Ostrichul obișnuit: cum arată, unde trăiește, ce mănâncă

Sturturile din Africa de NordDin timpuri străvechi, struții au atras atenția oamenilor și ca obiect de vânătoare și ca obiect de interes științific. După exterminarea păsărilor uriașe de către oameni, struții Moa au devenit cele mai mari păsări de pe Pământ. În acest material, vom vorbi despre obiceiurile și modul de viață al acestui animal cel mai interesant.

Cum arată un struț?

În prezent, există doar o singură specie din familia de struți și struți, și anume Ostrich african (Struthio camelus). Are mai multe subspecii: ordinare, sau nord-africane, Masai, Somali și sud. Subtipurile somalezi, exterioare extrem de asemănătoare cu ceilalți frați, sunt identificați de unii cercetători ca fiind o specie separată.
Ostrich obișnuit
Să ne ocupăm de caracteristicile unui struț obișnuit (nord-african):

  • corp dens, mare;
  • este absentă chila (creșterea osoasă a sternului, la care sunt atașate mușchii pectorali ai păsărilor);
  • gât lung, lipsit de pene, vopsit roșu;
  • cap mic, ușor aplatizat de sus;
  • Bărbați și femei

  • ochi mari, pleoape superioare îngroșate cu gene groase;
  • ciocul este drept, plat, are o creștere;
  • Aripile sunt subdezvoltate, folosite pentru echilibrarea corpului și în timpul jocurilor de împerechere;
  • picioarele posterioare sunt lipsite de pene, foarte lungi, puternice, au doar 2 degete, prevăzute cu gheare, lungimea ghearei mari ajunge la 7 cm;
  • vopsirea penajului femelei este neimaginantă, predomină nuanțele cenușiu-maroniu, aripile și coada sunt murdare-albe;
  • femeie

  • corpul masculilor este acoperit cu pene negre, aripile (în parte) și coada sunt strălucitoare de culoare albă;
  • înălțimea păsării ajunge la 270 cm, iar masa poate depăși 150 kg (femelele sunt puțin mai mici decât bărbații);
  • Acestea pot circula la viteze de până la 80 km / h pe distanțe scurte, făcând trepte de 3,5-4,5 m, dar pot menține o viteză de aproximativ 50 km / h pentru o lungă perioadă de timp.
Important! În Australia, locuiește o pasăre mare, fără zbor, care era relativ recent numită struțul emu și care se referea la familia de struți. Dar în anii 80 ai secolului trecut clasificarea a fost revizuită, iar emu a fost clasificată ca o familie emu separată (Dromaiidae) și genul emu.

De ce nu zboară și ascunde capul în nisip

Oamenii de știință cred că strămoșii de struți ar putea zbura odată, dar în cele din urmă au pierdut această abilitate. Ca rezultat al evoluției, chila lor din stern a dispărut, la care pasărea care zboară are mușchii care mișcă aripi. Pene și pene de coadă au rămas, dar s-au transformat în elemente decorative. Aripile în sine sunt folosite pentru echilibrare în timpul funcționării, pentru protecție, și sunt, de asemenea, prezentate femelelor în stare deschisă în timpul jocurilor de împerechere.
struț
În ceea ce privește legenda struț, presupusul pericol ascuns la capul în nisip, originile sale se referă la mesajul antic istoricul roman Pliniu cel Bătrân. In realitate, aceasta pasare poate ridica numai până pietricele de nisip care are nevoie pentru buna digestie, și de multe ori pericolul ea fuge, beneficiul este capabil să dezvolte o viteză foarte mare.

Știți? Diametrul ochilor struțului este de aproximativ 50 mm. Un ochi, atât în ​​masă cât și în dimensiune, depășește dimensiunea și masa creierului acestei păsări, precum și mărimea ochiului elefantului.

Cum struțul se protejează de dușmani

Principala metodă de protecție a struților – zbor rapid, Și pot schimba dramatic direcția runului, fără a reduce viteza. Cu toate acestea, ei sunt capabili să vină împreună cu dușmanul și într-o luptă directă. În acest caz, pasărea lovește cu labe puternice, ale căror degete sunt prevăzute cu gheare puternice. Se bate înainte și în jos și, în plus, își poate îndepărta aripile. Prin lovirea labei, se poate răni grav chiar și leul.
Răsfoiți struții
Pe lângă metodele descrise mai sus de protecție, pasăre utilizează mascare. Femela clocește ouăle, atunci când pericolul vazut aplatizează literalmente pe sol, îndoire gât lung, și culoarea ei gri-maro ajută stealth.

Unde să trăiești și cât de mulți trăiesc

Subdomeniile din Africa de Nord locuiesc în zone vaste – de la Etiopia și Kenya în Africa de Est până la Senegalul din Africa de Vest. Habitatul său este săvană și semi-deșert. Durata de viață a acestei păsări este semnificativă: în condiții ideale poate trăi 75 de ani, dar în natură nu trăiește de obicei mai mult de 40-50 de ani.

Citiți mai multe despre struții de reproducere acasă.

Stilul de viață și obiceiurile

Aceasta pasăre duce viața de zi, dar în cele mai fierbinți ore ale zilei este inactivă. Ostricele sunt capabile să facă fără apă pentru o lungă perioadă de timp, pierzând până la un sfert din greutatea corpului lor dacă sunt absente pe termen lung. Dacă li se dă posibilitatea, beau apă în cantități mari și se scaldă în apă, dar cel mai adesea oferă umiditate consumând plantele pe care le mănâncă. Ostricele au în general o adaptare perfectă la condițiile externe. Într-o zonă de deșert, această pasăre rezistă în mod sigur la o temperatură de +55 ° C, iar în fermele de struți din Europa se simte bine când este îngheț -10 … 12 ° С.
Sturturi africane nordice
Înainte de sezonul de reproducere, struții se limitează la turme mici și, uneori, destul de mari (până la sute de indivizi). Dar păsările mature sexual trăiesc în familii, care includ de obicei 1 bărbat adult, până la 5 femele și struț. O astfel de familie foarte adesea pășune lângă antelope și zebre, împreună cu ei și migrează spre noi pășuni. În acest caz, struții din cauza viziunii acute și creșterea înaltă înainte ca alte animale să observe prădătorii târâtori.

