una dintre cele mai mari păsări zburătoare. A fost înregistrat un zbor de păsări peste Himalaya la o altitudine de peste 10 mii de metri. Pentru comparație: la această altitudine, chiar și un elicopter nu poate zbura din cauza aerului rarefiat.
Gâscă de munte

Important! Din cauza braconajului, specia se află pe punctul de a dispărea total, deci este inclusă în Cartea Roșie a Federației Ruse, iar vânătoarea este pedepsită prin lege.

pui

Gâscă de pui pe teritoriul nostru sunt considerate păsări exotice, deoarece patria lor este partea de sud a Australiei și ținuturile din Tasmania.

Aspectul păsărilor este neobișnuit: penajul de culoare gri deschis, un cap relativ mic pe gâtul scurt, o ciocă galbenă, cocoșată și înaltă, care seamănă cu un pui. Picioarele unei nuante rosii. Greutatea adulților poate varia de la 3 la 6 kg, lungimea carcasei este de 70-100 cm.
pui
Gâșii din această rasă petrec aproape tot timpul pe uscat, deoarece nu pot înota, ci zboară foarte tare. De aici vine tipul lor de nutriție: dieta este dominată de iarbă, rădăcini, boabe, deși uneori păsările pot mânca moluște, viermi și insecte.

Păsările din această rasă pot fi stocate cu succes la domiciliu. La stabilirea teritoriului, trebuie să respectați raportul corect dintre apă și pământ: 20% din teren trebuie luați sub iaz, iar 80% din pășune.

Păsările au nevoie de mult spațiu în incintă, construi o cameră la o rată de 1 pătrat. m pentru un adult. În dieta lor standard pot fi adăugate, de asemenea, legume tocate, furaje mixte.
pui

Important! Dacă densitatea populației a incintei este ridicată, gâștele va scădea semnificativ productivitatea, iar bolile se pot dezvolta datorită aerului stânjenit și a poluării.

Gâștele de pui nu pot să cârtească și să facă sunete care sunt tipice pentru rasa lor, vocea lor este mai mult ca un mormânt de porc.

Sukhonos

O trăsătură distinctivă a suianelor sunt dimensiuni mari: lungimea carcasei poate ajunge la 100 cm, iar aripile sunt între 1,5 și 1,8 metri. Greutatea păsărilor adulte este de 3-5 kg.
Sukhonos
Femele și masculi au aceeași culoare: partea din spate a gâtului, părțile laterale și din spate sunt vopsite în brun-maro cu dungi transversale albe, partea din față a gâtului luminos, cioc mare, negru, cu o bandă albă în partea de jos. La tinerii indivizi, o astfel de bandă este absentă, astfel încât acestea să poată fi distincționate cu ușurință de păsările mature sexual.

Regiunile familiare de habitat de gâscă sunt munții și stepele din Mongolia, China, estul Siberiei, Kazahstan, Uzbekistan. Păsările din această rasă locuiesc în văi și pe pajiști în apropierea unor corpuri de apă sărată și proaspătă, preferă un teren înverzit cu șuvițe.

De cele mai multe ori petrec pe uscat, în caz de pericol se ascund în iarbă. Dacă pericolul ia surprins pe apă – păsările sunt capabile să se scufunde în adâncime. Dieta este dominată de alimente vegetale: șarpe, frunze, fructe de padure.
Sukhonos
Datorită încredere și curiozitate naturale, snilo-urile au fost mult timp domesticite și plantate în zonele rurale. Gâștele acestei rase sunt apreciate pentru gustul bun al cărnii. De asemenea, un substrat de ouă salbatice sălbatice este folosit pentru gâștele de sex feminin.

Nilotic

Al doilea nume al acestei specii de gâște sălbatice – Gâsca egipteană. Terenul nativ al rasei este Valea Nilului, precum și teritoriul Africii la sud de Sahara. Cu trei secole în urmă, rasa a fost importată în Europa Centrală, dar păsările nu au fost ușor domesticite, atâtea populații au fugit și au devenit sălbatice.
Nilotic
gâște Nile au un aspect frumos: de culoare sunt de culoare albă, gri, roșu și nuanțe ocru, ochii marginite cu pete maro, alb cu aripi negre, picioarele și ciocul sunt nuanță roșu. Acest păsări de mici dimensiuni, greutatea lor poate varia de la 1 la 4 kg, de deschidere a aripilor rar depășesc 1,5 m. Diferențele de culoare între masculi și femele au fost, totuși, acesta din urmă este puțin mai mare.

Dieta acestei rase este amestecată: componentele vegetative (iarbă, semințe, fructe și frunze) și animale (viermi, diverse animale mici) sunt la fel de prezente.

Este interesant faptul că reprezentanții rasei pot adesea manifesta agresiune în legătură cu încercarea pe teritoriul lor. Păsările rămân adesea în perechi sau în grupuri mici, își apără zeloși locurile de la concurenți, uneori se luptă și își protejează descendenții. egiptean
Astăzi, în Africa, această rasă este considerată un dăunător al câmpurilor, deoarece poate distruge ușor mesajul recoltei. Păsările vânează, de asemenea, deoarece existența speciei nu provoacă teamă.

