Himalayan monal: cum arată, unde trăiește, ce mănâncă

Monolit monahalÎntrebat cine este călugărul himalayan, majoritatea dintre noi vor spune că este cel mai probabil nu un pește, deoarece Himalaya sunt munți înalți. De fapt, această rudă frumoasă a fazanul cunoscută în Asia într-o asemenea măsură încât chiar și onoarea de a fi simbolul național al Nepalului și flaunts haina oficială a armelor de unul dintre statele indiene. Această pasăre frumoasă din toate punctele de vedere merită o poveste mai detaliată despre tine.

Se pare

Monada Himalaie arată extrem de impresionantă datorită culorilor sale strălucitoare, cu suprafețe complicate de diferite nuanțe.
Monolit monahal
Caracteristicile sale caracteristice externe sunt:

  • Un corp masiv, îngrădit, cu mișcări oarecum ciudate;
  • picioare puternice de nuanțe galben-maro sau de culoare verde deschis;
  • Un cioc cafeniu puternic și ușor curbat;
  • coada de dimensiuni medii, culoarea cuprului – de sus și negru – de jos;
  • Monolit monahal

  • capul și fundul – verde, în jurul ochilor – un inel din piele de culoare albastră. Pe capul bărbaților este o creastă de pene lungi de aur verde;
  • ochi cu un pupil negru și iris maro închis;
  • Penajul bărbieriturilor de sex masculin cu nuanțe roșii, violete, verzi și albastre;
  • Monolit monahal

  • Peruca femelei este susținută în tonuri de brunetă roșie;
  • lungimea masculului, împreună cu o coadă de 23 cm, medie 70 cm cu o greutate de 2,5 kg;
  • anvergura aripilor este de 85 cm;
  • femele mai mici, cu o lungime a corpului de 63 cm, împreună cu o coadă lungă de 20 cm și o greutate de 2 kg.
  • Bărbați și femei

Unde trăiește și cât de mult trăiește

Aceste păsări preferă zonele montane cu pajiști situate acolo cu iarbă la o altitudine de 2500 până la 5000 de metri deasupra nivelului mării. Gama lor principală se întinde în Himalaya între Afganistanul de Est și Bhutan, precum și în unele părți ale Tibetului. Iarna, cu o abundență de păsări de zăpadă în căutarea pentru produsele alimentare să scadă sub pădurile de munte, unde pini, stejari și arbuști subalpine, cum ar fi Rhododendron.

Durata de viață a monadei în natură nu este exact cunoscută, dar în captivitate este capabilă să trăiască până la 20 de ani.

Știți? Frumosul monad Himalaya, aparținând familiei fazani de păsări de pui, este o rudă a unui pui obișnuit. Cu toate acestea, dacă vă uitați la unele dintre cocoșii noștri eleganti, este ușor de crezut.

Stilul de viață și obiceiurile

Aceste păsări au calități bune de zbor, dar preferă să se miște încet în jurul pământului, doar din când în când, zboară pe ramurile copacilor. Chiar și în momente periculoase, monadele, ca regulă, nu se ridică în aer, ci fug, încercând să se ascundă undeva.
Monolit monahal
În perioada de toamnă, femelele, împreună cu puii adulți, se plimbă pe pantele abrupte de munte, căutând cele mai nutritive alimente. În timpul iernii, monadele se unesc în turme de până la 30 de păsări și se coboară la o înălțime de până la 2000 de metri în văile montane, unde există mai puțină zăpadă și este mai ușor să extragă alimente de sub ea. Odată cu debutul păsărilor de căldură migrează în munți până la o înălțime de până la 5000 de metri, unde se hrănesc până în toamnă.

Aflați mai multe despre fazani: creșterea la domiciliu, hrănirea; cum să prindă un fazan cu mâinile tale; caracteristicile conținutului fazanului de aur de specie.

Ce se hrănește

Din mâncarea pe care aceste păsări o primesc fără nimic, se poate numi doar ghindă, fructe de padure și lăstari de plante. Pentru producția de restul Monale trebuie să muncească din greu: insectele au pentru a prinde, și rădăcinile, tuberculii de plante, larve de insecte, care alcătuiesc o mare parte din dieta păsărilor, mai ales în timpul iernii, sunt subterane. Și monalii, cu picioare puternice și cu un cioc puternic, curbat, trebuie să-i scoată de acolo.
Monolit monahal
În primul rând, păsările își rup găurile cu picioarele, apoi încep să scoată tot ce poate fi consumat din pământ cu ciocurile. În plus față de curbura, ajutând pentru a se agăța rădăcini, tuberculi și larve, pe marginile ciocului sunt de suprafață mai tăiere care taie Monal rădăcini faimoasa dure. Păsările lucrează atât de tare încât după ele, pe suprafața pajiștilor montane, sunt aratate mari până la o adâncime de 30 cm.

Important! În timpul iernii, monalii, uneori, nu disprețuiesc culturile de cereale pe câmpurile semănate de țărani în văile munților.

reproducere

În aprilie, înalți în munți, monadele încep o perioadă de căsătorie, care poate dura până în iulie. Bărbații devin extrem de zgomotoși și agresivi față de rivali și extrem de galanți în fața femelelor. Acestea maximiza penele lor elegant scămoșată, răspândirea aripile lor și ridicați coada, prezentat doamnele în toată splendoarea sa, în timp ce închinau ei și faimos viguros. Cel mai galant dintre cavalieri își prezintă femeile cu niște furaje delicioase sau cu pietricele.
Nimfa monilului himalayan
Înainte de o astfel de presiune, femelele, desigur, nu pot rezista și apare împerecherea, după care începe construcția cuiburilor. Pentru aceasta, ei săpa o gaură mică în pământ, a cărei fundă este acoperită cu frunze, iarbă și mușchi. De obicei, trei ouă sunt lăsate deoparte, dar uneori numărul lor poate ajunge până la șase.

Nasizhivayut aceste ouă exclusiv de sex feminin pentru 26-28 de zile, și bărbați între timp sunt situate în apropiere, vigilent paza partenerii lor și cuiburi. Acest lucru continuă să se facă după ecloziune, ajutând în primele zile de femele și în hrănirea descendenților insectelor. Pentru o lungă perioadă de timp în cuib, puicuțele, totuși, nu mai rămân, după câteva zile după ce femeia a căutat mâncare.

Sub îndrumarea mamei lor, copiii sunt ținute timp de o jumătate de an, după care devin complet independenți și ajung la pubertate în doi ani.

Citiți și despre alți reprezentanți ai fazanului: găini sălbatice, pottere, păuni.

Video: Monolitul Himalayan

Aceste păsări minunate reprezintă o adevărată decorare a naturii. Și, deși frumusețea lor la un moment dat a determinat o reducere a numărului Himalaya Monal din cauza dependenței de frumoase pene, acum populația acestor păsări nu a amenințat nimic.