Important! Creierul acestei păsări este destul de mic în comparație cu un corp mare, masa atingând doar 40 g. Oamenii de știință consideră că struții nu-și pot aminti nimic. Au existat cazuri în care o pasăre a aruncat capul într-o gaură și nu a reușit să-l scoată din afară pentru că nu-și amintea cum a fost făcut. În astfel de cazuri, începe să se amestece la întâmplare și poate literalmente să rupă capul de pe vertebra cervicală.

Ce se hrănește

Bazele dietei struțului sunt lăstarii de diferite plante, precum și semințele și fructele lor. Sistemul său digestiv este optimizat pentru asimilarea alimentelor vegetale. Acest proces este facilitat de mici pietricele și nisip înghițit de pasăre, care, în timp ce în stomac, contribuie la zdrobirea fibrelor de plante.

Cu toate acestea, păsările nu se limitează la plante. Dacă este posibil, se mănâncă șopârle, broaște țestoase, insecte (mai ales ei lăcuste iubiții) și rozătoare mici pot consuma, iar resturile de animale, pe jumătate mâncată de prădători.

Aflați mai multe despre alimentele de struț în sălbăticie și acasă.

reproducere

În condiții naturale, femela devine matur sexual la vârsta de 3 ani, de sex masculin și – în 4 ani. În sezonul de împerechere masculul rosteste sunete care atrag femela, – .. Hiss strigăte trompeta, etc. In plus, el pendulează aripile în fața femelei, genuflexiuni, aruncă capul pe spate. Zona pe care se ține de sex masculin joc de împerechere poate fi de până la 15 mp. km. Alți bărbați sunt expulzați din acest teritoriu. În harem de sex masculin format acoperă toate femelele, ci pentru a se aduce un individ dominant.
Sturturile din Africa de Nord
Sub cuib, masculul săpătură o groapă în pământ cu gheare. În această groapă se găsesc ouă (greutatea de până la 2 kg), haremul de sex feminin. Atunci când individul dominant și-a făcut zidăria, ea îndepărtează alte femele din cuib și își aranjează propriile ouă în centrul zidăriei comune.
Ouă de struț
Volumul zidăriei – o medie de 20 de ouă (în alte subspecii poate fi mult mai mare). În timpul zilei, femela dominantă ascunde ambreiajul, noaptea – bărbatul. Procesul de incubație durează 35-45 de zile. În această perioadă, femelele și masculii sunt foarte agresivi: protejând ambreiajul, pot ataca atât animalul, cât și omul.
ouă
Procesul de incubație poate dura mai mult de o oră. Ei sparg o coaja groasa cu un cioc si un cap. Ustratele suprapuse cântăresc mai mult de 1 kg, sunt acoperite cu peri, ochii funcționează în mod normal și se pot mișca liber.
Îmbrățișarea unui struț nord-african
Este demn de remarcat faptul că ouăle, de la care puicuțele nu se desprind, sunt rupte de femele. Flying pe ele, insectele sunt o hrană suplimentară pentru pui. Dar chiar și fără acest lucru, struțul se poate deplasa alături de adulți în căutarea de alimente a doua zi după naștere.

Aflați modul în care incubarea ouălor de struț acasă și cum să faceți un incubator pentru ouăle de struț.

În a treia lună de viață, struțul începe să fie acoperit cu pene. Tânărul în vârstă de un an este deja pregătit pentru o viață independentă, dar, de regulă, rămâne o perioadă în familie.
struți
Curios, struții sunt legate unul de altul, un grup de struți din familii diferite pot veni împreună într-unul, apoi în lupta pentru custodia grupului unit al masculilor intra, iar câștigătorul ia tinerilor de-a lungul.

Știți? În ferme, struții sunt crescuți pentru carne, grăsimi, ouă, piele și pene. Carnea are gust de carne de vită. Grăsimea este utilizată în farmacologie și cosmetologie. Conținutul caloric al ouălor este oarecum mai mic decât cel al găinilor, dar gustul este același. Pielea este puternică, rezistentă, rezistentă la apă și durabilă. Pene sunt folosite pentru finisarea hainelor, precum și elemente decorative.

Populația și starea de conservare

În secolul al XIX-lea, distrugerea struților, în principal pentru pene, a luat proporții atât de mari încât această pasăre a fost amenințată cu o adevărată dispariție în viitorul apropiat. Unul dintre subspecii, struțul sirian, a dispărut practic și a dispărut deja la mijlocul secolului al XX-lea.

Din fericire, la mijlocul secolului al XIX-lea, aceste păsări au început să se reproducă pe fermele de struți, iar în prezent nu există nici o amenințare pentru existența acestei specii.

Video: struț

După cum puteți vedea, struțul este o creatură neobișnuită: este pasărea fără zbor și cea mai mare din lume, preferând să scape de pericol, dar dacă este necesar, intră în luptă cu orice prădător. Caracteristica sa interesantă este și formarea unei familii stabile și o îngrijire continuă pentru descendenți. Experimentele privind domesticirea ei au avut succes, ca urmare a disparirii amenințării de depopulare a acestei păsări, iar creșterea struțului a devenit o direcție importantă pentru creșterea păsărilor.


Loading...