Magellan

Gusa magellan este numit, de asemenea, aspelnogolovym, gri-cap, ashy. Păsările acestei specii cuibăresc pe teritoriul Americii de Sud: Patagonia, Chile, Argentina, Tierra del Fuego.
Magellan
În funcție de tipul de hrană, această specie aparține erbivorelor. Dieta păsărilor constă din frunze, semințe, tulpini și alte părți ale plantelor. Ele sunt considerate dăunători în pășuni, deoarece mănâncă culturi plantate pentru bovine. Gâlcile geelandezi preferă să se așeze pe câmpiile și pantele, pajiștile ierboase, în apropierea terenurilor agricole.

Gâsca magellanică cu cap cenușiu are dimensiuni medii: lungimea carcasei este de 60-70 cm, greutatea indivizilor este de 2-3,5 kg.

Acesta este singurul fel de gâște sălbatice, în care masculi și femele au o culoare diferită – capul masculului și pieptul vopsit în alb, în ​​timp ce femela domină maro. De asemenea, culoarea labei diferă: la femei sunt galben-portocalii, în timp ce la bărbați sunt de culoare gri-negru. Taurul ambelor sexe este gri. Gâscă magellanică
Reprezentanții acestei rase sunt destul de ușor de păstrați în captivitate, deoarece necesită o cantitate mică de apă deschisă (aproximativ 25% din suprafața totală). În casă, pot supraviețui până la 25 de ani, cu condiția să aibă un conținut bun.

împăratul Goose

Al doilea nume al acestei rase – albastru, pe care a primit datorită aspectului său caracteristic. Majoritatea populației este larg răspândită în nordul Canadei, în Alaska, pe coasta Pacificului din Statele Unite și în Siberia.
împăratul Goose
Acestea sunt păsări de dimensiuni medii cu un vițel întunecat, iar capul și spatele gâtului sunt albe. Se cântăresc, în medie 2,5-3,5 kg, masculii pot ajunge la 90 cm în lungime. Pe frunze teren alimentat de rogoz, fructe de pădure, plante, alge de alimentare cu apă, moluste, midii.

În timpul sezonului de împerechere, păsările cuibăresc de-a lungul coastei, pe iazuri sau insule cu vizibilitate bună. În timp ce femela este ouă de incubație, bărbatul rămâne aproape, păzind cuibul de la oaspeți periculoși și neinvitați. Durata de viață a acestei rase este destul de mică în comparație cu alte specii de gâște – între 6 și 13 ani. împăratul Goose

fasole

Gusa cu coacăze se referă la speciile de păsări de apă, în timpul cuiburilor este comună în tundra Eurasiei. Înfățișarea seamănă cu o gâscă cenușie, dar diferă de ea cu o spate întunecată și o parte interioară a aripilor, un cioc galben-negru cu două culori.
fasole
Greutatea carcasei variază de la 2 la 5 kg și depinde de subspecia pasărelor, iar lungimea nu depășește 90 cm. Aceasta este o specie tradițional migratorie. Dacă luăm în considerare în cazul în care gâștele de rasă de gâscă sunt în hibernare, țările din Europa de Vest pot fi identificate.

În mod tradițional, ornitologii identifică patru specii de fasole, care diferă ușor în ceea ce privește caracteristicile externe (nuanța penei, forma și dimensiunea ciocului, greutatea corporală):

  1. Taiga.
  2. Europeană.
  3. Siberianul de Est.
  4. Korotkoklyuvy.

Dieta este dominată de ingrediente de plante: forbs, sting, fructe de pădure, precum și cereale și legume. Caprele preferă să cuibărească în pădurea tundră, tundra nu departe de mlaștini, râuri și iazuri închise.
Bean cu fasole scurtă

Știți? Beanmen îi place să “facă un zgomot” – în timpul hrănirii, când păsările se adună în turme uriașe, se poate auzi o coroană de o sută de kilometri. Cu toate acestea, este puțin probabil să fie considerat în apropierea păsărilor, deoarece la marginea grupului există întotdeauna paznici care anunță cu voce tare orice pericol.

Andină

Terenul nativ al acestei rase este zona muntoasă a Andei din Peru în Chile și Argentina, păsările trăiesc la o altitudine de 3000 m și peste. Gâscă Andean preferă zone deschise cu iarbă scurtă, trăiește într-o zonă mlăștinoasă, văi montane, câmpii fluviale, pajiști și pășuni. O mare parte a anului, la o altitudine de 3 mii de metri, dar uneori se poate merge în jos mai jos, după căderi masive de zăpadă.
Andină
Gâștele Andean petrec timp în principal pe teren, rareori crește în aer, în special pentru a evita pericolul. În cazul în zbor nu este posibil să fie salvat în apă, dar atunci când nu există nici un pericol în ea vin rar înot rău încet și datorită structurii corpului și coada.

Penajul capului, gâtului și partea din față a corpului este alb, coada și spatele sunt vopsite în negru. Ciocul și labele sunt marcate cu o nuanță de culoare roșie aprinsă. Femeile și bărbații arată aproape la fel, dar femeile sunt oarecum inferioare. Lungimea eșantioanelor este de 70-80 cm, greutatea poate fi de la 2,7 până la 3,6 kg.
Andină
Există multe specii de gâște sălbatice, am considerat, de asemenea, trăsăturile principalelor gâște. Practic, gâștele sunt ținute pe teren, cu toate că iubirea să se stabilească aproape de apă, se hrănesc cu alimente vegetale, în timpul iernii migreaza spre regiunile mai calde, iar în timpul zborului, sau tipuri de împerechere problemele cele mai tipice cackling de gâscă.